четвртак, 24. јануар 2019.

Dosta vas je bilo


Edvard Munk - Krik
piše: Slobodan Vasković

1.
Apsurdne, nesprovodive, inicijative sa grejs periodom pod egidom “Dosta je bilo” i hipotetički odgovori na njih, pod naslovom “Dosta je bilo”, garant su da će svi građani i svi narodi BiH, oba njena entiteta, i dalje biti diskriminisani na cijeloj teritoriji BiH i oba njena entiteta. 

2.
Diskriminacije su jedino pošteđeni Diskriminatori, pripadnici političkih elita, kidnaperi institucija, koji, u skladu sa ličnim i potrebama prebogatih, zadriglih Oligarhija, kojima su okruženi i uz čiju pomoć vladaju, ispaljuju, s vremena na vrijeme, populističke parole “Dosta je bilo” na koje se populistički odgovara sa “Dosta je bilo”!

3.
Zaista, Dosta je bilo i jednih i drugih i entih, pa i ultralajt stavova takozvane međunarodne zajednice, koja sasvim mirno gleda kako narodi propadaju, kako im se lome kičme, kako se pretvaraju u izbjeglice u sopstvenoj zemlji, kako niče gulag do gulaga po cijeloj teritoriji…, a oni pozivaju “na razum” one koji su kreatori i tvorci tog anticivilizacijskog poretka, čiji je produkt ekstremni egzodus stanovništva iz svih krajeva BiH, kao posledica ekstremne obespravljenosti u svim krajevima BiH.

4.
Ljudi odlaze sa samo dvije misli u glavi: Dosta nam je bilo i Dosta vas je bilo!

5.
Analizirati apsurdni ultimatum sa grejs periodom i hipotetički, apsurdni, odgovor na njega, značilo bi upasti u zamku Diskriminatora, postati voljnom žrtvom njihovih prljavih antinarodnih igara; Međutim, sasvim se čini valjanim upitati i jedne i druge i treće, plus takozvanu međunarodnu zajednicu - Šta je ostalo od BiH, sem imena; Šta je ostalo od Federacije BiH, sem imena, i šta je ostalo od Republike Srpske, sem imena?!

6. 
Realno, ništa što državu čini državom, a entitete entitetima. 

7.
Institucije ne funkcionišu, mahom su potpuno privatizovane i okrenute protiv građana i naroda; Kako pravosudne, tako i policijske i privredne i finansijske i ekonomske i sve druge… 

Sve i jedna je u funkciji nekog od bezbrojnih dilova, koji su, svojim multiplikovanjem, doveli do njihovog zarobljavanja u šakama pojedinaca i stvorile beznađe što je iznjedrilo Egzodus. Koji traje i pojačava se!

8.
Promijenite sad bilo koje od imena bilo kog entite, pa i države, ništa se neće riješiti - ostaće potpuna obespravljenost i naroda i građana, potpuna dominacija Kriminalnih Elita i Egzodus, kao jedini spas od užasa u kojem se BiH i oba njena entiteta nalaze.

9.
Ako je drugačije, neka se objavi kome da se obrate Muriz Memić i Davor Dragičević, kojoj instituciji, agenciji, upravi, direkciji… da istraže Ubistvo njihovih sinova?! I privedu pravdi Ubice!

10.
Bojim se da takva ne postoji. Ni u BiH, ni u oba njena entiteta. 

Da postoji, ne bi Memić čekao tri godine da se pohvataju ubice njegovog sina Dženana; Da postoji, ne bi Dragičević bio ko zna gdje, lažno optužen za lažni puč, nakon Javnog institucionalnog zataškavanja ubistva njegovog sina i bestijalnog prebijanja golorukog naroda, koje još uvijek traje; Da postoji poodavno bi brojne druge žrtve Moćnika iznad Zakona dobile satisfakciju, a ubice bile iza rešetaka… 

Može se nabrajati unedogled.

11.
Za kraj, pitanje za takozvanu srpsku opoziciju - Kada ste već stali u odbranu imena, zajedno sa onim koji su od RS i svih institucija RS ostavili samo ime, a sve ostalo uništili, da li ste ih, bar, pitali kada će vratiti narodu otete institucije; Prestati prebijati, hapsiti, progoniti, mučiti, lažno optuživati, podmetati, pljačkati, ubijati…?

12.
Da li ste bar sebe upitali koliki je vaš doprinos takvom ambijentu u kojem se iza imena RS nalazi trenutno najmračniji dio Evrope?! 


I da li, zaista, mislite da se, nakon svega, možete sakriti?