субота, 22. јануар 2022.

Iz Arhiva: Narko”Generalu” Kostreševiću ima ko da piše; Čarugino oružje preko Ećima za Belivuka; Čaruga nabavljao pištolje iz Slovačke, a puške iz BiH za Belivukov Klan (11.11.2021.)


Piše: Slobodan Vasković


Uopšte nije nepoznato ko je iz Republike Srpske dostavljao oružje, jedan dio, zločinačkim organizacijama u Srbiji koje, prema riječima visokih funkcionera Srbije, imaju namjeru da izvrše atentat na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.


To su profesionali ubica Milivoje Lovrenović Čaruga i njegov sin Dušan, koji su u bjekstvu. Postoje sigurni dokazi da su oni ilegalno dostavljali oružje monstruoznom Kavačkom Klanu Veljka Belivuka, ali i drugim Gangovima.


Osim njih dvojice, još je niz pripadnika Kavačkog kartela u RS koji su ilegalno prodavali oružje Klanovima u Srbiji. Svi oni su uvezani sa Čarugom; Još je rano za objavljivanje njihovih imena.


Informacije koje su stigle iz "Europola", a obznanio ih je Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova Srbije, potvrđuju detaljnu i kapilarnu saradnju NarkoRežima u RS, u kojem su dominantni Kavčani, potpuno odani i lojalni Kavačkom klanu u Crnoj Gori.


Nakon što je Vulin objavio tu informaciju, Dodik je neuobičajeno brzo reagovao, što je odraz velike nervoze, jer zna da su njegovi najbliži saradnici, kao što je Narko"General" Siniša Kostrešević i, posebno, pripadnici Klana iz Zvornika u bliskoj vezi sa vrhom Kavčana u Crnoj Gori.

Uostalom, već sam ranije objavio da je Kostrešević pozvao Tamaru Zvicer, suprugu Radoja Zvicera, na Jahorinu (februar 2021.), a njegov član porodice Igor veoma često je u Zvorniku.


Važno je naglastiti da je Kostrešević dojavio i Milivoju Lovrenoviću  Čarugi (akcija Storidž 2) i njegovom sinu Dušanu Lovrenoviću (akcija Transporter)  da se sklone prije nego su počele akcije u kojima su trebali biti uhapšeni. Obojica su izmakli u zadnji čas.


Igor Zvicer u automobilu kod Zvornika

U nastavku ponovo objavljujem tekst:

Narko”Generalu” Kostreševiću ima ko da piše; Čarugino oružje preko Ećima za Belivuka; Čaruga nabavljao pištolje iz Slovačke, a puške iz BiH za Belivukov Klan, koji sam emitovao 11.11.2021. godine


piše: Slobodan Vasković


1.

Međunarodni NarkoKartel koji predvode Ljuban Ećim (Beograd) - Zoran Stevanović, Siniša Mijatović, Dejan Ilić-Tigar (Zvornik) - Siniša Kostrešević, Igor Dodik (Banjaluka) sarađivao je, kako sam to i ranije tvrdio, sa monstruoznim ubilačkim mesarskim NarkoKlanom Veljka Belivuka.


Veljko Belivuk

2.

O tome svjedoče najnovija saznanja da su pripadnici NarkoKlana iz Gradiške (taj dio Ganga predvodi Nenad Kojić-Kretino) nabavljali oružje za Belivukov klan i te veze su sada predmet istrage, kako bezbjednosih organa u BiH, tako i u Srbiji. 


Preciznije, činili su to Milivoje Lovrenović Čaruga i njegov sin Dušan. Pištolje su nabavljali u Slovačkoj, a puške su bile iz BiH. Iz Slovačke su nabavljali gasne pištolje, kojima su onda mijenjali cijev i vršili još neke prepravke na njima, kako bi ih preradili u ubitačne, prave, pištolje. 


Prerađeni gasni pištolji nađeni su i u Gradišci, ali i u nekim od prostora koje su koristili pripadnici Belivukove grupe, pa je bilo jasno da potiču iz Gradiške.


Narko"General" Siniša Kostrešević

3.

To, praktično, znači da Siniša Kostrešević, Narko”General” i direktor Policije RS, tone sve dublje; Njegov najbolji prijatelj sa “Skaj” aplikacije, ali i iz redovnih druženja, Milivoje Lovrenović Čaruga, njegov sin Dušan, kao i njihovi vojnici, bili su ključna karika za nabavku oružja koje je išlo za potrebe Monstruoznog Narkoklana Veljka Belivuka. Važna karika u tom lancu bio je Ećim.


Milivoje Lovrenović Čaruga

4.

Čaruga&Sin su u bjekstvu, a svu imovinu u Gradišci dali su na prodaju.


5.

Narko“Generala” nisu poveli sa sobom, iako bi i on najrađe nestao. Dok Čaruge ne uhapse, mogu da pišu pisma svom “Generalu” i šalju u neki od KPZ-ova u kojem bude ležao višedecenijsku kaznu. Tako “krupna riba" zaslužuje i ogromnu kaznu za sve zlo koje je počinio.


6.

Oružje je čuvao Mladen Grbić, Čarugin Šurak, koji je, takođe, uhapšen u akciji “Storidž 2”.  Mladen Grbić je kum Adama Šukala.


7.

Grbić je uhapšen u akciji "Storidž", ali i prije dva mjeseca, u akciji “Košnica”, kada je MUP RS kod njega pronašao arsenal oružja - policija je “u košnicama”, u šumi koja je njegovo vlasništvo, pronašla 13 automatskih pušaka, 13 bombi, tri tromblona, sporogoreći štapin i više od 2.000 puščanih i pištoljskih metaka, okvire za municiju, optički nišan i 18 detonatorskih upaljača, te opremu za uzgoj marihuane i literaturu o tome”.


Oružje nađeno u Grbićevim košnicama

8.

Tada je pronađena i laboratorija za proizvodnju marihuane sa kojom su povezani Predrag Njegovan i Gordan Gvozden, koji su tada bili nedostupni istražnim organima. 


(Njegovan je, da podsjetim, 2007. godine hapšen s Ljubanom Ećimom, nekadašnjim komandantom "crvenih beretki" u BiH, kada je MUP Srbije zaplijenio 48 kilograma heroina i četiri kilograma kokaina).

"košnice" pune oružja

9.

Akcija “Košnica” bila je izvedena 08.09.2021. godine, u selu Jelići kod Gradiške, a Grbića nije pritvorio tužilac Dalibor Vrećo, jer su, kako je, naveo, “iz MUP RS prekoračili vrijeme za 15 minuta”. MUP RS privedene ima pravo zadržati 24 časa i privesti ih tužiocu, ali su “zakasnili” 15 minuta, što je Vreći bio dovoljan razlog da na slobodu pusti Grbića.


Vrećo je bio i ostao član zločinačkih organizacija, a nema dileme da je taj put na njega uticao Narko”General”, po pozivu Čaruge da mu šuraka Grbića pusti na slobodu.


tužilac Kartela Vrećo

10.

Nema nikakve dileme da je veza za oružje između oba Lovrenovića i Grbića i klana Belivuka bio Ljuban Ećim.


Lovrenović je Ećimov kum, a Lovrenović je kum i sa Željkom Radovanovićem Krečom, članom NarkoKlana iz Bijeljine.

Ubica i zločinac Ećim

I sa Krečom je Kostrešević bio na stalnoj “Skaj” vezi, kao i sa Čarugom, dok je njegova direktna veza sa Ećimom, sem aplikacije, bio Igor Peulić, inspektor u Upravi za borbu protiv terorizma, odjeljenje Banjaluka.


11.

Peulić će, takođe, uskoro biti uhapšen, pa će, kao ptičica, da pjeva o svojim narkoposlovima i narkovezama.

narkoruševine Peulić i Crta Đajić

Peulić je bio kurir i zna mnoge tajne Kostreševića i Ećima i biće veoma interesantno kada on propjeva, a propjevaće, tu nema dileme, jer se radi o ruševini, a ne ljudskom biću.


12.

Od početka sam tvrdio da postoji veza između tri vrlo moćna Klana: Belivukovog, onog koji predvodi Ećim, zajedno sa Kostreševićem, Igorom Dodikom i trojcem iz Zvornika, te Ganga Slaviše Kokeze.


Najopasniji dio Klana. Stevanović, Mijatović, Ilić-Tigar

Sada se sve to potvrđuje, kao i činjenica da su svi klanovi imali svoje ljude u policiji - u Srbiji je to bila Dijana Hrkalović, a u Republici Srpskoj - Siniša Kostrešević.


Bilo je to i logično, jer su i Belivukov i Kartel iz RS bili dio Kavačkog klana iz Crne Gore. Kokeza im je obezbjeđivao prebacivanje narkotika preko granice. 


Slaviša Kokeza

Lovrenović je izvršio niz ubistava o kojima sam već pisao, a njegove žrtve su Strahinja Stojanović, Mladen Vujičić Vujke, Senad Kobilić, Slavića Ćulum… (nastaviće se)