субота, 5. новембар 2016.

Govor tijela: Inkarnirani Dodik i Obezglavljeni Bogdanić

piše: Slobodan Vasković

“SNSD-Milorad Dodik” je na svom tviter profilu objavio: “Dodik i Bogdanić sa generalnim direktorom kompanije Sinofarm Li Kanom potpisali Sporazum o izgradnji nove bolnice u Doboju”.

Može se zaključiti da su Dodik i Bogdanić u ime SNSD-a potpisali Sporazum, što implicira da je riječ o stranačkoj bolnici, gdje će se liječiti samo partijski pacijenti.

Ako odbacimo ove partokratske insinuacije SNSD-a i Dodiku i Bogdaniću pridodamo njihove formalne političke funkcije (suštinski su oni visoki funkcioneri Kartela), opet se nađemo u dilemi: Zbog čega Dodik, koji se (lažno) predstavlja i kao predsjednik RS, potpisuje Sporazum o izgradnji bolnice, pored žive premijerke, živih ministara i samog Bogdanića, formalnog ministra zdravlja, u svojoj neposrednoj blizini?!

Tri fotografije, emitovane uz pomenuti tvit, otkrivaju mnogo toga i daju vrlo jasne i izuzetno precizne odgovore ako se sa njih pravilno iščita Govor Tijela, korištenjem Jedinstvene metode sagledavanja, koju je usavršio Dr Zlatko Maksimović.

Dr Zlatko Maksimović doživio je sudbinu brojnih ovdašnjih “genija”: Nakon prezentacije Jedinstvene metode sagledavanja svekolikoj javnosti, napušten je od svojih sljedbenika, koji mu nisu povjerovali da je “Bog na njegovoj strani” i okrenuli su se ovozemaljskim užicima sa Mićom Mićićem.

Jedinstvena metoda sagledavanja Govora Tijela je ostala iza Dr, što je i najvažnije, jer je riječ o Kapitalnom djelu, koje će, istina, koštati Dr i pozicije direktora Doma zdravlja u Bijeljini, ali to je, nakon svega kroz šta je prošao Dr, i nevažno.

Sagledajmo sada tri fotografije, korištenjem Metode.

Slika1
Na nosećoj/glavnoj fotografiji vidimo usredsređenog Dodika, kako pažljivo iščitava paragrafe Ugovora, napisanog na kineskom, dok Li Kan posvećeno potpisuje. 

Šaolinski mirno Dodik lista stranice Ugovora, u koji je inkarniran i to u svaki član, posebno one koji se odnose na nabavku materijala, medicinskih aparata i druge opreme.

Dodik, autoritativnim Govorom Tijela, posmatraču ne daje nikakve druge mogućnosti, sem da zaključi da je upravo on Ministar zdravlja. I suvereni Gospodar u oblasti zdravstva, dok su ministri i direktori tek Lutke na koncu.

I to Lutke bez glave, što potvrđuje upravo Slika 1, na kojoj se vidi Obezglavljeni Bogdanić - preciznije njegova Trupina bez glave. 

Jedinstvena Metoda Dr Zlatka u ovakvim slučajevima Govora Tijela Bez Glave ukazuje da bi Tijelo zaista i moglo ostati bez Glave ukoliko ne sluša Gospodara.

Načunici iz ove oblasti zakleće se čim god hoćete da je Obezglavljena Osoba prisiljena slijepo slušati Centralnu Figuru - Gospodara. 

Slika 2
Na Slici 2 Bogdanić se pojavljuje sa Glavom na ramenima, iako mu se ne vidi izraz lica. izvjesno je poltronski, ali to i nije toliko bitno za nastavak analize.

Duboko je sagnut pored svog Gospodara, Kičma mu je snažno povijena, što je Govor Tijela koji ukazuje da je to njegovo prirodno stanje. Kičma mu je u tolikoj mjeri savijena da se eksperti, koje sam konsultovao, nisu mogli usaglasiti da li je Bogdanić Kičmenjak ili Beskičmenjak!!!

Bogdanić Lijevom rukom dodiruje Lijevu ruku Gospodara, čime iskazuje zadovoljstvo što mu je do dozvoljeno, ali se i štiti od iznenadne pljuske, ako ne potpiše čitko iz vrlo nezgodne pozicije po tijelo i mišiće.

Dodik vrlo usredsređeno posmatra kako Bogdanić sa Glavom potpisuje Ugovor, a desna šaka mu je napola stisnuta, da može snažno opaliti Bogdanića u čelenku ukoliko slučajno pogriješi.

Nema dileme da je Dodik uvijek spreman na sve. 

Nema dileme ni da je Bogdanić, bilo sa Glavom na ramenima ili bez nje, Sluga Pokorni.

Slika 3
Na Slici 3 Dodik i Kan se srdačno i sa osmijehom čvrsto rukuju, presretni zbog inkarniranja u Ugovor i bolnicu u Doboju.

Na slici se ne vidi Bogdanić ni sa Glavom ni bez nje, što je Govor Tijela, koji je, prema Jedinstvenoj metodi sagledavanja Dr Zlatka, eksplicitan dokaz da je on (Bogdanić) u ovoj epizodi odigrao svoju standardu ulogu Sluge i da se, nakon toga, mogao baciti na druge poslove: Preuzimanje tašne i mantila Gospodara, a potom i masiranja njegovih umornih ramena.

Posjeta Kini se nastavlja; valjda će Bogdanić izdržati sva Šaolinska iskušenja.