уторак, 4. јануар 2022.

Narkoadvokat Dragan Tolimir prijeti tužiocima i sudijama zbog kriminalca Slavka Bojića; Tolimir je u advokatskim krugovima poznat i kao robovlasnik


Piše: Slobodan Vasković

 

1.

Advokatura je sama po sebi jedna od najprljavijih djelatnosti. Moglo bi se reći da je čak u rangu sa politikom.


2. 

Na teritoriji Republike Srpske svoju djelatnost obavlja oko 400 advokata. Većinom se radi o ljudima koji svoj posao obavljaju u skladu sa zakonom i koji žive isključivo od tog posla. Sa druge strane, postoje i advokati koji su napravili spoj advokature i kriminala.


3. 

Najgori među njima je narkoadvokat Dragan Tolimir, čija se advokatska kancelarija nalazi u Banjaluci.

 

4.

Tolimir je nepoznat široj javnosti. To ne treba ni da čudi, jer on većinu prihoda ne ostvaruje od advokature nego od pranja narko novca. Narko grupe se na različite načine dovijaju kako novac zarađen od trgovine drogom unijeti u legalne tokove. U posljednje vrijeme oni za tu aktivnost sve više koriste advokate. To u praksi izgleda tako što narko kumovi sa advokatima zaključuju fiktivne ugovore o zastupanju.


5. 

Tolimir je prije nekog vremena izašao iz anonimnosti. On je branilac Slavka Bojića, kriminalca koji je lišen slobode zajedno sa Branislavom Zeljkovićem&co.


6. 

Tolimir je očigledno predugo čekao svojih „pet minuta slave“, jer je već sada izvjesno da je pregorio već u prvoj minuti. To najbolje pokazuje njegov medijski nastup, u kojem je optužio tužioce Republičkog tužilaštva da su od Slavka Bojića tražili da lažno svjedoči protiv Milorada Dodika.

7. 

Da se radi o običnim nebulozama, to je jasno svima. Međutim, narko advokat Tolimir nije slučajno izašao sa pomenutom optužbom. On je u suštini nastupio kao portparol Crvene Sekte, a njegova izjava (04.01.o.g.) samo potvrđuje da se Dodik nalazi u ogromnom strahu od hapšenja.

 

8.

Dodik nije slučajno izabrao Tolimira za svog portparola. Znatno ozbiljniji režimski igrači, poput advokata Aleksandra Sajića i Miloša Stevanovića, dovoljno su pametni da izbjegnu situacije u kojima će služiti kao topovsko meso. Za razliku od njih, idiot Tolimir nije u stanju da shvati da je on za Dodika obična potrošna roba.

 

9.

Tolimir se poprilično razmahao: Tako je on sudijama i tužiocima zaprijetio krivičnim prijava, tužbama i disciplinskim postupcima, kao i organizovanjem protesta ispred Okružnog suda u Banjaluci i Vrhovnog suda Republike Srpske. Vjerujem da su se sudije i tužioci dobro ismijali njegovim prijetnjama. Tolimiru očigledno niko nije javio da je nakon uklanjanja Milana Potkovanog Tegeltije Dodik izgubio kontrolu nad sudijama i tužiocima.


10.  

U kojoj mjeri je Tolimir „pregorio“ najbolje govori izjava u kojoj svog branjenika Slavka Bojića naziva patriotom, što je za nepovjerovati. Upravo je Tolimirov “patriota”, zajedno sa Zeljkovićem& co učestvovao u neviđenoj pljački građana u toku pandemije.


11.

Pored pranja novca za narko klanove, Tolimir je u advokatskim krugovima poznat i kao robovlasnik. Njegova advokatska kancelarija se nalazi u zgradi pored zgrade Osnovnog suda u Banjaluci. Tolimir je u istoj zgradi iznajmio još jedan poslovni prostor, u koji dovodi pravnike koji su tek diplomirali. Oni za Tolimira obavljaju različite poslove (pisanje tužbi, žalbi i sl.), a da pri tom nisu prijavljeni kao njegovi radnici. Radi se klasičnom primjeru rada na crno, a Tolimir nesretnim pravnicima daje na ruke iznos od 300 KM (na mjesečnom nivou).


Tolimirovi robovi

12. 

Većina lica koja su danas zaposlena u advokatskoj kancelariji narkoadvokata Dragana Tolimira su dugi niz godina radili na crno za istoga.

 

Narkoadvokat sa robovima

Ovom prilikom najavljujem da ću 05.01. protiv robovlasnika Tolimira podnijeti krivičnu prijavu Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci, zbog krivičnog djela Povreda osnovnih prava radnika iz člana 209. Krivičnog zakonika Republike Srpske. (nastaviće se)