петак, 11. новембар 2016.

Uhapšeni Delimustafić i Škrijelj, osobe od najvećeg povjerenja Alije Izetbegovića, u Istočnom Novom Sarajevu, kojim vladaju Ljubiša Ćosić i SNSD

piše: Slobodan Vasković

Alija Delimustafić, ratni ministar unutrašnjih poslova Alije Izetbegovića, uhapšen je u Istočnom Novom Sarajevu.

Delimustafić je živio u Istočnom Novom Sarajevu, u ulici Dabrobosanska 19. U ovoj opštini načelnik je Ljubiša Ćosić, visoki funkcioner SNSD-a.

Delimustafić je uhapšen kao šef zločinačke organizacije koja je nezakonito dolazila u posjed napuštenih stanova u Sarajevu i potom ih prodavala Arapima. Njegov saradnik u tom poslu bio je Juso Škrijelj, ratni i poratni pratilac Alije Izetbegovića, dok su saradnike imali i u Osnovnom sudu u Sarajevu.

Stanove koje su oteli, Delimustafić, Škrijelj i ostali prodavali su Arapima preko svojih firmi registrovanih u opštini Istočno Novo Sarajevo.

Delimustafić je, kako bi lakše prikrio tragove, na području Istočnog Sarajeva osnovao kompaniju Centralexport koja se bavila trgovinom nekretninama. Direktor te firme bio je Hajrudin Delimustafić. Delimustafić na toj adresi ima registrovane još tri firme. 

Na istoj adresi firme ima i Juso Škrijelj.U poslovima sa  nekretninama pomagala im je bivša sudinica Opštinskog suda u Sarajevu   Lejla Fazlagić, koja je, nezakonito uknjižavala stanove na osobe bliske porodici Delimustafić. Tužilaštvo je protiv nje otvorilo istragu i izdat je nalog za njeno hapšenje.

Delimustafića je uhapsio MUP RS, po zahtjevu Kantonalnog tužilaštva Sarajevo.

Naloženo je hapšenje deset osoba.

O tome da Delimustafić, drugi brojni članovi njegove porodice, kao i Škrijelj, imaju svoje firme registrovane u Istočnom Novom Sarajevu pisao sam krajem septembra ove godine; Objavio sam i niz dokumenata, ali je Režim sve negirao. Njihov visoki funkcioner Ljubiša Ćosić, koji je načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo, tvrdio je da pišem neistine, te da on pojma nema ko je uopšte Alija Delimustafić.

Ovo hapšenje je pokazalo da je Delimustafić, koji se tereti da je počinio teške zločine nad Srbima, imao ne samo firme u Istočnom Novom Sarajevu, preko kojih je, zajedno sa Škrijeljom,  radio kriminalne radnje, već je tu i živio. Nema dileme da je uživao punu zaštitu lokalnog SNSD-a.

U septembru sam objavio (28.09.) da bi Alija Delimustafić i još niz njegovih saradnika trebali biti uskoro ponovo uhapšeni zbog teških krivičnih djela koja su počinili. Objavio sam i da je sasvim izvjesno da su firme registrovane u Istočnom Novom Sarajevu u centru tih kriminalnih dešavanja.


Hapšenje Delimustafića u istočno Novom Sarajevu, gdje je i živio, potvrdilo je sve moje navode iz septembra. isto se odnosi i na uhapšenog Škrijelja.

Sada se postavlja pitanje odgovornosti Ljubiše Ćosića, načelnika opštine Istočno Novo Sarajevo, koji je dozvolio da najbliži ratni i poratni saradnici Alije Izetbegovića kriminalizuju ovu opštinu, nesmetano žive u njoj i čine najteža krivična djela. 

Pitanje je i moralne Ćosićeve odgovornosti koji je javno tvrdio da "ne zna ko je Delimustafić", a ovaj mu je bio komšija.

Delimustafić je, prema tvrdnjama srpskih vlasti, direktno odgovoran za ubistvo srpskog svata Nikole Gardovića, na Baščaršiji, nakon čega i dolazi do ratnog sukoba; direktno je odgovoran za zločin u Dobrovoljačkoj i direktno je odgovoran za formiranje zloglasnog odreda ŠEVE, koji je ubijao po Sarajevu i Srbe i Bošnjake.
Delimustafić i Škrijelj su bili osobe od najvećeg povjerenja Alije Izetbegovića.

Ljubiša Ćosić je saradnik Alije Delimustafića i Juse Škrijelja, osoba od najvećeg povjerenja Alije Izetbegovića (28.09.2016.)

piše: Slobodan Vasković

Lj.Ćosić saradnik A. Delimustafića i saradnik saradnika
Ljubiša Ćosić, kandidat SNSD-a za načelnika opštine Istočno Novo Sarajevo i aktuelni načelnik, najavio je da će me tužiti za “uvredu časti i nanošenje duževnog bola”, jer sam objavio da arapizuje Istočno Novo sarajevo. Što je tačno.

U medijskim izbještajima nisam vidio da će me Ćosić tužiti zbog Juse Škrijelja, koji je tokom i nakon rata bio pratilac Alije Izetbegovića.

I Juso Škrijelj našao je zajednički ugao za SNSD-om, preciznije Ljubišom Ćosićem i otvorio u Istočnom Novom Sarajevu firmu “Florida Consulting”, koja se bavi kupovinom i prodajom nekretnina.

Jusina firma registrovana je u ulici Spasovdanska 11b, istoj onoj u kojoj se nalazi i Opština i u kojoj živi Ljubiša Ćosić.

Na adresi Spasovdanska 11b, na kojoj je Jusina firma, nema nikakve oznake da je tu smještena.

Nije samo Juso Ćosićev jaran, odan Aliji izetbegoviću, već je to i Alija Delimustafić, ratni ministar policije Alije Izetbegovića. 

Delimustafić je, prema tvrdnjama srpskih vlasti, direktno odgovoran za ubistvo srpskog svata Nikole Gardovića, na Baščaršiji, nakon čega i dolazi do ratnog sukoba; direktno je odgovoran za zločin u Dobrovoljačkoj i direktno je odgovoran za formiranje zloglasnog odreda ŠEVE, koji je ubijao po Sarajevu i Srbe i Bošnjake.

Alija Delimustafić je kriminalac, tajkun i jedan od najvećih trgovaca oružjem sa naših prostora. Tokom rata bio je ministar unutrašnjih poslova BiH i direktor kompanije “Cenex”.

Kompanija “Cenex” registrovana je u Istočnom Novom Sarajevu na adresi Spasovdanska 11b, istoj onoj na kojoj je registrovana i firma Juse Škrijelja.

Osnivač i direktor “Cenexa” u Istočnom Novom Sarajevu je Mirsad Delimustafić, brat Alijin. 
Ako Ćosić laže papir ne laže

Ćosić je na pres konferenciji ustvrdio da ne poznaje Aliju Delimustafića, što nije realno, jer mu cijela porodica Delimustafić ima firme u komšiluku. U Spasovdanskoj 11b.

Na toj adresi su registrovane četiri firme čiji je osnivač Alija Delimustafić. To su: “Zeus”, “Minterex”, “Minas Co” i “Central-export”.

Nije valjda da Ćosić ne poznaje uvaženog privrednika, kriminalca i ratnog zločinca Aliju Delimustafića koji ima čak četiri firme registrovane u Istočnom Novom Sarajevu, gdje je Ćosić načelnik. I sve su u Spasovdanskoj 11b.

Nije samo Alija kod Ćosića, već svi Delimustafići: Tu je narečeni Mirsad, kao i Enes, Enver i Sefira Delimustafić, sa firmom “Centralinspekt”.

Delimustafića - pet komada, od kojih je samo jedan Alijin Alija, su u Spasovdanskoj 11b. Na kojoj je i već pomenuti Juso Škrijelj, Izetbegovićev ratni pratilac.

Malo je Jusi bila jedna firma, pa je na u Istočnom Novom Sarajevuotvorio još jednu - “Ex -Line  group”, koja se bavi trgovinom tekstilom. Sama ta činjenica govori sve o Jusi i njegovim poslovima-šifra “Pandora”!

Ova firma je registrovana na adresi gdje i “Banja Group Exline” d.o.o., čiji je osnivač sarajevski “Zafaran”, a direktor Hassan Mohammad Hassan Bin Hamad Alfalasi Jovana Dučića 49. 

Sada je već jasno da je sve urađeno planski i da su partneri Izetbegovićev pratilac, Mohammad Hassan i Ljubiša Ćosić. I da im se pridružio i Alija Delimustafić i sve pleme Delimustafića.

Ćosić je osoba i bez časti i bez ugleda zato što je patološki lažov.

Alija Delimustafić pravosnažno je presuđen na četiri godine zatvora 2003. godine, zbog planiranja otmice Kasima Bjelajca u Minhenu 1996. godine. Uočljivo je da je Alija kriminalac međunarodnog kalibra.

Alija Delimustafić
Alija je uhapšen i 2013. godine zbog organizovanog kriminala, a Mirsad je tada pobjegao i za njim je raspisana potjernica. Valjda se sakrio u Spasovdanskoj kod Ćosića i Škrijelja. 

Alija, Enver i Hajrudin Delimustafić hapšeni su i 2000 godine, zbog prevare Hipotekarne banke.

Alija Delimustafić uhapšen je, svojevremeno, i u Beogradu.

Nema mjesta gdje Alija Delimustafić nije uhapšen, osim Istočnog Novog Sarajeva. 

Alijina i Jusina loga
Alija Delimustafić i još niz njegovih saradnika trebali bi biti uskoro ponovo uhapšeni zbog teških krivičnih djela koja su počinili. Sasvim je izvjesno da su firme registrovane u Istočnom Novom Sarajevu u centru tih kriminalnih dešavanja.

Ćosić treba građanima Istočnog Novog sarajeva da objasni kako je moguće da ratni ministar policije Alije Izetbegovića Alija Delimustafić i kompletna njegova familija uredno posluje u Istočnom Novom Sarajevu, gdje ima niz firmi?!

Trebalo bi i da objasni zašto je za njega Alija Delimustafić tek, kako navodi, “izvjesni Delimustafić”, a ne osoba koja se dovodi u vezu sa najtežim zločinima počinjenim nad Srbima tokom rata i sa organizovanim kriminalom međunarodnih razmjera nakon rata.

Izvjesni Ćosić i Izvjesni Delimustafić su izvjesno i dalje u Spasovdanskoj 11b, sa izvjesnim Jusom. 


SNSD arapizuje Republiku Srpsku: Ljubiša Ćosić Arapima naseljava Istočno Novo Sarajevo i omogućava im kupovinu zemljišta i nekretnina (22.09.2016.)

piše: Slobodan Vasković
Režimski mediji, po nalogu SNSD-a, već mjesecima vrlo dramatično izvještavaju o naseljavanju Sarajeva i Federacije BiH Arapima iz zemalja Bliskog istoka.

SNSD i Režim naglašavaju da je preko 80.000 Arapa uselilo u BiH i da oni predstavljaju veliku opasnost po zemlju, posebno po Republiku Srpsku.

Režimski analitičari, maltene, svakodnevno, ukazuju na opasnosti od “islamizacije, radikalizacije i uvoza terorizma”, koji, kako tvrde, Arapi donose sa sobom u BiH.

Istovremeno, upravo SNSD i njihovi visoki funkcioneri omogućavaju naseljavanje Arapa na teritoriji RS i omogućavaju im lako otvaranje firmi (vrlo sumnjivih) u opštinama u kojima vladaju.

Jedna od tih opština je Istočno Novo Sarajevo, čiji je načelnik Ljubiša Ćosić, funkcioner SNSD-a.

Ćosić je omogućio naseljavanje arapskih državljana u ovoj opštini, kao i otvaranje njihovih firmi, sve radeći u potaji i čineći sve da te postupke sakrije od javnosti.

Firme koje su Arapi otvorili u Istočnom Novom Sarajevu registrovane su za kupovinu i prodaju nekretnina, što implicira da im je cilj kupovina imanja i stambenih objekata na teritoriji opštine Istočno Novo Sarajevo.

Table tih firmi uopšte nisu javno izvješene na adresama u Istočnom Novom Sarajevu na kojima su registrovane, kako bi se od javnosti prikrilo da one ezgistiraju u toj opštini, kao i njihovi poslovni i politički ciljevi.

Jedna od tih firmi je i “Zafaran”, čiji je osnivač Bin Hamad Alfalasi Hassan Mohammad Hassan.

Kao direktor “Zafarana” je pisan Hassan Mohammad Hassan Bin Hamad Alfalasi.

“Zafaran” je registrovan u Vogošći, Sarajevo, u ulici Kremeš bb, 23.10.2015.

Kao pretežna djelatnost firme navedeni su fitnes centri.


Odmah nakon toga, Hassan Mohammad Hassan Bin Hamad Alfalasi  registruje i firmu u Istočnom Novom Sarajevu, naravno uz znanje opštinskog čelnika Ćosića.

Da se Vlasi ne dosjete, firma u Istočnom Novom Sarajevu ima drugo ime - “Banja Group Exline” d.o.o. i smještena je u ulici Jovana Dučića 49.

Osnivač firme je sarajevski “Zafaran”, čiji je direktor Hassan Mohammad Hassan Bin Hamad Alfalasi, koji je direktor i novoosnovane firme u Istočnom Novom Sarajevu.

Firma u Istočnom Novom Sarajevu ne bavi se fitnes centrima, već se bavi “kupovinom i prodajom nekretnina”.

Nema dilema da su SNSD i Ćosić krenuli u rasprodaju RS Arapima, i to od Istočnog Novog Sarajeva.

Potvrđuju to i informacije o ostalim firmama koje su osnovali Arapi u Istočnom Novom Sarajevu.

Riječ je o firmi “Sunnyland”, regostrovanoj na adresi Miljevići bb, Istočno Novo Sarajevo. Osnovana je 22.04.2015., u vrijeme mandata Ljubiše Ćosića i SNSD-a.

Osnivači te firme su firme iz Sarajeva “Top One” d.o.o. i “Emirates” d.o.o..

Direktor “Emiratesa” je Sheikh Mohammad Saqer Mord Alqasemi, a njena pretežna djelatnost je “kupnja i prodaja nekretnina”. 

“Top One”, drugog osnivača firme “Sunnyland”, zastupa Badar Rashid Murad Abalooshi.

Šeik Mohamed i Badar Rašid su stvarni vlasnici firme “Sunnyland”, koja posluje u Istočnom Novom Sarajevu.

Ljubiša Ćosić demantovao je ove informacije, ali dokumenti koji su u mom posjedu (objavio sam samo dio) notorno potvrđuju da on ne govori istinu i da je omogućio Arapima naseljavanje, osnivanje firmi i kupovinu nekretnina na teritoriji Republike Srpske. 

Interesantno je još nekoliko stvari: Milorad Dodik već godinama kritikuje Aliju Izetbegovića zbog njegove političke platforme “Islamska deklaracija”, kao i njegovog sina Bakira kao naslednika politike predstavljene u tom djelu.

Dodik stalno ukazuje da RS najveća opasnost prijeti od Izetbegovića i svih onih koji su sa Alijom izetbegovićem bili zajedno u ratu u vrhu tadašnje bošnjačke vlasti.

Jedan od tih je svakako bio i Juso Škrijelj, koji je sve vrijeme rata i nakon njega bio pratilac Alije Izetbegovića.

I Juso Škrijelj našao je zajednički ugao za SNSD-om, preciznije Ljubišom Ćosićem i otvorio u Istočnom Novom Sarajevu firmu “Florida Consulting”, koja se, takođe, bavi kupovinom i prodajom nekretnina.

Jusina firma registravana je u ulici Spasovdanska 11b, istoj onoj u kojoj se nalazi i Opština i u kojoj živi Ljubiša Ćosić.

Na adresi Spasovdanska 11b, na kojoj je Jusina firma, nema nikakve oznake da je tu smještene.


Malo je Jusi bila jedna firma, pa je na u Istočnom Novom Sarajevuotvorio još jednu - “Ex -Line  group”, koja se bavi trgovinom tekstilom. Sama ta činjenica govori sve o Jusi i njegovim poslovima-šifra “Pandora”!

Ova firma je registrovana na adresi gdje i “Banja Group Exline” d.o.o., čiji je osnivač sarajevski “Zafaran”, a direktor Hassan Mohammad Hassan Bin Hamad Alfalasi Jovana Dučića 49. 

Sada je već jasno da je sve urađeno planski i da su partneri Izetbegovićev pratilac, Mohammad Hassan i Ljubiša Ćosić. 

Poreska uprava RS ne vrši bilo kakvu kontrolu ni arapskih ni Jusinih firmi, ali zato zatvaraju radnje vlasnika koji nisu pod okriljem aktuelne vlasti i SNSD-a. 

Licemjerstvo SNSD-a, ali i samog Ćosića je bezgranično - dok građane prepadaju islamistima, Arapima, tereoristima, istovremeno posluju sa njima, omogućuju im kupovinu srpskih imanja i kuća, a sve to rade u dogovoru sa najbližim ljudima Alije i Bakira Izetbegovića, poput Juse Škrijelja.


Ćosić se brani da je bio i ostao mali (29.09.2016.)

Ljubiša Ćosić Mali žali se okolo da je bio mali kada je Alija Delimustafić harao BiH; Što se ratnog perioda tiče to je tačno, ali nije valjda da Ćosić nikako nije odrastao i baš da ništa nije učio. Iz istorije. Pa baš nikako nije saznao ništa o starom ratnom zločincu i velikom kriminalcu Aliji Delimustafiću. 

G. Mali da li ste čuli za internet?! I kako je moguće da su tolike firrme Delimustafića registrovane u Istočnom Novom Sarajevu, a vi baš ne znate ni za jednu.

Zar toliko malo brinete o opštini da vas uopšte ne interesuje ko sve tu otvara firme i kakvi kriminalci se vrzmaju po njoj?!

Uzgred, g. Mali, vi ste dali saglasnost da Vlada RS donese Rješenje i izda građevinsku i upotrebnu dozvolu firmi “Sunnyland” za izgradnju Zabavnog parka na Zlatištu (Miljevići, Istočno Novo Sarajevo), registrovanoj na adresi Miljevići bb, Istočno Novo Sarajevo.

Rješenje je pod brojem 15.03.-360-185/15, datirano 05.10.2015; Građevinska dozvola je pod brojem 15.03.-360-186/15, datirano 06.11.2015. godine.

I Rješenje o gradnji i građevinsku dozvolu izdala je Vlada RS, uz prethodnu saglasnot opštine Istočno Novo Sarajevo, čiji ste vi načelnik. 

G. Mali, da vas podsjetim, ta firma, čiji su vlasnici Arapi, osnovana je 22.04.2015., u Istočnom Novom Sarajevu u vrijeme vašeg mandata, a već nakon osam mjeseci je dobila sve potrebne dozvole.

Svjetlosna brzina.

Na vlasti je vaš SNSD, upravo onaj koji optužuje političke protivnike za arapizaciju i BiH i RS i opština u RS. A kada se dokaže da Vi, kao visoki funkcioner SNSD, zaista učestvujete u tim radnjama, onda Vi kmečite, ugroženi ste i, valjda, trčite Aliji u krilo.

Osnivači te firme su preduzeća iz Sarajeva “Top One” d.o.o. i “Emirates” d.o.o..

Direktor “Emiratesa” je Sheikh Mohammad Saqer Mord Alqasemi, a njena pretežna djelatnost je “kupnja i prodaja nekretnina”. 

“Top One”, drugog osnivača firme “Sunnyland”, zastupa Badar Rashid Murad Abalooshi.

Šeik Mohamed i Badar Rašid su stvarni vlasnici firme “Sunnyland”, koja posluje u Istočnom Novom Sarajevu.