четвртак, 10. новембар 2016.

U “Meganu” punom oružja tragovi Siniše Milića?!

piše: Slobodan Vasković

U automobilu „Renault Megane“ punom oružja, koji je pronađen na Novom Beogradu, otkriveni su tragovi S. M., bivšeg policajca Republike Srpske i pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a Srbije. Taj je čovjek u decembru 2015. privođen, jer je danima posmatrao teren u naselju "Belvil" nedaleko od zgrade u kojoj živi premijer Srbije Aleksandar Vučić, objavile su beogradske "Novosti" (10.11.o.g.). 

Navedeno nedvosmisleno ukazuje da je riječ o Siniši Miliću, rodom iz Šekovića, koji je prošle godine (29.11.2015.) priveden pod sumnjom da je pratio Vučića.

Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova Srbije, rekao je, prošle godine, nakon privođenja Milića, da je narečeni “osam puta zatečen u obilasku Vučićeve kuće i da je nakon privođenja više puta mijenjao iskaz, a posljednji put je rekao da to radi za nečiji račun". 

Milić je, objavio sam to 30.11. prošle godine, u tom trenutku bio angažovan kao tjelohranitelj “vrlo opasnih Crnogoraca u Beogradu”, istjeran je iz SAJ-a zbog šverca cigareta; Milić je bio tjelohranitelj Luke Đurovića, koji se dovodio u vezu sa izvršenjem najtežih krivičnih djela.

Za Đurovića se tvrdilo da je pripadnik klana Luke Bojovića.

Đurović je poginuo u saobraćajnoj nesreći 30.09.2013. godine.

Crnogorska policija je Milića protjerala iz Crne Gore avgusta 2013. godine. 

Milić je otišao u Beograd i radio je kao pripadnik obezbjeđenja osoba koje se smatraju bliskim crnogorskom podzemlju. Preciznije sa barsko-budvanskom kriminalnom grupom. 

Milić je pušten na slobodu 01.12. 2015., jer Više javno tužilaštvo iz Beograda nije zatražilo određivanje pritvora.

“Novosti” su još (10.11. o.g.) objavile da MUP Srbije istražuje vezu između Milića i Jovana Jošila, kojeg je nedavno priveo MUP RS, a kojem je Sud BiH, nakon saslušanja, izrekao mjere zabrane.

Jošilo se dovodi u vezu sa oružjem pronađenim pored kuće Vučićevih roditelja u naselju jajinci kod Beograda.

Vezani tekst: Jošilo pušten, jer Srbija nije dostavila dokaze