уторак, 1. новембар 2016.

Put Svile, Tenderi i Svileni gajtani

piše: Slobodan Vasković

1.
Milorad Dodik otišao je u Kinu na devet dana. Prekratko.

2. 
Genijalna Ideja je da Kina izgrca novac RS, investira u energetiku i infrastrukturu i, nakon što im to sve Režim dozvoli, još “popeglaju” Dodikove odnose sa Zapadom.

Kinezi zaista nemaju pametnija posla od peglanja Dodikovih zgužvanih odnosa. Koji izgledaju kao da su ih napola crknute krave sa “Farmlanda” u agoniji žvakale. Osim sa individuama Fergusonom, Murom, nešto Nijemaca individua…, Rusima generalno… 

3.
Ni Dodik nema pametnija posla čim gubi vrijeme po Kini, pokušavajući svojim domaćinima utrapiti bilo šta iz RS. Bar “Farmland”. Može i bez grla.

Očekujem da Režimski mediji, tokom njegove posjete Kini, saopšte da je RS nezaobilazna na “Putu svile”, kad već nema “Južnog toka”, i da će nam biti sve kadifa.

4. 
Do tada mjerkaju odakle bi mogao da “udari” Beba Popović “po nalogu vrha Srbije i Crne Gore” na Dodika i Emira Kusturicu.

Kad sam pročitao tu vijest u Režimskim medijima, već sam se (u mislima) projektovao kao prvooptuženi za “izvođenje Bebinih radova”.

5.
Međutim, Režim je preprojektovao cijeli spin, jer su na Kusturicu (I Dodika posredno) udarili ministar Predrag Gluhaković i Olivera Kunjadić, optužujući “Andrićgrad” (čitaj Emira i Mileta) da izbjegavaju da materijalizuju 11 miliona KM, koje je uložila Vlada RS, u vlasništvo nad objektima u korist Vlade RS, u tom, što ne reći, propalom projektu. (Uzgred, uloženo je najmanje triput više).

6.   
Bebini ljudi su Ministar i Olivera, tu nema dileme. I u srcu su Režima. Spremni na sve po “nalogu vrha Srbije i Crne Gore”.

7.
Prema mojim saznanjima, u Režimu postoji čitav vrtić - sve Beba do Bebe. Samo čekaju da budu aktivirani. Poput četvorogodišnjeg “regionalnog analitičara Sergeja Milovanovića”, koji je, između doručka i popodnevnog spavanja, otkrio cijelu zavjeru.

Nekako mu je izmakao Gluhaković, ali se naknadno, pritisnut dokazima, zajedno sa Oliverom sam razotkrio.

O njegovoj sudbini odlučiće Dodik čim se vrati. Put Svile vodi do Svilenog Gajtana.

8.
Čim je Beba Gluhaković raksrinkao Kusturicu, odmah su mu ruski studenti poklonili Planetu. 

Izvrsna vijest - još samo da Kusturica preseli.

9.
Problem će biti kada na svojoj Planeti otpočne izgradnju Gradova. Recimo KobaltGrad. U koji će RS ulagati, jer nas na to obavezuje sveplanetarna duhovnost. 

Da bi to i uspjeli ne bi bilo loše da se proda EPRS; Ipak je naseljavanje Drugih Planeta prioritet.

10.
Inače, sve drugo je pod vlašću Režima baš kako treba: Roditelji ubijaju djecu, jer ne znaju kako da ih odškoluju; Djeca ubijaju roditelje, jer ne znaju kako da ih prehrane. 

Standardi su nam iznadevropski.

11.
Skloni cinizmu tvrde da će se premijer u RS uskoro birati vrlo transparentno: raspiše se tender, pa ko ponudi više…

Tako je već izabran jedan ministar, pa se pokazalo odličnim pristupom.

12.
Nepoznato mi je da li je oružje nađeno u Jajincima nabavljeno na tenderu. I ko ga je raspisao.

Ali je vrlo vrlo interesantno da se Dodik, niti iko od njegovih AntiBeba, nije javno oglasio tim povodom.

Neću ništa da špekulišem, ali pomenuto “duvanje na hladno” mi je baš začuđujuće. Mnogo manje od namjere Dodikovih stratega da u Srbiji osnuju SNSD.

Ovo drugo mi je baš logično - efikasan način da Dodik udari Vučića “gdje je najtanji”. Oko Savamale, gdje bi mogao “sijevnuti” prvi inicijativni odbor SNSD Srbije.

13.
Vučiću se pismeno obratila i crnogorska opozicija (koja se kliče “srpskom proruskom”) i požalila mu se na njegove medije, tvrdeći da ih “masakriraju”.

Ćutali su kada su isti ti mediji u maju masakrirali ovdašnju opoziciju. I podržavali Dodika. 

Ne shvataju da je Vučić baš neutralan - U Crnu Goru masakrira “srpsku prorusku opoziciju” i podržava “prozapadnu vlast”, a u Republiku Srpsku masakrira “srpsku prozapadnu opoziciju” i podržava “prorusku vlast”.

Sve u svemu, Vučićevo djelovanje ima konstantu - medijski masakrira Srbe svih provenijencija.

14. 
Svi istureni ogranci crnogorske opozicije U Beograd treba da se učlane u srbijanski SNSD, čim se osnuje.

I na zid crnogorskog ogranka slika Igora Radojičića Malog.

15.
SDS pod hitno treba izbaciti slogan: Podržimo Vukotu.
Ne podrže li ga maksimalno, niko ih neće uspjeti održati na političkoj sceni ni minimalno.

16.
Isto se odnosi i na Savez za promjene, od kojeg je ostalo samo ime.

17.
U Bošnjaka je baš zanimljivo; Svebošnjačko jedinstvo se održava na međusobnim optužbama za egzekucije i “hladnim i službenim odnosima”.

Tek će postati vatreno.

18.
Na kolegijumu SDA iskristalisale su se odvije opcije: ProF i AntiF; Moglo bi se zaključiti da su odnosi u Kolegijumu SDA “hladni i službeni”. I da neće takvi ostati. 

Neslužbeno, tek se hajke spremaju.

19.
U političkih Hrvata ništa novo - i dalje jedni druge gepekom ubjeđuju šta je najbolje za narod. Bar se trenutno ne puca. 

Zvanični Zagreb protestvuje što je pohapšeno 10 lica hrvatske nacionalnosti koji se terete za ubistva Srba sa područja Orašja. 

Zaista proeuropski od države koja se “zalaže” za vladavinu prava.

Hrvatska jeste članica EU, ali su njeni političari beznadežno zaglavljeni u ExYu.

20.
Mile Radišić je najsretniji robijaš - na Lutriji ogrebao 4.800 KM po m2, na drugoj grebalici 494,90 m2, sve skupa 2,77 miliona KM. Bez PDV-a. 

Radišiću je srećke poklonio Mile. Prije odlaska u Kinu.