четвртак, 10. јануар 2019.

Parada “batinaške moći” Unutrašnjeg okupatora; Snažni Momci iz Loznice; Pompeo i Pajac



piše: Slobodan Vasković

1.
Hunta je održala paradu; Komandanti Unutrašnjeg Okupatora “ponosno” su stajali dok su “jedinice” paradirale; Par hiljada (jedva skupljenih sa svih strana) građana otišli su sretni kući, jer nisu brutalno pretučeni, iako su goloruki došli/dovučeni na Trg.

2.
Sve je okončano prebrzo, više je djelovalo kao bjekstvo sa Trga, nego ozbiljan čin demonstracije batinaške moći Hunte, koja je generalne probe održala 25. i 30.12. 2018. godine, kada su bestijalno premlaćivali žene, djecu, starce, mlade… sve koje su stigli dohvatiti. 

3.
Možda zbog činjenice da 09.01. nisu bili prisutni Snažni Momci iz Loznice, koji su učestvovali u gaženju golorukog naroda, 25. i 30.12.. 

Za šta su uredno isplaćeni. Na ruke. Krvave. 

4.
Dok su Komandanti Unutrašnjeg Okupatora “procjenjivali” batinašku moć kojom raspolažu, stigla je i vijest o pozivu američkog državnog sekretara Majka Pompea Predsjedništvu BiH da prihvati nacionalni godišnji program za NATO.

5.
Jedan od Komandanta Unutrašnjeg Okupatora, ujedno i Predsjedavajući Predsjedništva BiH, Generalisimus Milorad Dodik izjavio je, dan poslije demonstracije “batinaške moći”, da je sa Pompeovim pismom “upoznat iz medija”, što znači da ga nije ni pročitao, ali to mu ni najmanje nije smetalo da ispali par ovještalih spinova, koji niti šta znače, još manje predstavljaju stav. Ali pokazuju kakav opasan Pajac je na čelu i naroda i BiH.

6.
Reagujući na pismo koje nije pročitao, Generalisimus Dodik je izjavio “da je definitivan stav Republike Srpske vojna neutralnost i neulazak u bilo koji vojni savez i da očekuje da tome ostanu privrženi i predstavnici Srpske u Savjetu ministara”.

Šta li bi tek rekao da je pismo pročitao! 

Šta tek reći na reakcije o nečemu što nije, kako tvrdi, ni vidio i o individui koja to čini?!

7.
Potom je Generalisimus nastavio u svom stilu - bulažnjenjem; Konfuzija mu je u toj izjavi bila omiljena riječ, koja je više svjedočila o njegovoj ličnoj konfuziji, nego o bilo čemu drugom što je on “konfuzijom” gađao.

8.
"Sve je to konfuzno. Pozivanje Pompea na ranije donesenu strategiju spoljne politike BiH koju je usvojio Mladen Ivanić nije argument jer strategija nije pravno obavezujuća", izjavio je Dodik, zaboravljajući da ni Rezolucija o vojnoj neutralnosti koju je donijela Narodna skupština RS nije pravno obavezujuća.

9.
Zato su itekako pravno obavezujući svi oni zahtjevi za ulazak u MAP. 

Štaviše, to je državna međunarodna obaveza, formirana na bazi zahtjeva koji je podnio tadašnji predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović (2009. godine), a koju je prihvatila i Republika Srpska!

NATO je, 05.12.2018., odobrio aktivaciju MAP-a, nakon državne obaveze, koju je BiH, (i RS, kao njen sastavni dio), sama prihvatila.

10.
Dodikova bahatost spram Pompeovog pisma je hinjena; Vrlo vreo krompir mu je u rukama, a sa druge strane još vreliji dah ruskih Šefova za njegovim vratom.

11.
Dodik je baš hrabar kada treba nasrnuti na goloruki narod, batinati ga do iznemoglosti, krvoločno, brutalno, nemilosrdno, neljudski… Biće interesantno vidjeti stepen njegove hrabrosti između Pompeovog Čekića i Putinovog Nakovnja.

12.
Interesantno je da Dodik u svojoj reakciji na pismo koje nije ni pročitao (vrlo “ozbiljan” lider) nije pomenuo Srbiju, niti vezao odluke RS sa stavovima Srbije.

Da podsjetim - Srbija sa NATO ima potpisan IPAP, čijom realizacijom su veoma zadovoljne obje strane.

13.
Državna obaveza koju je BiH (a sa njom i RS) preuzela mora se ispuniti, ma šta Pajac pričao o tome i bez obzira na to da li čita ili ne čita pisma najbitnijih svjetskih državnika. 

14.

Davno Pročitani Pajac to može jedno vrijeme opstruisati, ali i sam zna da Pompeo ne piše, pisanja radi. Niti da Putin daje besplatnu podršku; Posebno da oboje nikako ne može zajedno!