субота, 22. јануар 2022.

Cedulja za narkoprevoznika Begovića, koja mu je utjerala strah u kosti; Narko”General” Kostrešević svom povjereniku za “velike tovare robe” Kudriću naložio da vodi istragu; Bonus: Vrlo Topla Fotografija ŽC i narkodilera Duke Dragojevića


Piše: Slobodan Vasković


1.

Narko”General” Kostrešević i njegov nadređeni Kavčanin Igor Dodik ulaze u sve veće probleme: Nakon pritvaranja jednog od najvećih perača narko novca i narko dilera Aleksandra Mičića - Ace Makedonca, uslijedio je napad na imovinu Saše Begovića, narkoprevoznika.


Begović je vlasnik brze narkopošte “X express”.


2.

Prije par dana dva maskirana lica izgrebala su njegov skupocjeni BMW X6 i to ispred vile u kojoj živi. Maskirani su ostavili i Cedulju na BMW-u, koja nije zavedena u dokazni materijal, a uvid u nju imali su, osim Begovića, samo Narko”General” i njegov odani Predrag Kurdić, načelnik Jedinice za opšti kriminal, koji “pokriva” poslove zaštite velikih tovara narkotika.


3.

Begović se veoma uplašio onog što piše u Cedulji tako da je Narko”General” i direktor Policije Kostrešević naložio Kudriću da on lično vodi istragu, iako bi to trebalo da čine pripadnici Policijske stanice.


Istraga je u toku, Begović je u ogromnom strahu, a do sada su uspjeli da skinu fotografije dva maskirana lica sa video-nadzora. Svaki početak je težak.


4.

Svi ovi problemi, kao i razdor među NarkoKumovima iz Zvornika, gdje su Zoran Stevanović i Dejan Ilić Tigar izolovali Sinišu Mijatovića, ne sprečavaju Narko”Generala” da i dalje faslifikatima pokušava da zataška svoje učešće u trgovini narkoticima, u čemu je duže od deceniju. 


5.

O tome opširnije narednih dana, a vijeme je da navedem još jednog značajnog pripadnika Klana iz Čelinca - Nenada Joldžić, načelnika Jedinice za privredni kriminal u UKP MUP RS.


On je u Kavačkom klanu zadužen za reketiranje, a, osim Kostreševića, radi i za ubicu i zločinca Ljubana Ećima.


6.

Joldžić je vodio “istrage” i protiv Nenada Nešića, drugog velikog perača narkonovca i narkodilera, sve dok bitanga nije platila “narukvicu”, nakon čega su istrage stale.


Igor Dodik I Narko”General” nemaju puno milosti ni prema pripadnicima Kavčana, već otimaju od svakog od njih. Za zaštitu koju im pružaju su plaćeni, a reket je bonus.


7.

Joldžić je u izvrsnim odnosima sa Begovićem, kao i Mirislavom Jankovićem, kriminalcem koji je karijeru počeo pljačkanjem na naplatnim rampama auto-puta Banjaluka - Gradiška, zajedno sa odavno zaboravljenim Mladenom Lazendićem, nekadašnjim direktorom JP “Putevi RS.


8.

Janković je odbornik Sekte u SO Čelinac i velika podrška u narkoposlovima Begoviću. Janković radi i sa Nešićem.

9.

Na brdu Markovac kod Čelinca, pomenuti narkozlotvori, imaju vile za odmor jedan do drugog. Ograđene su velikim zidovima kako niko ne bi mogao da vidi šta se unutra dešava.


10.

A nema šta se ne dešava - od prepakivanja droge do bahanalija sa prostitutkama. Cedulja je dosta toga pokvarila. (nastaviće se)

Bonus: Vrlo Topla Fotografija Željke Cvijanović sa narkodilerom Duškom Dragojevićem Dukom