петак, 4. јануар 2019.

Suzana: Policija je baš ažurna sa mojim saslušanjem, nadam se da će biti ažurni i u slučaju ubistva mog sina

piše: Slobodan Vasković
(Foto Srpka info)

Suzana Radanović, majka Ubijenog Davida Dragičevića, saslušana je jutros u Policijskoj upravi Banjaluka po prijavi patologa i dirktora Zavoda za sudsku medicinu Želka Karana da ga je "neovlašteno prisluškivala i snimala“.

„U policiji su bili korektni. Veoma su ažurni, a nadam se da će tu ažurnost pokazati i u slučaju ubistva mog djeteta“, rekla je Suzana posle saslušanja.

Karan je prijavu policiji protiv Suzane podnio juče, a oni su joj samo koji sat kasnije poslali poziv za današnje saslušanje.

Njen advokat Milan Malešević je rekao da se Suzana ne osjeća krivim i da u onome za šta je terete nema elemenata krivičnog djela.

„Ostavljamo Tužilaštvu da donese odluku. Ako dođe do sudskog postupka, Suzana će pripremiti detaljnu odbranu. Očigledno je da se ovdje ne radi o počinjenju krivičnog djela, osim možda lažne prijave krivičnog djela. Međutim, to ćemo vidjeti kasnije“, kazao je Malešević.

Karanova prijava uslijedila je nakon što je Suzana na Fejsbuk stranci grupe "Pravda za Davida postavila audio snimak na kome se čuje da patolog Željko Karan telefonom razgovara sa, po svemu sudeći, predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, jer tu osobu oslovljava sa predsjedniče.

„Poslušajte razgovor Karana i Dodika. Pita Karan da li može smatarti da je sad kraj... Evo ja ću ti odgovoriti nije kraj", nevala je Suzana u svojoj objavi.

Po svemu sudeći, razgovor Karana sa Dodikom uslijedio je nakon posljednjih dešavanja u Banjaluci i održanog skupa "Pravda za Davida", kada je jedna grupa sa Davorom išla ispred zgrade u kojoj živi Karan.

Nakon prebijanja i hapšenja brojnih aktivista grupe "Pravda za Davida", građana koji su se našli na ulici, optužbi za navodni "državni udar" protiv narodnog poslanika Draška Stanivukovića i Davora Dragičevića, oca ubijenog Davida, sada se na udaru Policijske Hunte Dragana Lukača našla i Suzana Radanović.

Stvarni cilj je potpuno uništenje porodice Dragičević-Radanović, slamanje grupe "Pravda za Davida", nasilno sprečavanje zahtjeva da se istraži ubistvo Davida Dragičevića i ubice privedu pravdi. Suzana Radanović je već bila uhapšena 25.12.2018. godine, kada je Stranačka Milicija brutalno nasrnula na građane, koji su mirno protestvovali. 

Niko ne zna gdje se nalazi Davor Dragičević, otac ubijenog Davida.