среда, 9. новембар 2016.

Žestoka bitka Lukača i Čubrija: Lubura ili Kostrešević na čelu Uprave kriminalističke policije?!

piše: Slobodan Vasković

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan i Miloš Čubrilovića Čubri, nekadašnji alfa-mužjaka svih (para)bezbjednosnih struktura Milorada Dodika, ponovo su žestoko ukrstili koplja.

Ovoga puta izmedju njih se vodi ogorčena bitka ko će biti novi načelnik Uprave kriminalističke policije RS – Lukačev pulen Nedeljko Lubura ili Čubrijev kandidat Siniša Kostrešević.

Radomir Domuzin, aktuelni načelnik Uprave kriminalističke policije MUP RS, biće pomjeren na poziciju zamjenika direktora policije.

Lubura, koji je Lukačev zet, trenutno je zamjenik načelnika Uprave kriminalističke policije.

Siniša Kostrešević, nekada jedan od najmoćnijih ljudi u policiji RS, u vrijeme Lukačevog mandata je degradiran i trenutno je na poziciji zamjenika načelnika Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP RS.


Predviđeno je da jedan od njih dvojice, Lubura ili Kostrešević, bude imenovan za načelnika Uprave kriminalističke policije, a drugi za zamjenika načelnika.

Ako za načelnika bude postavljen Lubura, pobjedu je odnio Lukač.

Ako novi načelnik Uprave krim policije bude Kostrešević, ovu bitku dobio je Čubri.

Bilo kako bilo, izvjesno je da se Čubrijev uticaj u MUP RS vraća, a nakon imenovanje novog načelnika Uprave krim policije vidjeće se raspored snaga i uticaja suprotstavljenih struja u ovom ministarstvu.