субота, 12. новембар 2016.

Šef Plutokratske Sekte nije uspio podvaliti Vukoti; Crtice o Patriotama i Izdajnicima; Dodik ni riječi o Delimustafiću

piše: Slobodan Vasković

1.
Milorad Dodik kreirao je Društvo u kojem se otmica kažnjava sa 4.000 KM, pucanje i ranjavanje 800 KM, a za ubistvo je predviđena oslobađajuća presuda; Sve to pod uslovom da ste član vladajuće kaste.

2.
Milorad Dodik kreirao je Društvo u kom ministar zdravlja truje vlastiti narod; ministar obrazovanja uništava obrazovanje; ministar unutrašnjih poslova pretvara MUP u zločinačku organizaciju; ministar šumarstva i poljoprivrede uništava poljoprivredno zemljište, stočarstvo, voćarstvo, šume; ministar energetike uništava energetske izvore i postrojenja; poreznici otimaju bakšiš konobarima; Društvo u kom se javnost anestezira bičem, kandžijom, metkom, bejzbol palicom, gepekom, lažnim optužbama za izdaju, lažnim državnim udarima, obojenim revolucijama, hibridnim ratovima…

3. 
Milorad Dodik kreirao je Društvo koje je osuđeno na smrt, kao i narod koji je pristao na takvo Društvo.

4.
Milorad Dodik nesporni je Gospodar tog Društva i tog Naroda, njegove većine, koja kao da nema kud, već pristaje da je i dalje njegova Plutokratska Sekta svakodnevno melje, progoni, obezvređuje, ponižava, uništava… 

5.
Svako traženje istine u Dodikovom Društvu završi direktno pod točkovima njegovog brutalnog razarajućeg Mehanizma, koji je zaista izvanredno osposobljen da svaku Laž vaspostavi kao Istinu na jedan odgovarajući vremenski period i da, nakon njegovog isteka, sve završi u Mašini za recikliranje, za neku novu priliku.

6.  
Milorad Dodik, koji je uništio sve nacionalne srpske interese, uspio je da sebe predstavi njihovim jedinim zaštitnikom, što je i Najveća Laž koja je svjedočanstvo njegove Pobjede i, istovremeno, teškog Poraza Naroda kojem se on nametnuo prevarama, nasiljem i neistinama, kao lider. Sve uz dobro plaćenu kamarilu Korisnih Idiota, koji samo u Dodikovom Društvu mogu predstavljati Nešto; U svakom Normalnom Društvu oni su Ništa.

7. 
Tog i takvog Dodika, zaogrnutog plaštom satkanim od lažne brige za naciju i bezbrojnih patnji koje je toj istoj naciji donio, nacifranog počupanim zlatnim zubima nacije, protkanog rasprodanim interesima nacije, prošivenom krvlju nacije, uspio je nadigrati Vukota Govedarica, mladi političar, koji je ubačen u pakao politike u RS/BiH, bez ikakve prethodne pripreme od onih koji su ga gurnuli u to grotlo.

Dodik je pozvao Govedaricu u zagrljaj.

Scena je postavljena tako da je Govedarici bila namijenjena uloga autsajdera; Pokazalo se da je to potpuno pogrešan scenario.

8.
Govedarica je uspio izbjeći Dodikov ponuđeni zagrljaj, koji bi ga, bez sumnje, koštao političkog života.

9.
Govedarica nije ni odbio ni prihvatio Dodikov zagrljaj, ostavljajući ga u situaciji da nema kud i da mora ostati raširenih ruku, kako mu se ne bi desilo da zagrli prazno; Bio bi to, nema dileme, veliki Dodikov poraz; Lažni Otac Nacije sapleo bi se o sopstvene prljave namjere, koje jesu stvarni razlog poziva za zagrljaj; Ne bi se ugušio u njima, ali ne bi se Dodik bez štete iz te prljavštine, koja je njegovo prirodno političko stanje, ni izvukao.

10.
Iskušenje koje je Govedarica prebrodio samo je (još jedan) mali koračić u dugom nizu Iskušenja koja su pred njim, kako u odnosima sa Najvećim Srpskim Nacionalnim Problemom, što Dodik jeste, tako i u sopstvenoj mu stranci.

11.
Govedarica obećava samom činjenicom da se nakon prvih dvadesetak dana njegove vladavine SDS-om može, izvan svake razumne sumnje, ustvrditi da on nije još jedan borenović na političkoj sceni, koji loše igra ulogu “šefa”, iako je tek krpena lutka, što nije čak ni na koncu, već ovlaš bačena u politički pakao.

12.
Od Govedarice ne treba očekivati Čuda; Nisu njegov jedini problem Dodik&Režim, već i narečeni Borenović, koji je spremniji uništiti GO PDP Banjaluka, nego se boriti protiv Režima; Koji to svjesno radi, kako bi izliječio frustracije Krpene Lutke i pokazao/dokazao sebi i političkim glodarima, kojima je okružen, da je nešto više od nabrzaka sašivenog Lutka; Borenović uništenjem GO PDP BL neće pokazati ništa, sem da je Ništa.

Vukotin problem je i NDP, od kojeg je ostalo samo ime i koji služi kao kanal Dodikovim odbačenim (ubačenim) funkcionerima za smještanje u institucijama BiH. I kanal za još ponešto, ali šta god da je, kanal ostaje kanal.

11.
Ukoliko Govedarica uspije očuvati SDS, prevesti ga iz prelabave konfederacije Opštinskih odbora, od kojih je značajan dio urušen/polusrušen, u čvrst organizam, koji će se, kao stvarna Opozicija, suprotstaviti Režimu i, ukoliko, uz to, uspije opstati u vlasti na nivou BiH naredne dvije godine, onda je on napravio Čudo.

Za sve ostalo potrebno je i malo sreće, malo okolnosti i malo manje raznoraznih borenovića, satrulih endepeova i ostalog bašibozuka.

12.
Treba primijetiti još jednu dimenziju Dodikove ponude za Zagrljaj: Htijući da “zadavi” Vukotu, Dodik mu je, u podtekstu, istovremeno, komplimentirao i snažno ga podvukao na čelu SDS-a, kao i sam SDS.

Upravo taj podtekst Govedarica je odlično iskoristio.

Ova bitka nije stala, njeni nastavci tek slijede.

13.
Govedarica jeste u problemima, ali i Dodik je u problemima i to ništa manjim od njegovog političkog protivnika. Dapače, u većim je.

14.
Dodik bi, kad se već obraća Naciji svako malo direktno inlive, trebalo da pojasni šta se dešava u odnosima na relaciji Banjaluka - Beograd i ukoliko je tu došlo do problema, šta je njihovo izvorište i kako će se premostiti?!

15.
Svakako bi trebalo da pojasni zbog čega nije reagovao na histerične udare iz Hrvatske povodom hapšenja desetorke iz Orašja i zbog čega nije pozdravio to hapšenje; Zbog čega nije insistirao da do tog hapšenja dođe kada je njegov SNSD bio na vlasti u Sarajevu, u periodu 2006.-2014. godine?!

Treba pojasniti i zbog čega nije insistirao na hapšenju odgovornih za masakr civila u Mrkonjić Gradu, koji su počinile regularne jedinice Vojske Republike Hrvatske, iako je to obećao prije deset godina?

Treba pojasniti da li je neinsistiranje na rješavanju tih zločina i privođenju odgovornih za njih dio nekog njegovog privatnog dila sa Draganom Čovićem?!

16.
Dodik bi, kao Predsjednik Velikog Žirija koji proglašava Patriote i Izdajnike, trebao da pojasni kako se moglo desiti da Alija Delimustafić, ratni ministar policije Alije Izetbegovića i Juso Škrijelj, ratni i poratni pratilac Alije Izetbegovića, tvorca Islamske deklaracije, oca Bakira izetbegovića, nesmetano otvaraju firme u opštinama u Republici Srpskoj i preko tih firmi vrše teške kriminalne radnje?!

Dodik bi se morao, kao Predsjednik Velikog Žirija koji proglašava Patriote i Izdajnike, izjasniti kako je moguće da njegov Svevideći MUP i njegovi Svevideći Čuvari od Hibridnog rata, nisu uhvatili sve Alije i Juse na djelu?! 

I da li je ovo Izdaja Republike Srpske iz njegovih redova!!!

Bilo bi zaista neočekivano da Predsjednik Velikog Žirija za sertifikovanje Patriota i Izdajnika, ne donese odluke u ovom slučaju i javno ne kaže ko su Izdajnici koji su Delimustafiću/Delimustafićima i Škrijelju omogućili da se bave prodajom nekretnina Arapima preko firmi registrovanih u RS?!!!

Ili smo i u ovom slučaju na početku priče, u tački 1.: Možeš da kidnapuješ za 4.000 KM, ranjavaš po cijeni od 800 KM, ubijaš bez kazne, truješ narod, uništavaš sve što vidiš, posluješ sa Delimustafićima i Škrijeljom bez ikakve sankcije ukoliko si član Plutokratske Sekte!