субота, 8. јануар 2022.

Dodik, Aco Makedonac, Nikolić, Elez, Šaja…

Ljubiša Ćosić, Milorad Dodik, Aleksandar Mičić

Piše: Slobodan Vasković


1.

Blzak poslovni prijatelj Milorada Dodika, Vrha NarkoRežima i gradonačelnika Istočnog sarajeva Ljubiše Ćosića, Dvostruki Ubica u pokušaju, Aleksandar Mičić, zvani Aco Makedonac, proveo je još ove Božićne praznike na slobodi, a već sljedeće iza rešetaka, osim ukoliko Kavački NarkoKartel kojem pripada ne pobijedi pravosudne i policijske organe u BiH. Što se neće desiti!


Kavački kartel u RS vode Igor Dodik, Siniša Kostrešević (Banjaluka), Dejan Ilić Tigar, Zoran Stevanović, Siniša Mijatović (Zvornik), Ljuban Ećim (Beograd). Najveći perači novca Kavčana su Aleksandar Mičić, zvani Aco Makedonac i Nenad Nešić. Njihov najsnažniji politički zaštitnik je Milorad Dodik. Imali su uske veze sa Klanom Veljka Belivuka i kriminalnim koncernom Slaviše Kokeze.

2.

Istina, NarkoKartel i dalje drži čvrsto pod kontrolom dio pravosudnih i policijskih struktura, među kojima je i OJT Istočno Sarajevo, čiji je tužilac (nisu mi saopštili njegovo ime iz OJT), okarakterisao klasični pokušaj ubistva - četiri hica u leđa narkodilera Gorana Sikime, koja je ispalio jedan od najvećih perača narkonovca Kavčana Aco Makedonac, kao “Ugrožavanje sigurnosti”.


3.

Naravno, Aco Makedonac bi se mogao nadati i zaštiti nekih takozvanih nezavisnih medija, koji su na jaslama međunarodne zajednice, a pod suštinskom kontrolom Narko”Generala” Siniše Kostreševića, sa kojim je Aco Makedonac na stalnoj vezi (prvo putem “Skaj” aplikacije, a nakon njenog pada putem svih aplikacija)) i pod kontrolom zločinačke organizacije “United Tribuns” koju vode braća Armin i Nermin Ćulum.


Braća Ćulum

4.

“Nezavisne” medije Narko”Generala” Kostreševića i Braće Ćulum uskoro ću detaljno raskrinkati; Posebno “štićenike” Ćulumovih, a nije nadomet istaći da su “General” i “Braća”, takođe, sarađivali. U nizu zločina, među kojima su narkotici i prostitucija.


5.

Ćulumi, odnosno “United Tribuns” i dalje drže noćne klubove u zemljama EU, Njemačkoj (odakle su protjerani) posebno, ali i u Austriji posebno; “United Tribuns” su specijalizovana narkoorganizacija za ilegalno krijumčarenje heroina, ali se bave i kokainom, a njihov narkopovjerenik za Njemačku bio je Milorad Vuković Luis, uhapšen u Banjaluci, 06.12.2021. godine, zajedno sa još nekoliko članova svoje grupe.


Ćulum i Luis

6.

Da se vratim narko"biznismenu" Aci Makedoncu, koji je u noći 01./02.. o.g. ispalio niz hitaca u leđa narkodilera Sikime, raznjevši mu, između ostalog, slezenu koja mu je prilikom operativnog zahvata izvađena u KCUS-u u Sarajevu.


7.

Kao što ima razgranate pravosudne veze (OJT Istočno Sarajevo), policijske veze (direktor Policije i Narko”General” Siniša Kostrešević, Branimir Šehovac, načelnik PU Istočno Sarajevo, Vahidin Šahinpašić, glavni istražilac SIPA, sa kojim je, takođe, često na vezi - ranije “Skaj”-em, sada drugim aplikacijama, (o čemu ću šire u nastavku teksta), političke veze sa vrhom režima u RS, tako ima i razgranate narkovezde, jer je za Kavčane prao novac, a drogu uzimao od Bojana Cvijetića, preko Aleksandra Nikolića, i prodavao, preko dilerske mreže, na teritoriji Istočnog Sarajeva.


Nikolić

8.

Cvijetić, Nikolić,… uhapšeni su tokom akcije “Transporter” (16.11.2021. godine), Petar Dukić se, naknadno, predao, ali Aco Makedonac je ostao na slobodi i iskoristio tu priliku da, između ostalog, pokuša ubiti narkodilera Sikimu. 


Cvijetić

9.

Važno je podsjetiti da je u akciji “Transporter” policiji izmakao Dušan Lovrenović, sin profesionalnog ubice Milivoja Lovrenovića Čaruge, kojem je Narko”General”, preko Željka Radovanovića Kreče, zvog bliskog saradnika, presuđenog narkodilera, dojavio da se skloni. 


Dušan Lovrenović

10.

Lovrenovići su u bjekstvu, a niko za njima i ne traga previše.


11.

Mičić je direktna veza Kavačna u RS sa Cvijetićevom grupom o čemu sam detaljno pisao u tekstu - Da li je Dodik iznenađen: Njegov prijatelj i poslovni partner Aco Makedonac, osim bliske saradnje sa Narko”Generalom” Kostreševićem i pranja narkonovca za Kavački klan, veoma aktivno radio i sa uhapšenim Narkodilerima Bojanom Cvijetićem i Aleksandrom Nikolićem; Mičić, Ubica u pokušaju, biće zatvoren, ali i Šehovac i Dežurni tužilac iz noći pokušaja likvidacije narkodilera Sikime.

U tom tekstu sam naveo da su na Cvijetićevom platnom spisku bili i Osman Mehmedagić Osmica, direktor OSA BiH, njegov donedavni savjetnik Muris Druškić i  bivši ministar bezbjednosti Dragan Mektić, kao i da su svi navedeni koristili “Skaj” aplikaciju.


Osmica je osoba od najvećeg povjerenja Bakira Izetbegovića, šefa SDA.


12.

Aco Makedonac nije samo kupovao narkotike od Aleksandra Nikolića, koji ih je nabavljao od Cvijetića, već mu je pomagao i da opere novac od njihove prodaje.



13.

Tako je Nikolić izgradio ekskluzivni Caffe “Mocca” u Lukavici, Istočno Novo Sarajevo, koji vrijedi zaista mnogo novca.



Pare su oprali tako što je novac od prodaje droge Nikolić uložio u izgradnju kafea, a Aco Makedonac mu, navodno, posudio novac; Sve to je završeno kod notara. Naravno, svaka detaljnija istraga lako bi otkrila prevaru i da je riječ o pranju novca, ali Aco Makedonac je još uvijek nedodirljiv; Bar još neko vrijeme, jer, bez obzira na sav uticaj koji ima, kao i na prečesto druženje sa Miloradom Dodikom, Mičić će završiti iza rešetaka; Kao i Šehovac i Narko”General” i dežurni tužilac iz noći 01/02.2022. koji je direktno učestvovao u prikrivanju zločina pokušaja likvidacije.


14.

Za kraj da navedem da je Šahinpašić, putem “Skaj” aplikacije bio na vezi sa Darkom Elezom, koji je, zbog brojnih zločina, u Sudu BiH osuđen na petnaest godina, uz uslov da sarađuje sa bezbjednosnim organima BiH i Srbije.



Šahinpašić i Elez su u međusobnoj komunikaciji koristili jednu osobu sa Pala, tako da je veza bila indirektna. (nastaviće se)