петак, 28. јануар 2022.

Počela kampanja za izbore za Savjete mjesnih zajednica u Banjaluci; Vlado Crta Đajić svečano otvorio trafo stanicu; Dodik obećava mostove koje nije izgradio za 22 godine vladavine Crvene Sekte u Banjaluci; Građani Česme teško iskritikovali Dodika, on uzvratio psovkom

 

Piše: Slobodan Vasković

 

1.

Crvena Sekta je vladala Banjalukom 22 godine, sve do lokalnih izbora 2020. godine. Na tim izborima građani Banjaluke su bukvalno počistili Igora Radojičića sa političke scene. Pri tome ne treba zaboraviti da je Radojičić najbolji kandidat kojeg je Crvena Sekta mogla ponuditi.

 

2.

SNSD je na pomenutim izborima u Banjaluci osvojio samo 26,95 % glasova. Kažem samo, jer je ta stranka u vladavini dugoj 22 godine gotovo svo vrijeme imala rejting preko 40 % u tom gradu.

3. 

Instalisanje Vlade Crte Đajića na čelo GO SNSD-a Banjaluka, već sada se pokazalo kao kardinalna greška. Prema posljednjem istraživanju rejting Crvene Sekte u Banjaluci iznosi oko 14 % i ima tendenciju pada.

 

4.

Građani Banjaluke će sasvim sigurno na predstojećim opštim izborima demolirati Crveni Sektu. Isti ti građani imaju mogućnost da znatno prije, i to 20.02.2022. godine, pokažu Miloradu Dodiku da nisu zaboravili na prijetnje koje im je on uputio u izbornoj noći 15.11.2020. godine.

 

5.

Dodik je svjestan da Crvena Sekta vrlo loše stoji u Banjaluci, zbog čega je lično krenuo u kampanju za izbore za Savjete mjesnih zajednica. Oko 95 % sadašnjih članova Savjeta mjesnih zajednica dolazi iz SNSD-a.

 

6.

U kojoj mjeri su pomenuti izbori značajni za očuvanje ionako mizernog rejtinga Crvene Sekte u Banjaluci, najbolje pokazuje to što je Dodik na samom početku kampanje počeo da hoda po banjalučkim livadama i obećava građanima mostove.


 

7.

Tako je on građanima u Česmi obećao izgradnju mosta. Treba podsjetiti da je stari most u Česmi srušen u poplavama davne 2014. godine. Dodik se tek poslije skoro 8 godina, nakon što je izgubio vlast u Banjaluci, sjetio da građanima treba taj most.  


8.

Bilo mu je mnogo pametnije da je ostao kući, jer su ga u Česmi građani žestoko iskritikovali, a Dodik ih čak opsovao. Vlado Crta Đajić izgledao je kao horoz pored Dodika.


9. 

Dodik na livadu nikada ne ide bez pratnje sebi sličnih kriminalaca. Tako se na jednoj od fotografija, odmah iza Dodikovih leđa, može vidjeti poznati banjalučki prevarant i kriminalac Neša Malina (poznat i kao Neša Ukleta Askona).

 

10.

Na kraju, moram još jedmom spomenuti Vladu Crtu Đajića, nekrunisanog „kralja“ tragikomedije. Crta je ozvaničio početak kampanje za izbore za Savjete mjesnih zajednica svečanim otvaranjem trafostanice u Krminama. 


11.

Učinio je to u toku radnog vremena. To i nije neka šteta, jer što manje vremena Crta provodi u UKC-u RS, to bolje za pacijente.