среда, 2. јануар 2019.

Suzana: David je otet na Trgu; Pitanja "institucijama"


Suzana: David je otet na Trgu, u samom centru Banje Luke. Lukaču, riješi ubistvo moga djeteta ili podnesi ostavku iz moralnih razloga. Cvijanovićku ne želim ni da čujem. Karan pita Dodika da li je sad sve gotovo?! Doveli su me u situaciju da ne smijem spomenuti ime svoga sina na ulici. I dalje ćemo zahtijevati Pravdu za Davida.

Doveli su me u situaciju da ja kao građanin ne smijem da stojim na Trgu. Moramo da "cirkulišemo". Dođite ispred kamera i recite šta mislite.




Suzana je postavila i pitanja nadležnim: 
-Vatrogasci koji su izvukli tijelo mog sina Davida, Davoru su rekli da je tijelo nađeno na suhoj pješčanoj površini, a mi na slikama sa uviđaja vidimo tijelo u vodi?

-Zašto je inspektor Siniša Kojdić, koji je vodio uviđaj, napisao u zapisniku sa uviđaja, da su prisutni policajci iz Plicijske stanice Lazarevo, kada su oni bili iz Policijske stanice Centar?

-Zašto je smijenjena dežurna tužiteljka, koja je izašla na lice mjesta 24. marta, kada je nađeno tijelo mog pokojnog sina Davida, i koja je naložila obdukciju, jer je sumnjala na ubistvo?

-Kako su se predmeti iz kuće Rađen našli u džepovima odjeće mog ubijenog sina, a nekih njegovih predmeta, koje je on odnio iz svoje kuće, kada je pošao u grad, nema?

-Otkud patolog Željko Karan na pres konferenciji MUP RS 26. marta i zašto nije bilo tužioca?

-Zašto je Karan iznio nepotpune nalaze obdukcije na toj pres konferenciji, kada je poznato da potpuni nalaz obdukcije čine - obdukcija tijela i toksikološki nalaz?


-Zašto su najviši funkcioneri slagali da je moj ubijeni sin David koristo LSD, marihuanu i alkohol istovremeno, kada je poznato da u Banjaluci ne postoji toksikološka laboratorija?