уторак, 22. јануар 2019.

Lukačev pritisak se nastavlja - Teško Ubistvo Davida Dragičevića okarakterisao navodnimpiše: Slobodan Vasković

1.
Dragan Lukač, Komandant Policijske Hunte, koja prebija građane bez ikakvog razloga, hapsi ih, progoni, šikanira na sve moguće necivilizacijske načine, nije ni riječi rekao o tim postupcima terora, nasilja i bestijalnosti, koje je on naredio, a koji se, u kontinuitetu, odvijaju od 25.12.2018. godine.

Međutim, Lukač je ponovo, obrušavajući se na Ifeta Feageta, advokata porodice Dragičević, čiji je sin David likvidiran marta prošle godine (između 18. i 24.03.), doveo u pitanje počinjeni zločin, karakterišući ga navodnim. 

Lukačeva izjava djeluje kao nova Naredba Tužilaštvu da ništa ne radi na rasvjetljavanju Ubistva Davida Dragičevića, odnosno da se cijeli slučaj proglasi zadesom!

2.
-Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je danas da sarajevski advokat Ifet Feraget svjesno laže javnost iznoseći neistine bez ikakvih dokaza da su poznate sve činjenice u vezi sa navodnim ubistvom Davida Dragičevića.

Lukač je podsjetio da se Feraget, inače nepoznat javnosti Republike Srpske i manje poznat kao branilac Atifa Dudakovića u vezi predmeta za ratni zločin počinjen nad Srbima, pojavio u Republici Srpskoj u sastavu advokatskog tima koji je trebalo da zastupa slučaj "Dragičević"."Ubrzo potom, nakon uvida u kompletnu situaciju, advokatski tim je odustao od slučaja, uz potpuno obrazloženje javnosti najpoznatijeg advokata iz regiona Ante Nobila da navedeni slučaj koriste pojedini političari za svoje ciljeve i da ništa nije onako kako grupa 'Pravda za Davida' prezentuje javnosti u smislu da je David Dragičević ubijen u organizaciji i sprezi policije i tužilaštva", rekao je Lukač Srni.

On je podsjetio da, nakon toga, ostali članovi advokatskog tima napuštaju zastupanje slučaja dok jedini ostaje Ifet Feraget, koji svjesno laže javnost da su poznate sve činjenice u vezi sa navodnim ubistvom Dragičevića.
"U tom smislu namjerno laže da sam lično bio prisutan na konferenciji za novinare koji su održali pripadnici MUP-a, na kojoj su tom prilikom izneseni određeni stavovi iz istrage utvrđeni do tog trenutka u istrazi", rekao je Lukač. (SRNA)

3.
Lukač je potpuno zaboravio da je Nobilo u svom dokumentu, koji je prvo dao Okružnom tužilaštvu, pa tek potom svom klijentu Davoru Dragičeviću, naveo eksplicitno da je David Dragičević ubijen, ali i da je istraga, koju su vodili MUP RS i Okružno tužilaštvo, “počela loše, traljavo, neprofesionalno, bilo je i zloupotreba, ali naš zadatak nije bio istražiti zakonitost rada istražnih organa, već odgovoriti na pitanje tko je ubio Davida”!

4.
Sve ovo naveo je Nobilo u dokumentu potpisanom 02.11.2018. godine.


5.
Lukač je zaboravio i na izjave Zore Nikodinović - Dobričanin, takođe članice Međunarodnog advokatskog tima, koja je 07.01.2019. godine izjavila da je David ubijen brutalno, da su dokazi montirani i da u veliki dio spisa ne vjeruje.

6.
„Istina je da je smrt Davida Dragičevića vrlo brutalna, činjenica je da su mnogi dokazi štimovani, montirani. Ja pred sobom imam veliki dio spisa i u veliki dio uopšte ne verujem. Jednostavno, to je pravljeno, montirano… ; Svi ti iskazi mi djeluju kao neki dobar scenario, a ne istina”, rekla je Nikodinović i dodala da ne zna da li je policija učestvovala u ubistvu, “ali jeste u zataškavanju”.“Ne sviđa mi se kako je policija u Banjaluci radila taj slučaj. Ne mogu da kažem da su ga oni ubili, ali da su, neki od njih, prikrivali ubice, to je definitivno”, reklao je Nikodinović.

Prema njenim riječima, postupajući tužilac Dalibor Vrećo je skrivao dokaze, a na njegov račun Nikodinovićeva je iznijela niz optužbi i primjedbi.

Još je istakla da David Dragičević nije bio kući Rađena i da u to nema nikakve sumnje.

7.
Trebalo bi da je Lukač vidio, čuo, pročitao ove izjave članova (bivšeg) Međunarodnog advokatskog tima, koji su, dok su bili angažovani, učinili sve da zaštite upravo njega i one koje on štiti, ali kada im je angažman prestao, progovorila je kod njih “savjest” i počeli su da iznose bar dio istine!

8.
Lukač bi trebalo javnosti da objasni o kojim zloupotrebama u istrazi govori Nobilo, po njemu “najpoznatiji advokat iz regiona” i zbog čega Nikodinovićeva tvrdi da da je “činjenica da su mnogi dokazi štimovani, montirani. Ja pred sobom imam veliki dio spisa i u veliki dio uopšte ne verujem. Jednostavno, to je pravljeno, montirano… ; Svi ti iskazi mi djeluju kao neki dobar scenario, a ne istina”!

9.
Lukač bi morao da odgovori ko je montirao, pravio scenario, a jasno je da Nikodinovićeva podrazumijeva da su to činili MUP RS i Tužilaštvo!!!

10.
-Lukač je dodao da Feraget na isti način ponavlja laž koja je politički konstruisana s ciljem iskorištavanja slučaja u predizborne svrhe, a to je da je tražio od glavnog okružnog tužioca Želimira Lepira da prekine dalju istragu slučaja."To je potpuna laž jer kao ministar unutrašnjih poslova to ne mogu uraditi na bilo koji način. Tom prilikom sam samo obavijestio Lepira da je MUP podnio izvještaj o rezultatima istrage u tom trenutku i da bi bilo dobro da se tužilaštvo obrati javnosti svojim saopštenjem o slučaju zbog pritiska javnosti na policiju i tužilaštvo u vezi sa saznanjima o toku istrage", pojasnio je Lukač.

On je dodao da je Lepir odgovorio da to ne može uraditi brzo jer mora da sazove kolegijum i da odluče o daljim mjerama.

"Ovim putem pozivam Lepira da se još jednom oglasi povodom toga, mada je već javno u intervjuu na Alternativnoj televiziji rekao da nije bilo nikakvih pritisaka i uticaja iz policije na istragu", naglasio je Lukač. (SRNA)

11.
Najefektije je da sam Lepir demantuje Lukača upravo svojom izjavom ATV-u, kada kaže da je Lukač od njega tražio da što prije okonča slučaj. 12.
-Ministar unutrašnjih poslova Srpske je ponovio da Feraget na slučaju "Dragičević" radi po nalogu iz Sarajeva da u svakom smislu pokuša da iskoristi taj slučaj i održava nestabilnost u Republici napadajući institucije da ne funkcionišu i da ne rade u interesu građana.

"To je odavno poznata mantra koju svakodnevno slušamo iz sarajevske političke čaršije sa krajnjim ciljem urušavanja institucija Republike Srpske i preuzimanja nadležnosti sa nivoa BiH", istakao je Lukač. (SRNA)

13.
Lukač je zaista zaboravan, jer je i Milorad Dodik tražio, u nekoliko navrata da Tužilaštvo BiH preuzme slučaj, a učinio je to i Milan Tegeltija, predsjednik VSTS.Cilj Lukačevog istupa je, bez sumnje, dalje obmanjivanje javnosti, difamiranje Ferageta i odbrana sopstvenih nasilničkih postupaka - višestrukih napada na građane, njihovo premlaživanje, ali i novi pokušaj da se likvidacija Davida Dragičevića proglasi zadesom!