недеља, 30. јануар 2022.

Posljednja dva istraživanja javnog mnjenja pokazala da Jelena Trivić ima nedostižnu prednost u odnosu na Milorada Dodika; Igor Radojičić se sprema za preuzimanje SNSD-a

 

Piše: Slobodan Vasković


1. 

Na sjednici Izvršnog komiteta SNSD-a, održanoj 28.01.2022. godine, Dodik je članovima tog stranačkog organa saopštio da je dobio rezultate navodnog istraživanja javnog mnjenja, po kojem ta stranka ima podršku od 34,9 %, dok opozicione stranke imaju zbirnu podršku od 28 %.


2. 

Dodik, podrazumijeva se, nije funkcionerima Crvene Sekte predočio to istraživanje u pismenoj formi, zbog čega čak ni oni nisu povjerovali u istinitost njegovih podataka. To i ne treba da čudi, jer se radi o izmišljenom istraživanju. Cilj te Dodikove finte je bio da podigne raspoloženje među depresivnim funkcionerima Crvene Sekte.


 

3.

Čak i laici mogu jednostavno da zaključe da se radi o izmišljenom istraživanju. Ako se izuzmu SNSD i opozicione stranke, na političkoj sceni preostaju još: US, Demos, SP i koalicija bošnjačkih stranaka. Čavićev NDP ne računam, jer ta stranka više i ne postoji. Prema Dodikovoj računici US, Demos, SP i koalicija bošnjačkih stranaka imaju zbirnu podršku od 37,1 % biračkog tijela (pojedinačno po 9,28 %), što je u rangu naučne fantastike.


4. 

Dodik je u posljednje vrijeme veoma zabrinut zbog pada morala među funkcionerima Crvene Sekte. Dio njih je suočen sa krivičnim gonjenjem, a tu se posebno izdvajaju Zoran Tegeltija i Zoran Stevanović. 

Uskoro robijaši: Tegeltija i Stevanović

Interesantno je to da su njih dvojica zajedno došli na pomenutu sjednicu Izvršnog komiteta. Vjerovatno su razmjenjivali mišljenje o tome koji će od njih dvojice biti prvi uhapšen.


5. 

Pored rada javnih tužilaca, na loše raspoloženje Sektaša su uticala i posljednja dva istraživanja. Oba istraživanja su pokazala da Jelena Trivić već sada ima nedostižnu prednost u odnosu na Milorada Dodika, za poziciju predsjednik Republike Srpske. Posljednje istraživanje je pokazalo da se radi o prednosti od 27,3 %.

Jelena Trivić

6. 

Pored pomenutih problema, Dodiku sve više muke zadaje Igor Radojičić. Više izvora iz Crvene Sekte mi je potvrdilo da se Radojičić uveliko sprema na preuzimanje stranke nakon što Dodik doživi debakl na predstojećim opštim izborima.

 

prazna Radojičićeva stolica
7.

Moram priznati da je Radojičić vrlo „namazan“ igrač. On je u javnosti kreirao sliku da ga politika više ne zanima. On uporno odbija da dolazi na sjednice organa stranke, a čak je odbio i da potpiše monografiju vezanu za rad Narodne skupštine Republike Srpske.


8.

U isto vrijeme, Radojičić preko sebi odanih funkcionera Crvene Sekte uveliko priprema teren za povratak na velika vrata. Najveći broj Radojičićevih „spavača“ je skoncentrisan u Banjaluci. 


9.

Oni na terenu sabotiraju aktivnosti koje organizuje Vlado Crta Đajić. 


Amidžić i Radojičić
10.
Glavni Radojičićev „spavač“ u Banjaluci je Srđan Amidžić. On redovno podnosi Radojičiću izvještaj o svim dešavanjima u GO SNSD-a Banjaluka. (nastaviće se)