понедељак, 10. јануар 2022.

Aco Makedonac, dvostruki Ubica u pokušaju, perač narkonovca i narkodiler uhapšen; Već je u jednomjesečnom pritvoru u KPZ "Kula"; Nezvanično: Sud mu, nakon što je tužilac iznenada promijenio mišljenje, odredio jednomjesečni pritvor, kao i narkodileru Sikimi

Ćosić, Dodik i Aco Makedonac


Piše: Slobodan Vasković


Slučaj pokušaja likvidacije u kojem je narko diler i perač narkonovca Aleksandar Mičić pokušao da ubije narkodilera Gorana Sikimu postao je pravi triler, jer je načelnik PU Branimir Šehovac pokušao da zataška ubistvo, a posljednje, nezvanične, informacije govore da je Mičić uhapšen.

Branimir Šehovac

Aleksandar Mičić, zvani Aco Makedonac, uhapšen je po naredbi Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova RS, tvrde nezvanično moji izvori.

Dragan Lukač

Prema njihovim riječima, Aco Makedonac je već u pritvoru, u zatvotu "Kula", a u hapšenju nisu učestvovali pripadnici PU Istočno Sarajevo, na čijem čelu je Branimir Šehovac, koji još od 02.01.o.g., po naredbi Narko”Generala” Siniše Kostreševića, čini sve da zataška pokušaj ubistva narkodilera Gorana Sikime. Narkodiler Sikima trenutno je smješten u bolnici "Kasindo" i čuvaju ga pripadnici MUP-a RS. I njemu je određen jednomjesečni pritvor.


narkodiler Goran Sikima

Mičić je pokušao ubiti Sikimu sa četiri hica u leđa, u noći 01/02.01. o.g., u pola četiri ujutro.


Depeša MUP Kantona Sarajevo

Šehovac je, po nalogu Kostreševića i u saradnji sa dežurnim tužiocem, učinio sve da zataška likvidaciju, a po njegovom nalogu pripadnici MUP Kantona Sarajevo uhapsili su Sikimu 07.01. i predali ga u nadležnost PU Istočno Sarajevo.


Međutim, tužilac je odlučio da spasi svoju kožu, odjenom priomijenio mišljenje i zatražio jednomjesečni prtivor za Mičića koji je Sud ekspresno potvrdio.


saopštenje MUP kantona Sarajevo (08.01.)

Makedonca, osim Kostreševića i Šehovca, štite i Igor Dodik i Ljubiša Ćosić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva.


Mičić je imao komunikaciju Skaj aplikacijom sa Kostreševićem, a nakon pada “Skaja”, komunicirali su svakodnevno putem aplikacije “Signal”.


Kostrešević

Jedna od njegovih policijskih veza bio je i Vahidin Šahinpašić, glavni istražilac SIPA sa kojim je, takođe, komunicirao putem Skaj aplikacije, a potom drugim aplikacijama.


Šahinpašić

Mičić je imao i svoje ljude u OSA BiH koje je plaćao da mu dojavljuju informacije.


Mičić je prao narkonovac za Kavački klan, a od Bojana Cvijetića kupovao je narkotike preko Aleksandra Nikolića.


Nikolić

I Cvijetić i Nikolić su uhapšeni 16.11.2021. godine u akciji “Transporter”, dok se naknadno predao Petar Dukić.

Cvijetić

Hapšenje je tada izbjegao Dušan Lovrenović, sin profesionalnog ubice Milivoja Lovrenovića, kojem je Kostrešević dojavio da se skoni.


Kostrešević je to učinio preko Željka Radovanovića Kreče, narkodilera iz Bijeljine. (nastaviće se)