четвртак, 3. јануар 2019.

Novi detalji/Ubistvo Davida - Dva lica, ili jedno - dva puta snimljeno, kamerama “MK” u kobnoj noći 18.03; Odsjaj farova automobila u kobno vrijeme snimljen tri puta; Automobil stigao ulicom Velibora Janjetovića Janje da prati akciju i nakon nje odveze NN lice (VIDEO)

piše: Slobodan Vasković



Stranačka Milicija, pod komandom Dragana Lukača, danima premlaćuje i maltretira građane Banjaluke iz samo jednog razloga - da bi prikrili Nalogodavce Ubistva, Ubice Davida Dragičevića i njihove saučesnike. Ogromna represivna sila stavljena je u pogon kako bi se nasilničkim, brutalnim metodama oni koji traže istinu o Ubistvu Davida Dragičevića prisilili da odustanu od tog zahtjeva. Ide se toliko daleko da Stranačka Milicija rastjeruje Ljude i iz porte Hrama. Ubice su za Režim važnije i od Republike Srpske i od institucija. Upravo zbog toga ne smije se prestati sa istraživanjem zločina Teškog Ubistva Davida Dragičevića i insistiranju da se nalogodavci Ubistva, Ubice i njihovi pomagači kazne zbog Likvidacije.



Objavljujem snimke nadzornih kamera na kojima se vidi NN lice “koje jede pitu” i ide niz Ulicu Velibora Janjetovića Janje, ka objektu “MK” sa kojeg je i snimljeno.



Papir baca u automobilske gume, a taj papir, kojeg li čuda, kasnije nalazi Đorđe Rađen. 

Darko Ilić, na pres konferenciji MUP RS, 26.03., tvrdi da je policija našla papir sa logom pekare “Zmijanje”, što je samo jedna u nizu njegovih notornih laži, iznesenih taj dan! Ilić je čak lažirao i poziciju na kojoj se  nalazi pekara "Zmijanje".



“Papir” mu je dao Rađen ili je to samo još jedna izmišljotina Ilića, koji je mogao uzeti bilo koji papir pekare “Zmijanje” i navesti da je baš to taj papir. A Rađen ga slikati u gumama. 

Iste kamere, sa “MK”, snimile su to Lice (ili neko drugo lice) kako nakon izvjesnog vremena prolazi kraj dva automobila parkirana uz servis.



Koliko vremena je prošlo između dva snimka Lica nije poznato, jer na video klipovima, koje posjedujem, ne postoji tajm kod. 

Jedan od suvlasnika “MK” Željko Krečar u svojoj izjavi tvrdi da je to (drugo) lice prošlo kraj njegovog kombija marke “Mercedes”.



Ono što je najinteresantnije od svega, jesu, svjetla automobila, čiji su odsjaj snimile kamere.

Odsjaj tih svjetala snimljen je tri puta i to u vrijeme kada NN lice No 2 prolazi kraj vozila parkiranih na ulici.



Ono što je veoma teško zaključiti jeste da li je riječ o jednom auotomobilu, koji dolazi i okreće se ili čak o dva automobila.

Na uvećanom, usporenom i prečišćenom snimku kamera MK vidi se tri puta odsjaj svjetala: Prvo u gornjem lijevom uglu; potom u desnom uglu, pa ponovo lijevom (obilježeno strelicama), što navodi na zaključak da je riječ o automobilu koji se okreće.



Sasvim je moguće da je lice No2, koje se vidi kako prolazi kraj automobila, parkiranih kraj servisa, ušlo u taj auto i nestalo u noći. 

Automobil, čiji odsjaj od farova se vidi, mogao je da se nalazi u Ulici Velibora Janjetovića , odnosno da je stiglo iz pravca odakle je došlo NN lice, što baca papir!



Da li je to auto bilo u pokretu ili je bilo parkirano pa se okretalo to ne znamo!

Jasno je da se odsjaji od farova vide u tačno u trenutku kada drugo lice sa snimka ide prema mostu!

Treba obratiti pažnju šta kamera snima: Ona je postavljena na “MK” tako da može snimiti krak prema kuži Rađena i desno prema mostu! 

Preko puta kamere ima neko staklo koje je uhvatilo bljesak farova od vozila, koje je stiglo iz iz pravca odakle je onaj došlo lice No 1.

Sasvim je moguće da je lice No1 i lice No2, koji se vide na snimku sa kamera “MK”, jedno te isto lice, a o kome se radi niko do sada nije utvrdio.



Važno je napomenuti da su snimci kamera sa pekare “Zmijanje”, odakle je došlo i NN lice, ali i automobil (tamo je i otišao), uništeni. 



Jasno je zašto je to učinjeno, kao što je jasno zašto su uništeni i brojni snimci sa kamera u Centru Grada, ali i drugih kamera, koje se nalaze na putu od centra prema Laušu.



Ilić i njegova kriminalna ekipa, koja je pod zaštitom dijela vrha MUP RS, ali i političkog vrha RS, učinili su sve da prikriju Ubistvo Davida Dragičevića.

Iz Tužilaštva i MUP RS pokušavaju nametnuti tvrdnju da je lice koje “jede pitu”, odnosno koje ide prema mostu kraj “MK” servisa David Dragičević.

Međutim, Agencija za forenziku, kao i slovenački stručnjak Gregor Kovač su to opovrgli, navodeći da je nemoguće identifikovati lice sa snimaka servisa “MK” i, kasnije, “Apartmana Vesto”. 



Isto je opovrgnuto i nalazima DNK na predmetima izuzetim iz kuće, nakon “pljačke”, na kojima su nađeni biološki tragovi Đorđa Rađena i njegove supruge. I nikog više, samim tim ni Davida Dragičevića. 

Najvažnije od svega je da je tročlano Vijeće Osnovnog suda Banjaluka, prilikom odlučivanja o produženju pritvora Alenu Kukiću, konstatovalo da Tužilac ničim nije dokazao da je NN lice sa snimaka kamera “MK” David Dragičević. 



Snimke koje gledate je obrisao, pa ponovo u računar “MK” vratio, Alen Kukić.

On je snimke obrisao na zahtjev Đorđa Rađena i zbog tog svog akta proveo dva mjeseca u pritvoru.

Učinio je to 25.03.2018. godine. 



Željko Krečar, suvlasnik “MK”, tvrdi da kamere brzaju 20 minuta; Međutim, njegove tvrdnje nisu, koliko je poznato, potkrijepljene ničim, tako da je pitanje brzanja kamera i dalje otvoreno; Ako kamere ne brzaju, tek onda sve poprima drugi tok! (nastaviće se)