субота, 8. јануар 2022.

Vlado Crta Đajić u „Silikonskoj dolini“; Igor Radojičić se sprema da preuzme SNSD nakon predstojećih opštih izbora

 

Piše: Slobodan Vasković


1. 

Milorad Dodik, šef Crvene Sekte, u izbornoj noći 15.11.2020. godine teško je ponizio Igora Radojičića. Preciznije, on je sa Radojičićem počistio pod stranačkih prostorija, smjenjujući ga javno sa mjesta predsjednika Gradskog odbora SNSD-a Banja Luka.

 

2.

Dodik je nešto kasnije na Radojičićevo mjesto instalisao Vladu Crtu Đajića, čovjeka koji je u međuvremenu postao glavna maskota Crvene Sekte. Što se tiče Radojičića, on se nakon smjene potpuno distancirao od Crvene Sekte, a sa njim je isto učinio i dio članstva te stranke.


3. 

Prije nekoliko dana došlo je do prvog susreta Crte i Radojičića. Radilo se o slučajnom susretu na ulici, a kako je to vidljivo na fotografiji Radojičić je bio poprilično raspoložen.

 

4.

Kako i ne bi kada je Crta najznačajnija karika u Radojičićevom planu preuzimanja SNSD-a. 


Naravno, Crta toga nije ni svjestan. Crta je u proteklih godinu dana u potpunosti razorio infrastrukturu Crvene Sekte u Banjaluci. To će posljedično dovesti do teškog poraza te stranke u Banjaluci na predstojećim opštim izborima. 


5.

U ovom momentu je realno očekivati da opozicioni kandidati za inokosne fukcije u Banjaluci pobijede sa razlikom od oko 40.000 glasova, što je cifra koju režimski kandidati ne mogu nadoknaditi u ostatku Republike Srpske.


6. 

Nakon gubitka opštih izbora, Dodik će, zajedno sa članovima najuže porodice, pobjeći u „sigurnu kuću“ na Sjeverostoku, gdje će uživati u prostranim ruskim tajgama. Kako SNSD nema nikog boljeg, za očekivati je da na čelo te stranke dođe upravo Igor Radojičić.

 

7.

Crta svakodnevno radi na uništavanju Crvene Sekte u Banjaluci. Nakon što se Radojičić distancirao od stranke, isto je učinio i onaj pristojniji dio članstva te stranke. 


Novonastale praznine je Crta popunio svojim kadrovima. Radi se narkodilerima i silikonskim „ljepoticama“, a oni od stranke odbijaju svakog iole normalnog čovjeka.

8.

Crta je značajan dio svojih silikonskih „prijateljica“ zaposlio na UKC-u RS. Moji izvori iz te zdravstvene ustanove su mi potvrdili da je većina doktora i medicinskih sestara ogorčena na Crtu i njegove kadrove.

 

9.

Kako bi prikazao da se nešto dešava u stranci, Crta organizuje Crvene žurke. On se na tim žurkama redovno pojavljuje teško stimulisan, što djeluje deprimirajuće na članstvo.


10.

Ništa bolje ne izgledaju ni radni sastanci koje organizuje Crta. U prvim redovima po pravilu sjede Crtine „prijateljice“, zbog čega bi neko neupućen mogao pomisliti da se radi o izložbi „eksponata“ estetske hirurgije, a ne stranačkom skupu.


11.

Najnovija revizija članstva je pokazala da SNSD u Banjaluci ima oko 5.000 članova, što je mizerija u poređenju sa periodom kada je Radojičić rukovodio Gradskim odborom Banja Luka.

 

12.

U kojoj mjeri je Crta uništio nekada moćnu stranačku infrastrukturu SNSD-a u Banjaluci najbolje pokazuju istraživanja javnog mnjenja. Sva ta istraživanja su pokazala trend pada rejtinga Crvene Sekte, a posljednje je pokazalo da rejting te stranke u Banjaluci iznosi 19 %. 


13.

Sa druge strane, PDP kao najsnažnija stranka u Banjaluci ima rejting od 38 %. Kada se tu dodaju i ostale opozicione stranke, onda se jasno vidi da opozicija u ovom momentu u najvećem gradu Republike Srpske ima podršku od oko 65-70 %.


14.

Na kraju, poslušajte kakvu je novogodišnju poruku Crta poslao Banjalučanima.