субота, 11. јул 2020.

Lukačev Neustavni i Nezakoniti Pravilnik za ilegalno praćenje telekomunikacija građana


piše: Slobodan Vasković

1.
Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS, poodavno se stavio iznad Ustava, svih zakona, Sudova i Tužilaštava i postavio se u poziciju u kojoj odlučuje o tome ko će sve i kako doći pod udar njegove Pretorijanske garde, u šta je pretvorio MUP RS.

2.
Lukač i ne krije da djejuje Neustavno, Nezakonito, rušeći sva Ustavom garantovana prava građana, jer je donio “Pravilnik o primjeni telekomunikacionih sistema u istragama krivičnih djela”. Preciznije, navodnim istragama krivičnih djela!

3.
Pravilnik je zaveden pod rednim brojem C/M - 020 - 304/17.


4.
Iako se u naslovu Pravilnika pominju istrage krivičnih djela, to je samo plitko pokriće za ilegalno i nezakonito praćenje telekomunikacija građana, jer je Lukačev interni dokument postavljen tako široko da svako/bilo koji građanin može da dođe pod udar i da mu budu ilegalno praćene telekomunikacije.

5.
U Pravilniku se ni na jednom jedinom mjestu ne pominje Sud, koji je jedini nadležan da izda naredbu za praćenje telekomunikacija građana, uzimanje listinga njihovih telefona, računarsku komunikaciju…

6.
Lukač je sebi potpuno neustavno i nezakonito dao za pravo da sve to čini i da nikome ne polaže račune zbog toga.

7.
Najgore od svega je što je on bio potpuno svjestan da je Pravilnik Neustavan, Nezakonit i usmjeren protiv Ustavnih prava građana, koja su teško narušavana godinama, a narušavaju se i dalje.

8.
Potvrđuje to Član 2. Pravilnika u kojem se navodi “podaci i informacije prikupljeni korišćenjem telekomunikacionih sistema isključivo koriste za operativne policijske potrebe i ne mogu se kao takvi koristiti kao dokazni materijal u krivičnom postupku, kao ni u disciplinskom postupku koji se vodi protiv radnika MUP RS”.


9.
Čim se ne mogu prikupljeni podaci koristiti u krivičnom postupku, kako se navodi u Lukačevom Neustavnom, Nezakonitom Pravilniku, onda nema dileme da su Ilegalno pribavljeni!!!

10.
Zato se ta ilegalna “operativna” saznanja mogu koristiti protiv Lukačevih Meta: Svih onih koji su mu se zamjerili na bilo koji način ili, pak, svih onih koji predstavljaju “kost u grlu” Režimu čiji je Lukač glavni batinaš, progonitelj, nasilnik i osoba koja ne preza ni od najprizemnijih krivičnih djela i postupaka, što potvrđuje i sam Pravilnik koji je kreirao i donio. I po kojem se, mimo Ustava i zakona, mimo Suda, ali i Tužilaštava, nezakonito, grubo i prljavo krše prava građana već godinama.

11.
Lukač je operativni sistem koji posjeduje MUP RS za praćenje osoba iz krim miljea i drugih bezbjednosno interesantnih lica, Pravilnikom potpuno privatizovao, izokrenuo njegovu stvarnu svrhu i zakonska pravila u nezakonitosti i ličnu korist; U to nema nikakve dileme, jer je opštepoznato da je Lukač sklon svim podzemnim metodama - od pritisaka na Tužilaštva da ne rješavaju predmete, za koje je on zainteresovan da se ne riješe, (među kojima su i pojedina ubistva), pa do otvorenih laži i fizičkih nasrtaja na narodne poslanike.


12.
Zloupotrebe Pravilnika su brojne i ogromne: Zloupotrebom telekomunikacija građana, analitikom njihovih nezakonito izuzetih telefonskih ispisa, čitanjem SMS poruka, ilegalnim presretanjem i preslušavanjem razgovora… Lukač i Hunta lako sklapaju sliku o tome sa kim se njihove Mete druže, najčešće komuniciraju, ko su novinarima mogući izvori, ko su opozicioni glasači… i niz drugih informacija na osnovu kojih mogu na raznorazne, pa i najbrutalnije i ucjenjivačke načine, djelovati protiv svojih Meta, koje su ponajmanje iz krim miljea (o čemu svjedoči i potpuna kriminalizacija vlasti u RS, kao i pretanki rezultati navodne borbe MUP RS protiv devijantnih pojava).

13.
Obim zloupotreba Pravilnika je toliki da sam prisiljen objaviti ga u nekoliko nastavaka, a nakon saznanja o tom dokumentu nema više nikakve dileme o tome da je Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, na sjednici razrušene Narodne skupštine RS, rekao suštu istinu (bar jednom i to da se desi), kada je ustvrdio da je preslušavao razgovore opozicionih poslanika, čak ih citirao, ističući da mu ih donosi Lukač.


14.
Da podsjetim, Dodik je, 20.05. ove godine, potvrdio da je slušao poslanike opozicionog SDS-a, ali i drugih partija.

“Ja sam slušao. Imam pravo da slušam. Hoćeš da ti donesem snimke šta se govori o tebi? Je li, Lukaču, je li istina ono što ti meni dostavljaš?
Nema vlasti koja ne sluša opoziciju. Žali se Transparensiju i svome babi.
Šta ti, Lukaču, radiš? Je l se ti njih bojiš? Ne treba ih tući, ali im treba reći.
Nosite se dođavola!”, rekao je, između ostalog, Dodik.
Krajem maja ove godine, Tužilaštvo BiH je na osnovu krivične prijave  Branislava Borenovića, predsjednika PDP-a, formiralo predmet o “Prisluškivanju”, saslušalo nekoliko svjedoka, a onda sve, uobičajeno, prepustilo zaboravu.

15.
Predmet je zadužio takozvani tužilac Ćazim Hasanspahić, sluga Milana Tegeltije, predsjednika VSTS, koji nije uradio ništa, a ni ne namjerava da bilo šta učini.

Ćazim Hasanspahić (u crvenom krugu)
16.
Ranije sam objavio da je MUP RS nabavio dva vozila marke “Volkswagen” (kombi, VW7) koja su u funkciju stavljena 2018. godine.

Jedno je dato Upravi za borbu protiv terorizma,  a drugo Upravi za policijsku podršku.

Vozilo koje je dato Upravi za borbu protiv terorizma zloupotrebljavano je za ilegalno prisluškivanje. 

17.
Oba kombija registrovana su na MUP RS, različit im je samo posljednji broj na registarskoj tablici; Takođe su opremljeni opremom koja omogućava kloniranje baznih stanica, presretanje telekomunikacionih signala i lociranje izvora signala.

Najnovija oprema za ilegalno prisluškivanje kupljena je prije pola godine u Izraelu, a prije nje se koristila oprema nabavljena prije nekoliko godina od njemačke firme “Rohde&Schwarz” iz Minhena. 



18.
Vozilo, čiji je broj tablica bio J-19-A-079, koristilo se, po izričitoj Lukačevoj naredbi, za prisluškivanje kritičara režima; Ono što je izvjesno jeste da je iz tog vozila prisluškivan i Milorad Dodik i njegovi najbliži saradnici, kako bi Lukač obogatio svoju fonoteku Dodikovih razgovora.

19.
Takođe sam objavio da se protiv kritičara Režima koristi, preciznije, zloupotrebljava i zvanični sistem za prisluškivanje koji posjeduje MUP RS, što, izvan svake razumne sumnje, definitivno potvrđuje Lukačev Neustavni i Nezakoniti Pravilnik o praćenju  telekomunikacija!!! (nastaviće se)