понедељак, 28. новембар 2016.

U Can't Touch This


piše: Slobodan Vasković

1.
Vratio sam se. Auto je u dvorištu, pa izvolite.

2.
Dok me nije bilo, Moloh je učvršćivao svoje vođstvo na čelu proruskih snaga čiji je cilj obračun sa Aleksandrom Vučićem. I Srbijom. I Srbima.

Sreo se, u vrlo kratkom vremenu, i drugi put sa Andrijom Mandićem, ruskom marionetom u Crnoj Gori, koji se lažno predstavlja kao zaštitnik Srba. Iako je riječ o promoteru ruskih interesa. Koji sa srpskim nemaju ništa, posebno ne u Crnoj Gori.

3. 
Ruse ne interesuju Srbi, već more i luke, u koje su izgubili pristup odlaskom Crne Gore u NATO.

Srbi iz Crne Gore, u ruskim očima/rukama, nisu ništa više do instrument/alat/oruđe kojim pokušavaju povratiti luke i more. Što im baš ne ide od ruke.

Ali, Srbi iz Crne Gore su i instrument/alat/oruđe za sprečavanje puta Srbije ka Zapadu.  

4. 
Otud Mandić u Republici Srpskoj dva puta u dvadeset dana; Kako bi sa Molohom dogovorio detalje udara na Srbiju. U koju Dodik ne može već dva mjeseca. 

Bliža mu je Kina od Beograda. I Sankt Peterburg.

5.
Za pretpostaviti je da je Dodik Mandića obavijestio o namjeri proširenja aerodorma “Mahovljani”, kako bi bilo omogućeno slijetanje velikih ruskih vojnih transportnih aviona. Punih oružja. Za odbranu Režima. Ukoliko Režim bude napadnut. 

Ko hoće da napadne Režim? Niko, ali ako nisu “napadnuti” kako da opstanu.

Neophodnost nastavka vanrednog stanja u RS danas je veća nego ikad.

6.
Dizanja u vazduh vrlo su efikasna za njihovo uvođenje: Dignete u vazduh, Optužite Zapad i eto vanrednog stanja kao bonbon. Plus zbijanje redova u odbrani Režima. Plus slijetanja na aerodrom. 

Do proširenja mogu i manji teretni avioni.

7.
Moloh mora opstati kako bi ruski udar na Srbiju bio što efikasniji, raznovrsniji, širi i što “srpskiji”. 

Igraju tu i ankete i nametanje Srbiji kandidata za predsjednika. Udara se Srbija iz Banjaluke svim i svačim: Ne treba se iznenaditi da Moloh, praćen lojalnim kamerama, preko Rače baci i cipelu na Srbiju. Vjerovatno i obje. Zajedno sa Andrijom.

I čarape.

8. 
Rusi Dodiku sve opraštaju dok je u funkciji borbenog ovna koji udara na Srbiju i Vučića; Čak i javna snatrenja o Pivnici iz ’23! 

9.
Dodik je otputovao u Sankt Peterburg, da se uvjeri u velika dostignuća tamošnje namjenske industrije. 

Od muzike na sveslovenskom skupu - Idoli i Plastika.

10.
Kad sam već u ovim eksplozivnim vremenima, mogu konastatovati da je Bomba pukla u Savez za promjene: Stalno su pojedinci kritični, stalno tvrde da Savez nema politike, iako sami ne nude ništa. Sem kritizerstva sa političke buvlje pijace.

Sad bi, valjda, Vukota trebalo da im politike izvuče iz šešira i da im ih na korištenje. Uz obavezno uputstvo: Kako sprovoditi politike Saveza, a da se teže ne ozlijediš.

Zaista, kako Savez išta da sprovodi kada se njegovi reprezenti, od prezentacije silnih autentičnih politika i tereta koji one nose, toliko umore da svako malo prilegnu u nekom od režimskih medija, bacajući drvlje i kamenje na Savez koji čine, ruše, buše… Teško je zaključiti iz mnoštva ideja, poniklih na matrici - zmiju tuđom rukom.

11.
Posebno je zanimljiv SDS, jedan njegov dio, koji nikako da se odluči da li im je cilj izgradnja ili totalna razgradnja stranke.

U velikoj su političkoj krizi ti pojedini SDS-ovci da su, zbog tih dilema, javno počeli da se raznose na Javnom servisu (transparentnost im je, što je za pohvaliti, jaka strana).

Imali smo priliku to vidjeti (ja u reprizi) tokom gostovanja M. C. Bjelice i Hamera.

Toliko se M.C. raznio da su ga, prema svjedočenjima, špartlom sa zidova studija strugali nakon završetka emisije.

Prezadovoljan je bio Stevo Mirjanić Metuzalem. 
M.C. mu je takav epitaf za života javno isklesao da se Metuzalem podmladio. Sada ima samo trihiljadepetstosedamdesetšest godina na vlasti. 

12.
Interesantan je i Mićo Mićić, koji sve više djeluje kao medijum svog savjetnika Drage Vukovića, koji je, opet, ubjeđenja da bi SDS najbolje vodio Dodik. I Mićo. Zajedno. Po Draginom diktatu.  

Jak je Drago baš, kao teoretičar sopstvene upotrebne liderske vrijednosti i dugogodišnji praktičar rasturanja SDS-a, pa ne bi začudilo da Miću otjera i pod led. Ne bi mu bio prvi, ni prva žrtva.

13.
Gdje je sada Vukota? Tri koraka ispred pojedinaca iz vrha stranke.

Ne budu li pratili, neće ostati ni kao znakovi pored puta.

14. 
Može li Vukota spasti SDS?
Može, ali je veliko pitanje može li jedan broj funkcionera odgovoriti od samodestrukcije?!

Pitanje je i treba li ih uopšte odgovarati?!

Javni servis je spreman za nova raznošenja SDS-ovih dobrovoljaca.

14.
Sutra počinjem da objavljujem Dosje o tome kako je Miroslav Milovanović udarnički doprinio uništenju poljoprivrede u Republici Srpskoj; Sve od gubara do vještačkog đubriva. Pa kome nije mrsko neka svrati na blog oko podne.

Ako teksta ne bude, mora da me je Milovanović negdje sreo.