недеља, 16. јануар 2022.

Sve veći broj doktora i medicinskih tehničara napušta UKC i bježi u Njemačku; U isto vrijeme Vlado Crta Đajić na najviše funkcije u toj zdravstvenoj ustanovi postavlja pravosnažno presuđene kriminalce - slučaj "Miladinka"

Piše: Slobodan Vasković


1. 

Vlado Crta Đajić je u proteklih nekoliko godina, koliko rukovodi UKC-om, u potpunosti uništio tu zdravstvenu ustanovu. Kao što se i očekivalo, Crta je pokazao da je obični šarlatan i da nije sposoban da upravlja ustanovom u kojoj je zaposleno nekoliko hiljada radnika.

 

2.

Crtin angažman u UKC-u će prvenstveno ostati upamćen po namještenim tenderima i pacijentima koji su život okončali skokom kroz prozor te zdravstvene ustanove. Umjesto da podnese ostavku, Crta nastavlja da zida „Potemkinova sela“. On pokušava da ubijedi javnost da je od UKC-a stvorio reprezentativnu zdravstvenu ustanovu.


3. 

Prije nekoliko dana Crta je na svom FB profilu objelodanio da od UKC-a želi da napravi „moderno svjetsko čudo“. Nema sumnje da je Crta tu objavu napisao pod dejstvom teških stimulansa, koje troši u sve većim količinama.


4. 

Više izvora iz UKC-a mi je potvrdilo da je nakon dolaska Crte na poziciju direktora, tu zdravstvenu ustanovu napustio veliki broj kvalitetnih doktora. Što se tiče medicinskih tehničara, situacija je još gora. Većina pomenutih je UKC napustila zbog toga što više nije mogla da trpi torturu koju sprovode Crta i kriminalci kojima se okružio.


5. 

Već sam pisao o tome da je Crtin glavni saradnik u UKC-u Milan Ćurlić Ćurla. On je poznat i pod nadimkom Suso. Radi se o notornom prevarantu, sklonom najgnusnijim radnjama, uključujući i iznuđivanje novca od teško oboljelih pacijenata.

 

6.

U ovom tekstu ću dodati još jednog, ništa manje važnog, saradnika Vlade Crte Đajića. Radi se o Miladinki Damjanović iz Čelinca. Vjerovali ili ne, ona je 2011. godine od svoje svekrve ukrala ušteđevinu u iznosu od 21.000 eura, na način da je taj novac zamijenila falsifikovanim novčanicama. Za to krivično djelo Miladinka je osuđena na kaznu zatvora od godinu dana.


7.

Ipak, Crtina prijateljica Miladinka je izbjegla odlazak u zatvor i to zahvaljujući Miloradu Dodiku, šefu Crvene Sekte. Na Crtinu intervenciju, Dodik je 23.02.2017. godine, kao predsjednik Republike Srpske, donio odluku o pomilovanju. Tom odlukom je izrečena kazna zatvora od godinu dana zamjenjena za uslovnu osudu.


8. 

Ovdje je bitno istaći još jednu interesantnu činjenicu. Pomenuta Miladinka Damjanović je u vrijeme pljačke svekrve, 2011. godine, bila zaposlena kao čistačica u UKC-u. Ona je u međuvremenu promijenila nekoliko radnih mjesta u toj zdravstvenoj ustanovi, da bi dogurala do današnje funkcije šefa kadrovske službe.

 

9.

Crta je Miladinki ciljano povjerio tu funkciju. Ona je zadužena za uzimanje novca od lica zainteresovanih za kupovinu radnog mjesta u UKC-u. Cijena radnog mjesta sa srednjom stručnom spremom je 10.000 KM, a dvije trećine tog iznosa Miladinka predaje Crti.


10. 

Crta je vrlo zahvalan šef, pa je Miladinkinog sina Nikolu zaposlio u službu obezbjeđenja UKC-a. (nastaviće se)