уторак, 4. јануар 2022.

Društveni Karcinom: NarkoKumovi, NarkoDileri, Perači NarkoNovca, NarkoPlaćenici..., njihovi zaštitnci za koje postoje svi dokazi o teškim kriminalnim radnjama, a i dalje su na funkcijama i slobodi


Piše: Slobodan Vasković


Smatram neophodnim da na jednom mjestu objavim sva imena osoba za koje znam da su NarkoBosovi, NarkoDileri, Perači NarkoNovca, NarkoPlaćenici, koji su narkopodzemlje upleteno  u vlast u cijeloj BiH.


Većinu imena sam već objavio, ali, istražujući dalje, došao sam do još nekoliko “krupnih riba” čija imena ću danas navesti. Činim to da bi svi mogli da prate da li će Karteli pobijediti tužilaštva i policije, usporiti procese i da li će ih njihovi politički zaštitnici uspjeti sačuvati na slobodi bar do izbora, što im je prioritet.


Protiv svih navedenih postoje dokazi do kojih se došlo raspakivanjem Skaj i Anom aplikacija, protiv mnogih od njih postoje i drugi materijalni dokazi i svjedočenja.


Ukoliko navedena lica ostanu na slobodi do izbora, onda je na djelu selektivna pravda koja treba da zaštiti glavne zaštitnike NarkoBosova - vodeće političare u BiH.


Moja obaveza je da objavim najvažnija imena (objavio sam niz imena i onih koji su im podređeni, ali ću u ovom tekstu objaviti samo najveće narkoigrače), a šta će tužilaštva i policije, zajedno sa SIPA, uraditi ili ne uraditi, sasvim je drugo pitanje.


Milorad Dodik je na vrhu piramide Kavačkog Klana u Republici Srpskoj. Krovna kriminalna firma Ganga je "Prointer".


Dodik je, trenutno, maksimalno angažovan da pokuša onemogućiti hapšenja Narko"Generala" Siniše Kostreševića i Zvorničkih Kumova do opštih izbora u oktobru ove godine.

Milorad Dodik

Kostrešević je trebalo da bude uhapšen još prije dvadesetak dana, ali je Dodik uspio to da spriječi. Do kada će mu polaziti za rukom da zaustavi hapšenje Kostreševića i šefova Grada Droge Zvornika pitanje je za tužioce koji vode ovaj kompleksni slučaj, kao i za policijske agencije. Činjenica je da postoje svi dokazi za hapšenje navedenih. Činjenica je i da je Dodik izgubio kontrolu nad Igorom Dodikom i Narko"Generalom", ali, uprkos tome, on je glavni politički "brend" Klana i pokušava spasiti sina, zaustavljanjem akcija protiv onih pripadnika Ganga koji vode direktno ka Igoru Dodiku.


Kavački Klan

Stevanović, Mijatović, Ilić

-Dejan Ilić Tigar

-Zoran Stevanović

-Siniša Mijatović


Šavija (lijevo)

-Dragan Šavija


Vasiljević

-Aleksandar Vasiljević, načelnik Policijske uprave Zvornik 


Svi su iz Zvornika gdje, osim njih, djeluje još niz narkodilera, ali manje značajnih.


-Siniša Kostrešević, Narko”General” i direktor Policije RS, koji imenuje sve policijske funkcionere ispod načelnika Uprava MUP RS i načelnika Policijskih uprava.


Kostrešević

Komanduje cijelom vojskom pokvarenih policajaca, preko Predraga Vatreša, Siniše Berete, Dragana Simića, Predraga Kudrića, Dragana Savića, Miroslava Kostreševića...


Vatreš

O njemu postoji najmanje pet puta više dokaza o teškim kriminalnim djelima nego za narkodiler Bojana Cvijetića, koji je zatvoren. 


-Vlado Crta Đajić, generalni direktor UKC RS Banjaluka, je jedan od njegovih bliskih saradnika.


Crta Đajić

-Igor Dodik, sin Milorada Dodika, na čije insistiranje je Kostrešević i imenovan na poziciju direktora Policije. 


Milorad i Igor Dodik

Kostrešević duže od deceniju sarađuje sa Kavčanima iz Zvornika i jedna je od ključnih osoba koja je pomogla da se ogranak Ganga iz Crne Gore nadogradi i postane sam za sebe veliki i vrlo vrlo opasni Kartel sa bliskim vezama koje je imao sa monstruoznim Gangom Veljka Belivuka i Kriminalnim koncernom Slaviše Kokeze.


Kokeza

-Ljuban Ećim, ubica i zločinac, živi u Srbiji i nedostupan je organima BiH.


Ećim

-Siniša Rakita, savjetnik direktora OBA BiH Osmana Mehmedagića i osoba od najvećeg povjerenja Ećima.


-Željko Radovanović Krečo glavna je spona Kavačkog Klana, jer su preko njega najviše komunicirali i putem Skaj-a i putem ANOM-a.


Krečo

Čak ni Kreču ne hapse iako postoje svi dokazi o tome da je direktno učestvovao, zajedno sa Kostreševićem, Milivojem i Dušanom Lovrenovićem, u pljački 250 kilograma skanka, koje su Lovrenovići čuvali za crnogorske narkodilere, a potom im oteli značajan dio opijata i prodali ga Goranu Jovanovskom iz Poreča.


Dušan Lovrenović


Krečo živi u Bijeljini i valjda čekaju da pobjegne u Hrvastku, jer ne smije u Srbiju, pošto je presuđen još 2008. godine na 15 godina zatvora, kako bi pokrenuli “akciju hapšenja”.


-Zlatan Ćuk, koji je zajedno sa Desimirom Deskom Babićem glavni dobavljač narkotika za kavački klan.

Ćuk (desno)

Babić je nedostupan organima BiH, dok Ćuk, s vremena na vrijeme, dolazi u BiH, Bijeljinu, ali ga niko niti hapsi niti mu pravi bilo kakve probleme.


Begović

-Saša Begović, narko prevoznik, koji preko svoje brze pošte “X express” razvozi narkotike za Klan.

Tomić

Isto to čini i Marinko Tomić, vlasnik brze pošte “Euro Expres”.

Zeljković

-Vico Zeljković, predsjednik FS BiH, koji ima svoju narko grupu, koju predvodi sociopata Dejan Kostić Dela.


Vicinoj narkogrupi pripada i narkoinspektor Bojan Karanović.


Karanović


Kod Zeljkovića (i Nenada Stevandića) angažovan je i Viktor Latinović, načelnik protivdiverzione jedinice MUP RS.

Latinović


Latinović je, zajedno sa svojim tadašnjim pretpostvljenim Nedeljkom Luburom, učestvovao u dva teška nedjela vezana za likvidacije, o čemu ću uskoro šire pisati. 


Lubura

I Lubura I Latinović su na rukovodnim mjestima u MUP RS, kao i Milosav Savković koji preko Nikole Aleksića, savjetnika kod Ministroida Srebrenke Golić, ostvaruje kontakt sa izvornim Kavačkim klanom u Crnoj Gori.

Savković

Najveći perači novca za Kavački Klan su Aleksanadar Mičić, zvani Aco Makedonac, koji je i narko diler, i Nenad Nešić, predsjednik DNS-a, koji se, zajedno sa Aleksandrom Glavašem i Mladenom Lučićem, bavi i trgovinom narkoticima. 


Nešić

Mičić je teško ranio narkodilera Gorana Sikimu, 02.01.2022., a sada Branimir Šehovac, načelnik PU Istočno Sarajevo čini sve da ga zaštiti i oslobodi. Iako je Sikimu pogodio sa četiri hica s leđa nije uopšte priveden tužiocu, već je 03.01.o.g., pušten na slobodu.Samo iz ovog slučaja potpuno da Karteli i dalje vladaju najvećim dijelom BiH 


Šehovac je, naravno, zaštitnik narkodilera, perača narkonovca, posebno Mičića i Nešića, ali i profesionalnih ubica, kojih je samo na Palama najmanje četvorica u ovom trenutku.


Šehovac


Mičić je u svakodnevnom kontaktu sa Kostreševićem, ali i sa Bobanom Kusturićem, šefom Helikopterskog servisa RS.


Kusturić


U ovu grupu spada i profesionalni ubica Milenko Lovrenović Čaruga, kao i njegov sin Dušan. Čaruga sarađuje sa svima koji likvidacijama rješavaju neraščišćene kriminalne račune.


Čaruga

Obojicu je od hapšenja nedavno spasio Kostrešević, koji im je dojavio za akcije. 


Čaruga se nalazi u BiH, ali ga niko i ne traži.


Čaruga je, po Cvijetićevom nalogu, likvidirao Strahinju Stojanovića u Beogradu, a, nakon egzekucije, izvukao ga je Boban Kusturić helikopterom Vlade RS, po dogovoru sa Ećimom I Kostreševićem.

Likvidirani Strahinja Stojanović

Dragan Janjuš, vlasnik “J auta” iz Banjaluke je kum Kostreševića i osoba preko koje direktor Policije pere novac koji uzima od NarkoKlana.


Janjuš posjeduje blizu 100 automobila (rent-a-car), desetak kuća i stanova u Banjaluci, a najmanje pola je Kostreševćevo.U jednom od automobila koji pripadaju Janjušu “pao” je, svojevremeno, u Francuskoj Nenad Radinković, koji je na sebe preuzeo krivicu za ubistvo (u saobraćajnoj nesreći) u kojoj je smrtno stradao Nikola Đurović. Radinković je za djelo koje nije počinio presuđen na četiri godine zatvora.

Radinković

Radinković je uhapšen u Francuskoj 30.04.2013. godine dok je prevozio oružje u "šteku" jednog od Janjuševih automobila.Cvijetić, koji je uhapšen u akciji “Transporter”, 16.11.2021. godine, je veliki narkodiler koji je najveći dio narkoposlova radio na teritoriji EU, a vrlo malo na teritoriji BiH.


Cvijetić

U njgeovoj grupi uhapšeni su i Aleksandar Nikolić i Petar Dukić, stanodavac ranije uhapšenog, Škaljarca Miloša Božovića.


Dukić

Dio Cvijetićeve grupe su i Muris Druškić, bivši visoki funkcioner OSA BiH i Robert Radonjić, funkcioner OSA BiH.

Mehmedagić

Druškić je bio Cvijetićeva veza sa Osmanom Megmedagićem Osmicom, direktorom OSA BiH, koji se nalazio na njegovom platnom spisku, jer mu je davao razne informacije potrebne da nesmetano radi prljave poslove, o čemu ću uskoro opširnije pisati. Osmica je imao i Skaj aplikaciju, kojom je komunicirao, između ostalih, i sa Cvijetićem.


Mektić

Na Cvijetićevom platnom spisku bio je i Dragan Mektić, nekadašnji Ministar bezbjednosti kojem je Cvijetić bio savjetnik. I Mektić je imao Skaj aplikaciju.

(nastaviće se)