понедељак, 31. јануар 2022.

Dok Milan Ćurlić Ćurla na luksuznim destinacijama troši novac otet od pacijenata, Vlado Crta Đajić obilazi banjalučka naselja i građanima obećava mostove, trafo stanice i prasiće


Piše: Slobodan Vasković

 

1.

Građani Banjaluke su u dobroj mjeri upoznati sa likom i djelom spodobe koja se odaziva na ime Milan Ćurlić. On je u Banjaluci poznat pod nadimkom Ćurla. Nešto ranije, u djetinjstvu, nosio je nadimak Suso, a u tom periodu se bavio sitnim prevarama i muljažama.

 

2.

U međuvremenu je Ćurla dogurao do glavnog saradnika Vlade Crte Đajića u brojnim kriminalnim mahinacijama. Već sam pisao o tome na koji način Crta i njegov šegrt Ćurla iznuđuju novac od teško oboljelih pacijenata.

 

3.

Ni ove godine nema zime za Ćurlu. On je odlučio da dio zime prezimi na toplim južnim morima, trošeći novac otet od građana.


Piskavica
4.
Za razliku od njega, njegov mentor Crta je suočen sa debelim minusom u Banjaluci. Crta je proteklih dana obilazio snijegom prekrivene livade po banjalučkim selima. Razlog je jednostavan - počela je kampanja za izbore za Savjete mjesnih zajednica.


5. 

Iako naizgled nebitni, ti izbori bi mogli da odrede Crtinu dalju političku karijeru. Na tim izborima građani Banjaluke će birati 405 članova Savjeta mjesnih zajednica. SNSD je u proteklim godinama, za vrijeme vladavine Igora Radojičića, dominirao na tim izborima, a trenutno oko 95 % članova Savjeta mjesnih zajednica dolazi iz te stranke.


Krmine

 

6.

Ukoliko Crvena Sekta doživi debakl na pomenutim izborima, a što se očekuje, Milorad Dodik će sasvim izvjesno smijeniti Crtu sa čela Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka i time zapečatiti njegovu političku karijeru.

 

7.

Kao uvertiru u pomenute izbore, Crta je osnovao stranački bilten sa nazivom „Pobjeda“. Na njegovu žalost, taj jeftini stranački pamflet građani Banjaluke su nazvali „Crtinim debiltenom“.

 

8.

Nakon toga, Crta je krenuo u terensku kampanju, u kojoj polugladnim građanima obećava kule i gradove. Crta je prvo u naselju Krmine svečano otvorio trafo stanicu, ubjeđujući stanovnike Krmina da trebaju da budu sretni što u 21. vijeku imaju struju u svojim domovima.

 

9.

Nakon toga, Crta se u pratnji Dodika uputio u naselje Česma, gdje je pokušao da građanima „proda“ fintu o gradnji novog mosta. Sve je ostalo na pokušaju, jer su građani Česme žestoko iskritikovali Crtu i Dodika.


10.

Događaj u Česmi je pokazao da Crta treba da izbjegava dnevne obilaske banjalučkih naselja, posebno onih gradskih. Zato se on vratio na turneju po banjalučkim selima. 


Vrbanja

Više građana se u proteklim danima žalilo kako Crta u pratnji svojih Sektaša u kasnim noćnim satima obilazi banjalučka sela.


Bistrica

11.

Da je to tačno pokazuju i fotografije iz banjalučkog sela Bistrica. Ostaje samo da se vidi da li je Crta stanovnicima tog sela donio pečeno prase ili je od njih ukrao pečeno prase. Od Crte ne treba ništa da čudi. (nastaviće se)