уторак, 22. јануар 2019.

Bošnjak: Nisam kriv za bacanje donjeg veša; I Marjanac, osim Bošnjaka, tereti inspektora Kojdića da je naložio bacanje donjeg veša ubijenog Davida


Foto: N1
piše: Slobodan Vasković

Zoran Bošnjak, krim tehničar MUP RS, izjasnio se pred Osnovnim sudom u Banjaluci da nije kriv za nestanak donjeg veša ubijenog Davida Dragičevića.

Sa Bošnjakom u sudnici nije bio advokat, jer je na ročištu bilo samo izjašnjenje o krivici, tako da njegovo prisustvo nije bilo ni potrebno.

Protiv Bošnjaka i Mikice Marjanca, takođe krim tehničara, Okružno tužilaštvo Banjaluka podiglo je optužnicu zbog bacanja dokaznog materijala - donjeg veša ubijenog Davida Dragičevića.

Međutim, i Bošnjak i Marjanac terete inspektora Sinišu Kojdića da je naložio bacanje donjeg veša, koji je krunski dokaz o načinu na koji je David ubijen.

Marjanac je u nekoliko izjava, tokom istrage, službenicima Uprave krim policije, direktno optužio Kojdića da je on naložio bacanje donjeg veša.

Marjanac je u svim izjavama istakao da je Kojdić nekoliko puta ponovio da “gaće treba baciti” i da ih “ne treba navoditi” u dokumentima.

Kojdić je bio prisutan tokom uviđaja, kada je nađeno tijelo ubijenog Davida Dragičevića, 24.03.2018., kao i tokom obdukcije u Zavodu za sudsku medicinu RS, 25.03.2018.

Kojdićev Zapisnik sa uviđaja prepun je (namjernih) grešaka, ali, uprkos činjenici da je on bio najodgovornije lice tokom uviđaja i obdukcije, protiv njega nije podignuta optužnica.

Štaviše, Kojdić je svjedok protiv Bošnjaka i Marjanca. Uz to, pitanje je kako Kojdić uopšte radi kao inspektor i kada to čini, jer je stalno angažovan na svirkama van BiH i u RS.



Zoran Bošnjak podnio je ranije krivičnu prijavu protiv Kojdića.  

Zoran Bošnjak podnio krivičnu prijavu protiv Harmonikaša iz Pakla Kojdića da je lažno svjedočio i da je upravo on, Kojdić, taj koji je bacio Davidov donji veš (dokumenti)/06.10.2018.

piše: Slobodan Vasković



Zoran Bošnjak, krim tehničar MUP RS, optužio je inspektora Sinišu Kojdića da je on taj koji je bacio bacio donji veš Ubijenog Davida Dragičevića.

Bošnjak je podnio krivičnu prijavu, po advokatu Damiru H. Alagiću, 05.10. o.g. Okružnom tužilaštvu Banjaluka, u kojoj tereti Kojdića da je lažno svjedočio i da je upravo Kojdić taj koji je bacio donji veš Ubijenog Davida, uz morbidnu opasku "jebeš gaće, svi znaju da je imao gaće".

Paradoks je u tome da je Dalibor Vrećo, početkom septembra, podigao optužnicu upravo protiv Bošnjaka i Mikice Marijanca, krim tehničara u MUP RS, tereteći ih da su oni bacili donji veš Ubijenog Davida, koji je krunski dokaz da je Dijete ugušeno/zadavljeno.

Očito je da se klupko zločina i unutar MUP RS počelo da odmotava, jer Harmonikaš iz Pakla, zli inspektor Kojdić, jeste upravo taj koji je bacio donji veš Ubijenog Davida, a Bošnjak neće da bude "žrtveni jarac".

Drugi paradoks je u tome da je Kojdić svjedok protiv Bošnjaka i Marijanca, a sve kristalno jasno svjedoči šta sve čini tužilac-zločinac Dalibor Vrećo da se istina o Natučenoj likvidaciji davida Dragičevića ne sazna.





Optuženi Bošnjak: Kojdić je po nalogu tužioca Vreće otpakovao donji veš Ubijenog Davida i na taj način ga kontaminirao, učinio nezakonitim dokazom; Kojdić je bacio donji veš Ubijenog Davida (12.10.2018.)


piše: Slobodan Vasković



Zoran Bošnjak, krim tehničar MUP RS, protiv kojeg je Okružno javno tužilaštvo Banjaluka podiglo optužnicu da je bacio donji veš Ubijenog Davida Dragičevića, optužio je tužioca Dalibora Vreću da je upravo on naložio inspektoru Siniši Kojdiću kontaminaciju tog dokaza i tako ga učinio nezakonitim.

“Svjedok Kojdić Siniša je po nalogu postupajućeg tužioca, a da paradoks bude veći, istog tužioca koji zastupa optužbu, u prostoriji za zasušenje predmeta, a koja se nalazi u depozitu PU Banjaluka, iste otpakovao, fotografisao i popisao, što je protivno odredbama člana 135. ZKP RS i takvi dokazi su nezakoniti i na njima sud ne može zasnivati svoju odluku”, navodi se u Prigovoru protiv optužnice.



U Prigovoru, koji je u ime Bošnjaka uputio advokat Damir H. Alagić, dalje se ističe da je “zbog postojanja osnovane sumnje da je upravo svjedok tužilaštva Siniša Kojdić počinio inkriminaciju za koju je optužen moj branjenik, a što proizilazi i iz tužilačkog spisa, OJT u Banjaluci podnesena je krivična prijava protiv Kojdić Siniše, koji je prema nama dostupnim informacijama, koju smo anonimno zaprimili, u zvaničan Dnevnik MUP RS, u kojem svi uposlenici upisuju šta su radili, navode kao datum 26.03., dok Kojdić, koji tog dana navodno nije mogao biti prisutan na poslu, upisuje datum 25.03. i kraj njega opis posla - obdukcija, što je još jedna potvrda osnovanosti krivične prijave i involviranosti svjedoka tužilaštva za inkriminacije za koje je optužen moj branjenik”. 



Takođe se navodi da Vrećo nijednom svojom naredbom uopšte nije tažio vještačenje donjeg veša Ubijenog Davida Dragičevića.

Sve rečeno navedeno je u Prethodnom prigovoru, podnesenom po advokatu Damiru H.   Alagiću, protiv optužnice OJT Banjaluka, od 07.09.2018. godine. Prethodni prigovor podnesen je 12.10. ove godine.

Vrećo je 07.09. o.g. protiv Bošnjaka i Mikice Marjanca, krim tehničara, podigao optužnicu za bacanje dokaznog materijala u smeće. Optužnica je vrlo brzo potvrđena.   

Bošnjak je krivičnu prijavu protiv Kojdića podigao 05.10. o.g., o čemu sam detaljno izvijestio.

On ga tereti za “lažno svjedočenje” ali i da je Kojdić bacio donji veš Ubijenog Davida uz morbidnu opasku “jebeš gaće, svi znaju da je imao gaće”!

Bacanje donjeg veša Ubijenog Davida je sklanjanje krunskog dokaza da je Likvidirani mladić ugušen/zadavljen (op.aut.)