понедељак, 14. јануар 2019.

Lukačeve i Bajićeve laži o licima iz kafea “988”, iz kobne noći 17/18.03.2018.



piše: Slobodan Vasković

Nevjerovatna je količina neistina i poluistina koje su iznijeli pripadnici MUP RS, na čelu sa Draganom Lukačem, ministrom unutrašnjih poslova RS u vezi sa istragom o Teškom Ubistvu Davida Dragičevića.

Toliko su se zapetljali u svojim lažima da se ne može vjerovati nijednom njihovom dokumentu, niti izjavi. 

Lukač, na sjednici Narodne skupštine RS, održane 10. maja, navodi sledeće: “Dragičević David se sam uputio prema kafe baru 988 koji se nalazi u starom Zanatskom centru, gdje se kratko zadržao, a nakon toga, krećući se kroz grad, uputio se u pravcu naselja Lauš. Ovo je potvrđeno video zapisima koji registruju Dragičević Davida sa objekta kafe bar Siti, kafe bar 988, Optičarska radnja Rej, Komercijalna banka, NLB banka, izjava lica Momić je gost u kafe baru 988, lično poznaje Dragičević Davida”! 



Gotovo sve što je Lukač rekao je neistina!

Gotovo isto se navodi u dokumentu MUP RS, dostavljenom Anketnom odboru Narodne skupštine RS (maja 2018. godine); Ističe se da je David Dragičević razgovarao u kafeu “988”, 18.03., sa Đorđem Momićem, koji je označen kao “gost u kafe baru 988” i lice koje “lično poznaje Dragičević Davida”.

Dokument MUP RS
Pola godine kasnije, 23.11.2018., u Naredbi o nesprovođenju istrage protiv Darka Ilića, Dubravka Kremenovića i drugih pripadnika MUP RS, Goran Glamočanin, tužilac Republičkog javnog tužilaštva i pion Miodraga Bajića, zamjenika Glavnog republičkog tužioca, navodi da je Momić Đorđe konobar u kafeu 988, a ne gost, kako se to tvrdi u dokumentu MUP RS.



“Sadržinu video zapisa u svojim izjavama potvrđuju svjedoci Momić Đorđe i Galić Željko koji su kritične noći radili u kafe baru 988”, navodi se u Bajićevoj i Glamočaninovoj Naredbi o nesprovođenju istrage, koja je donesena, a da nikakva istraga nije ni sprovedena.

Bajićeva i Glamočaninova Naredba o nesprovođenju istrage
Kako bilo šta vjerovati Lukaču i drugim visokopozicioniranim pripadnicima MUP RS, kao i tužiocima Bajiću, Glamočaninu, Želimiru Lepiru, Daliboru Vreći… kada nisu bili u stanju za osam mjeseci utvrditi da li je Momić Đorđe gost u “988” ili konobar u “988”?!

Iz Lukačeve izjave, kao i navedenih dokumenata, ne zna se ni koliko je lica bilo u “988”, kada je u taj kafe ušao David Dragičević!

Kada se sagledaju ova dva dokumenta, jasno je da MUP RS, RJT i Okružno tužilaštvo, ni za osam nisu uspjeli utvrditi da li je Đorđe Momić konobar ili gost, pa je sasvim realno postaviti pitanje koliko je, uopšte, bilo lica u 988 kada je David Dragičević ušao u taj lokal: Prema dokumentima MUP RS bilo je samo jedno lice - gost; Prema dokumentima RJT - dva lica - konobari.
Dokument MUP RS
Bajićeva i Glamočaninova Naredba o nesprovođnju istrage
Zbog svega navedenog veliko je pitanje da li su izjave navedenih tačne ili su prekrajane za potrebe Zataškavanja Ubistva Davida Dragičevića, u čemu učestvuju svi navedeni funkcioneri MUP RS, Republičkog i Okružnog tužilaštva. 


I ovi novi dokazi svjedoče da se po svaku cijenu pokušavaju sačuvati počinioci zločina od zaslužene kazne, a da je brutalni napad na narod, koji se desio 25.12. i 30.12.2018. godine nasilni dio tih pokušaja. (nastaviće se)