четвртак, 17. новембар 2016.

Urgent/Nezvanično: Uhapšen Mirko Čolović

piše: Slobodan Vasković


MUP RS uhapsio je Mirka Čolovića, predsjednika OO SNSD Sokolac, zbog sumnji u milionske pronevjere i umiješanosti u privredni kriminal.


Prije hapšenja, inspektori UKP MUP RS dva dana su pretresali prostorije "Mesne industrije Čolović", a izuzeli su dokumentaciju i iz opštine Sokolac (iz perioda 2008.-2012.), kada je SNSD bio na vlasti, kao i iz ŠG "Romanija".

Utvrdili su i ogromne razmjere nelegalne sječe, koja je vršena po Čolovićevom nalogu.

Pisao sam o tome u niz navrata.

Propale firme Mirka Čolovića duguju državi, između ostalog, 6.233,542 KM po evidenciji Poreske uprave RS, Uprave iz indirektno oporezivanje BiH i carine. Pored toga, po izvršnim presudama koje su dostavljene stečajnom upravniku Industrije mesa Čolović, dugovanja iznose 7.451.116, 84 KM. Za podsticaje Ministarstvu poljoprivrede RS ima obavezu od 647.635, 95 KM, za koncesije na korišćeno poljoprivredno zemljište oko 400.000 KM sa kamatama…
Oduzeto mu je i oko 650 hektara poljoprivrednog zemljište koje je koristio, a nije izmirivao obaveze…

P.S. Inspektori rada naložili su da Rade Dangubić, direktor ŠG "Romanija" odmah bude penzionisan, jer je ispunio sve uslove. Nije isključeno ni da Dangubić bude pritvoren, jer je Čolovićev saučesnik u brojnim malverzacijama.