четвртак, 10. новембар 2016.

Krang, Papkov Papak, krši sve zakone

piše: Slobodan Vasković

Vojin Mitrović poznati je Papak u Narodnoj skupštini RS; Prvi je Papak u RS, a nakon njegovog inaugurisanja u Papka stvoreno je čitavo krdo.

Mitrović ima svog Papka u Vladi RS, to je Zoran Maletić, koji obavlja dužnost pomoćnika ministra za resor poljoprivrede, prehrambene industrije i ruralnog razvoja.

Papkov Papak u Vladi RS se vodi pod kodnim imenom Krang.

Krang je (u Službenom glasniku RS broj 67. od 11.08. 2016. godine) postavljen za pomoćnika ministra za resor poljoprivrede, prehrambene industrije i ruralnog razvoja. Do tada je bio vršilac dužnosti, a imenovan je krajem prošle godine, jer je dio transfera i ukupne cijene plaćene Papku Mitroviću.

Prema Zakonu o državnim službenicima on ne može da bude u bilo kojem organu neke stranke, ako je državni službenik. Uprkos tome, Krang intenzivno učestvuje u radu SNSD, što pokazuje bahatost stranke i dokazuje da ne poštuju ni Zakone koje su sami donijeli. 

Nakon poplava Maletić je bio koordinator Fonda solidarnosti RS za regiju Semberija. Dijelio je platne kartice i vaučere poplavljenim, a te godine je bio predsjednik Odbora za poljoprivredu u tadašnjem Gradskom odboru SNSD-a u Bijeljini.

Krenulo mu je baš kada je postao član Vlade RS, a uprkos mjerama štednje koje su uvedene, Krang ne štedi: državni auto Pežo 508 koristi u privatne i službene svrhe i, naravno, u stranačke, jer je aktivan član Gradskog odbora SNSD Bijeljina.

Naravno, i gorivo je državno.

Kad je postavljen na funkciju, odmah je, budžetskim sredstvima, kupio veliki plazma TV za kancelariju, kako bi imao šta raditi kada ništa ne radi - gledati rijaliti programe. Plaćen mu je i apartman u zgradi Vlade. Krang je baš Faca.

Maletić je u skobu sa Stevom Mirjanićem Metuzalemom, ministrom poljoprivrede, koji mu daje vrlo malo posla; Razlog: Krang vrlo malo zna.

Istina i Metuzalem ne zna baš mnogo više, ali je za Kranga doktor nauka.

Krang je na poziciji pomoćnika ministra pokazao potpunu nesposobnost, ali mu niko ništa ne smije, jer je iza njega Papak Mitrović.

Željka Cvijanović je u decembru 2014. godine primila na konsultacije Papka Mitrovića i obećala mu da će jedan pomoćnik ministra poljoprivrede biti iz Bijeljijne. Tako je i bilo, a Krang je napredovao. 


Nesposobnost kompenzuje arogancijom i bahatošću, što bi vrlo brzo moglo dovesti do fizičkih obračuna u ministarstvu poljoprivrede, jer je atmosfera prenapeta.