четвртак, 20. јануар 2022.

NarkoPilot Boban Kusturić, po Dodikovom odobrenju, najmanje dva puta doletio sa Ećimom u Banjaluku; Ećimu obezbjeđenje dali Siniša Rakita (OSA BiH) i Milosav Savković, načelnik u vrhu MUP RS; Sve znala Najmoćnija žena u RS Dušica Vidaković


Piše: Slobodan Vasković


1.

Helikpterski servis Vlade RS, kojeg je prisvojio Boban Kusturić, ponajmanje služi za potrebe visokih funkcionera Republike Srpske; Mnogo više su letjelice korištene za prevoz narkotika, profesionalnih ubica poput Milivoja Lovrenovića, te zločinaca i ubica za kojima je Tužilaštvo BiH raspisalo međunarodne potjernice, kao što su Ljuban Ećim i Bojan Raonić. 


Kusturić

2.

I Ećim i Raonić (o čijim boravcima u UKC RS “na liječenju” sam detaljno pisao), prebacivani su na teritoriju BiH ilegalno, a, najgore od svega je što je to činjeno po nalogu najviših političkih i policijskih funkcionera entiteta.

Raonić

3.

Milorad Dodik je, najmanje, u dva navrata naložio Bobanu Kusturiću, svom ličnom NarkopIlotu, da helikopterom vlade RS doveze Ećima iz Beograda u Banjaluku.


4.

Jednom je to bilo pred sam kraj 2019. godine i drugi put tokom 2020. godine (datume ne mogu navoditi iz razumljivih razloga).


Ećim

5.

Za Ećimove posjete Banjaluci saznalo se tek nakon otvaranja “Skaj” aplikacija pomenutih, a oba puta bio je u naselju Nova Varoš.


6.

Ećimu su, zbog međunarodne potjernice, obezbjeđenje dali Milosav Savković, tadašnji načelnik Uprave za organizovani kriminal MUP RS i Igor Rakita, savjetnik direktora OSA BiH Osmana Mehmedagića Osmice.


Rakita

7.

Rakita i još niz pripadnika OSA BiH radi za Ećima i članovi su Kavačkog Klana koji on vodi zajedno sa Zoranom Stevanovićem, Sinišom Mijatovićem, Dejanom Ilićem - Tigrom, te Sinišom Kostreševićem, Narko”Generalom” i Igorom Dodikom.


Ećim, naravno, radi za OSA, a saradnik je i SOA, o čemu sam detaljno pisao u tekstu "Ljuban Ećim Hrvatskoj obavještajnoj službi - SOA prodaje informacije o namjerama, potezima, privatnom životu… pripadnika državnog vrha Srbije; Sličnu saradnju ima i sa OSA BiH".


8.

Savković, koji je u to vrijeme bio načelnik Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala, što je nonsens, jer je riječ o teškom kriminalcu, Ećimu je, kao pratnju, dao svoje najodanije ljude.


9.

Savković je smijenjen sa pomenute pozicije, 07.12.2020., zbog provaljivanja akcije “Fiskalna kasa”, ali je imenovan na poziciju načelnika za Službe za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu MUP RS.


Savković

Osoba bez ikakvog integriteta i karaktera na poziciji načelnika Uprave za zaštitu integriteta je najlošiji vic u 2020.


Savkovića i Ećima upoznao je Rakita, koji mu je načelnika u MUP RS “odveo na noge” i njih dvojica su imali nekoliko sastanaka u Beogradu.


Dušica Vidaković

10.

Osim njih, za Ećimove dolaske u Banjaluku znali su i Dušica Vidaković, Najmoćnija Žena u RS, o kojoj sam pisao u istoimenom tekstu i, naravno, Kostrešević i Igor Dodik.


Likvidirani Strahinja Stojanović (lijevo) i ubica Čaruga (desno)

11.

Ranije sam objavio da je Boban Kusturić dovezao profesionalnog ubicu Milivoja Lovrenovića Čarugu iz Beograda u Banjaluku, nakon što je Čaruga likvidirao Strahinju Stojanovića na Novom Beogradu. (nastaviće se)