среда, 16. новембар 2016.

Zvanično: MUP RS priveo Mirka Čolovića; Pretresaju objekte sokolačke braće Dalton

piše: Slobodan Vasković

Inspektori MUP RS od jutros pretresaju prostorije firme "Mesna industrija Čolović", vlasništvo Mirka i Brane Čolovića i izuzimaju dokumentaciju iz nje.

Takođe, prema nezvaničnim podacima, MUP RS izuzima dokumentaciju i iz ŠG "Romanija", čiji je direktor Rade Dangubić, poslušnik Mirka Čolovića.

MUP je već uvtrdio da su razmjere nelegalne sječe, o čemu sam već pisao u nekoliko navrata, ogromne i da je pričinjena šteta stotine hiljada KM.

Nezvanično, Čolovića je MUP RS priveo na informativni razgovor.
Čolović je predsjednik OO SNSD Sokolac.


propast Čolovićevih firmi
Propale firme Mirka Čolovića duguju državi, između ostalog, 6.233,542 KM po evidenciji Poreske uprave RS, Uprave iz indirektno oporezivanje BiH i carine. Pored toga, po izvršnim presudama koje su dostavljene stečajnom upravniku Industrije mesa Čolović, dugovanja iznose 7.451.116, 84 KM. Za podsticaje Ministarstvu poljoprivrede RS ima obavezu od 647.635, 95 KM, za koncesije na korišćeno poljoprivredno zemljište oko 400.000 KM sa kamatama…

Oduzeto mu je i oko 650 hektara poljoprivrednog zemljište koje je koristio, a nije izmirivao obaveze…

Čolović je na sve načine pokušavao da dođe do novca. 

Stoga je ŠG "Romanija" koristio kao privatno vlasništvo.

Objavio sam seriju tesktova o pljački "Romanije" iza koje stoji Čolović.

Čolovićeva Mesna industrija posebno je pod lupom inspektora zbog krađe podsticaja. Čolović je to uradio sa još nekoliko visokih funkcionera SNSD-a iz Istočnog dijela RS.