уторак, 25. јануар 2022.

Da li će Stevandićev vozač Jašarević progovoriti o tome kako je nosio novac opljačkan preko Instituta da plati Stevandićev stan u Ruzveltovoj i na taj način oprao 203.000 evra


Piše: Slobodan Vasković


1.

Milan Jašarević, vozač Nenada Stevandića, oprao je za šefa Crvenog Kombija 203.000 evra, tako što je taj novac prenio iz BiH u Srbiju, u nekoliko navrata, i njime platio stan koji je Stevandić kupio u Ruzveltovoj 34 u Beogradu.


2.

Novac koji je, po Stevandićevoj naredbi, Jašarević vozio u Beograd, za plaćanje stana, nije prijavljivan na granici ni BiH ni Srbije, tako da je riječ o ilegalnom iznošenju cca 400.000 KM, odnosno o klasičnom pranju para, što je teško krivično djelo.


3.

Na koji način je Stevandić u Srbiji "pokrio papirima" kupovinu stana nepoznato je, ali je, bez sumnje, novac ilegalno iznešen iz BiH i njime plaćen nov stan u Ruzveltovoj 34.


4.

Da li je i ovo teško krivično djelo koje je Jašarević morao izvršiti po naredbi Stevandića jedan od razloga zbog kojeg je vozač pritvoren, osim djela vezanih za teške malverzacije preko Instituta za javno zdravstvo, nije saopšteno iz Posebnog odjeljenja.


5.

Prema mojim informacijama, Posebno odjeljenje istražiće i ovaj slučaj pranja novca u koji je direktno involviran Stevandić.


6.

Da podsjetim, objavio sam 30.09.2021. da je Stevandić, šef “Crveni Kombi” Partije, kupio, početkom avgusta 2021., stan u Beogradu, u Ruzveltovoj 34.


Stan je 88 metara kvadratnih i njegova cijena na toj lokaciji je 203.000 evra ili 395.850 KM.

Objekat  je gradila firma “Edil Italiana”. 


Objavio sam i zvanične dokumente da je riječ o Stevandićevom stanu. 


7.

Kupovina stana u Beogradu, u Ruzveltovoj 34 (izvrsna lokacija), samo je jedan u nizu dokaza o gigantskoj veličini pljačke koja je izvršena tokom pandemije, ali i prije nje, i u kojoj je Stevandić jedan od glavnih nalogodavaca i izvršilaca.