уторак, 18. јануар 2022.

Čarugin narkosaradnik Dario Jekić, presuđeni ubica i bivši vozač Sanje Vulić, izbjegao hapšeenje u akciji “Storidž 2”, jer mu je to dojavio Slobodan Radinković, načelnik PU Doboj

Čarugini saradnici: Oliver Bjelovuk i ubica Dario Jekić

Piše: Slobodan Vasković


1.

Mladen Marić, načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP RS, koji je nadležan za hapšenje osumnjičenih za šverc narkoticima, raskrinkanih dešifrovanjem “Skaj” i “Anom” aplikacije (velika većina kriminalaca koristila je obje aplikacije), ima “predug jezik”.


Upravo zbog te njegove “osobine” nije uhapšen popriličan broj narkodilera koji su bili na meti policije.


2.

Koliko je “dug jezik” Marića samo loša osobina, a koliko svjesna namjera da provali akcije prije njihovog početka, kako bi bitnim kriminalcima bilo na vrijeme dojavljeno da pobjegnu, veoma je upitno, ali u oba slučaja imamo situaciju da je, zbog njegovog “povjeravanja” prijateljima iz MUP RS, koji su pripadnici Klanova, hapšenje izbjegao značajan broj teških kriminalaca.


Sanja Vulić, bliska prijateljica ubica i narkodilera

3.

Jedan od njih je i Dario Jekić iz Doboja, presuđeni ubica, bivši vozač Sanje Vulić, praznoglave poslanice u parlamentu BiH (jedno vrijeme i njen vrlo blizak prijatelj), kojoj je “Dodik bog”.


Jekić je trebalo da bude uhapšen u akciji “Storidž 2” (08.12.2021.), ali je obaviješten o tome prije početka akcije, te je uspio pobjeći.


4.

Ključni krivac za njegovo bjekstvo je Marić i njegov, navodno, “dugi jezik”, iako već postoji veliki broj dokaza da je “dugi jezik” itekako namjeran.


Mladen Marić

5.

Jekić, narkodiler, ubica i teški kriminalac, u izvrsnim je odnosima sa Milivojem Lovrenovićem Čarugom i njegovim sinom Dušanom. 


6.

Interesantno je da su akciji “Storidž 2” policiji umakli i Dušan Lovrenović, Čarugin sin, i Dario Jekić, prijatelj i Čaruge i njegovog sina.


Bjelovuk i Dušan Lovrenović

7.

Ranije sam objavio da je Narko”General” Kostrešević dojavio za akciju Dušanu Lovrenoviću, koji je pobjegao. Za akciju je saznao od svog rođaka Miroslava Kostreševića koji je analitičar u UKP MUP RS, ali je prebačen na “ispomoć” u Upravu za borbu protiv organizovanog kriminala i dojavljuje sve Narko”Generalu”.


Miroslav Kostrešević

8.

Međutim, Narko”General” Kostrešević nije presuđenom ubici Jekiću dojavio da mu se sprema hapšenje, već je to učinio Slobodan Radinković, načelnik PU Doboj.


Kostrešević

Radinkoviću je tu informaciju “u povjerenju” dao Marić.Marić i Radinković su nerazdvojni, iako Marić zna da je Radinković sluga teških kriminalaca.


9.

Radinković je u veoma bliskim odnosima i sa Narko”Generalom” Kostreševićem, koji Čarugu i njegiovog sina Dušana čuva kao “zjenicu oka”, jer je sa njima zajedno opljačkao 250 kilograma skanka, o čemu sam detaljno pisao.


Čaruga

10.

Akciju u Doboju sprovodili su pripadnici MUP iz Banjaluke, specijalne snage, a dobojski policajci bili su samo podrška. Nisu bili obaviješteni ko su mete, već da će akcija da se desi.


Ali je bio obaviješten Radinković, tako da je Jekić pobjegao. O Radinkoviću i njegovim prljavim poslovima biće još riječi.


11.

U nastavku reemitujem tekst o tome kako je Jekić likvidirao Vanju Panića, ali to članici Sekte Vulićki uopšte nije smetalo da ga uzme za vozača i “prijatelja” - “Vozač Sanje Vulić (SNSD) je presuđeni ubica Dario Jekić Jeka, koji je likvidirao Vanju Panića 14.09.2014. u centru Doboja”, koji sam objavio 14.02.2021. godine.


Vozač Sanje Vulić (SNSD) je presuđeni ubica Dario Jekić Jeka, koji je likvidirao Vanju Panića 14.09.2014. u centru Doboja


Piše: Slobodan Vasković


1.

Vozač Sanje Vulić, poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, sve do prije mjesec dana bio je Dario Jekić Jeka, presuđen za ubistvo Vanje Panića.


Ova činjenica poznata je svima i u vrhu SNSD-a i u Doboju, ali niko nije ni pokušao da ukaže Vulićevoj da je jezivo da joj vozač bude presuđeni ubica; Razlog je jednostavan: Ubice i slični kriminalci su najbliži saradnici najbviših funkcionera SNSD-a, pa samim tim i Vulićeve. 


2.

Vrhovni sud RS presudio je oktobra 2015. godine Jekića na pet godina zatvora zbog ubistva Vanje Panića i tako potvrdio ranije izrečenu presudu Okružnog suda u Doboju.


3.

Po izlasku iz zatvora, gdje je proveo nešto više od tri godine, Jekić je zaposlen u Turističkoj organizaciji Grada Doboja, ali je sve vrijeme, do ponovnog hapšenja u januaru ove godine, bio vozač Vulićeve.


4.

Očito je da je Vulićeva, koju je Dodik postavio za novu Vladarku Doboja, uz stalnu pratnju ubice Jekića, ubijeđena da je Batina, jer je njen stranački šef za nju, kako je to izjavila, bog.Osim što, u kontinuitetu, pokazuje svoj primitivizam, neukost i vrlo značajan manjak inteligencije, Vulićeva je, sa Jekićem kao najbližim saradnikom, pokazala i sopstvenu sklonost Nasilju.


5.

Jekić nije mogao dobiti posao u Turističkoj organizaciji bez intervencije Vulićeve i njene marionete Borisa Jerinića, gradonačelnika Doboja.


Jerinić je poslušan pred Vulićevom kao avlijaner, a ona se prema njemu tako i odnosi. I ne samo prema njemu, već i Obrenu Petroviću, kojem "skida glavu", preko kriminalaca koje kontroliše. o čemu ću uskoro opširnije pisati.


6.

Vulićkin vozač Jekić je Panića ubio 14.09.2014. godine u centru Doboja.


Pucao mu je u potiljak, ali je ubistvo ocijenjeno da je počinjeno “iz nehata”, što je monstruozni čin Sudova u istoj mjeri kao i čin likvidacije koju je izvršio Jekić.7.

Najmonstruoznije od svega je da hladnokrvi ubica radi kao vozač poslanika u parlamentu BiH Sanje Vulić, članice SNSD-a, kojoj su puna usta priče o srpstvu, izdaji, borbi protiv kriminala, a stalno je u društvu sa presuđenim ubicom.


8.

Rečeno implicira niz pitanja, a najvažnije od njih je - Šta je Jekić sve loše činio i počinio za Vulićevu i po njenim naredbama, jer je riječ o notornom kriminalcu?!U tekstovima koji slijede, dokazaću da je Jekić radio brojna krivična djela, sve je zataškavano godinama, ali do te mjere je pretjerao, da je, nakon svega uhapšen ponovo u januaru ove godine.


Vanja Panić

9.

Ubistvo Panića je toliko monstruozno da ne postoji ni minimum šanse da je počinjeno iz nehata. U cijelom sučaju, Jekić je pokazao da je Monstrum bez presedana.


10.

Ništa bolja od njega nije ni Dodikova dobojska “Prvosveštenica” Sanja Vulić. (nastaviće se)


Dodatak: Glas Srpske je 04.07.2015. objavio tekst o Jekiću, u kojem su precizno izneseni brojni monstruozni i kriminalni postupci Jekića, što ga je, nema dileme, preporučilo Vulićevoj kao vozača, tjelohranitelja i Batinaša za njene stranačke kolege, jer je primarno njih, a potom i njene stranačke protivnike, ubica, na razne i po život opasne načine, “tretirao” po njenom nalogu.


Glas Srpske (04.07.2015.)

Dario Jekić je Vanju Panića usmrtio 14. septembra 2014. godine u međusobnoj tuči u Doboju oko 5.40 časova na raskrsnici ulica Jug Bogdana i Kneza Lazara. Prije ubistva Panić se potukao sa Sebastijanom Simićem, a tuču su unaprijed dogovorili.


Na mjesto tuče je stigao i Jekić i umiješao se u sukob. Tada je došlo do naguravanja i međusobne tuče njih trojice.


Jekić je kod sebe imao pištolj koji je, kako je tokom suđenja utvrđeno, slučajno opalio i pogodio Panića u potiljak iza desnog uva. On je na mjestu preminuo. Poslije pucnjave svi akteri su se razbježali, a Jekić se zatim nakon nekog vremena vratio na mjesto događaja svojim "mercedesom".


Tada je stavio Panićevo tijelo u vozilo i odvezao ga u nepoznatom pravcu i odbacio u mjestu Prisade kod Doboja.Nakon toga je zapalio automobil koji je pronađen istog dana. Tijelo ubijenog Panića je pronađeno nakon 15 dana intenzivne potrage pokraj makadamskog puta u mjestu Prisade u šahtu za sakupljanje otpadnih voda dubokom oko dva metra. Tijelo se nalazilo u vodi dubokoj oko 50 centimetara i tada se nije moglo prepoznati o kome je riječ.


Tek je obdukcijom potvrđeno da je riječ o Paniću i da je on usmrćen hicem u potiljak. Istragom je utvrđeno da se sa ovim slučajem može povezati Jekić, ali se njemu izgubio svaki trag, pa je za njim raspisana potjernica. On je uhapšen nakon 34 dana bjekstva, kada je došao u policijsku stanicu u pratnji advokata i sam se predao.


Jekić i Panić su poznati policiji od ranije po krivičnim djelima i služili su zatvorske kazne. Panić je služio kaznu u zatvoru u Foči zbog pljačke dvije banke, a ubijen je dok je bio na vikend dopustu.Dario Jekić je tokom 2010. godine hapšen više puta zbog raznih djela.

Prvo je priveden zbog sumnje da je provalio u župni ured katoličke crkve i dvije kuće povratnika na području Doboja. Tada se sumnjičio i za pljačku dvije benzinske pumpe.


Nakon toga hapšen je jer je 23. aprila 2010. godine pretukao kardiologa Nenada Dobrijevića, tada zaposlenog u banjalučkom Kliničkom centru.