четвртак, 10. новембар 2016.

Čolović izgubljenim Dangubićem pegla manjak oblovine

piše: Slobodan Vasković 

Mirko Čolović ubrzano pokušava prikriti nelegalnu sječu oblovine, izvršenu u proteklih nekoliko mjeseci.

Oblovina je prodana, a novac od prodaje je dijelom završio u kampanji SNSD-a, a dijelom u Čovićevom džepu. 

U ŠG “Romanija”, u dvije radne jedinice, nedostaje 2.000 metara kubnih najkvalitetnijeg drveta. U RJ “Palež” nedostaje 1.500 metara kubnih, a u RJ “Studena Gora” fali 500 kubnih metara. 

Ovaj manjak se pokušava prikriti tako što se šuma siječe u drugim RJ “Šumskog gazdinstva”, a u papirima će se vodito kao odsječena u dvije navedene RJ. 

Za ove kriminalne radnje direktno su zaduženi direktor ŠG “Romanija” Rade Dangubić i tehnički direktor Dragan Vidojević.   

Ovo je potpuno apsurdno, jer će se pokazati manjak u radnim jedinicama u kojima se siječe šuma, kako bi se prikrio manjak u “Paležu” i “Studenoj Gori”.

Čoloviću se žuri da kako-tako prikrije postojeći manjak, zbog istrage koja se vodi o ovom slučaju, a njegovo saslušanje očekuje se sledeće sedmice. 

Upravnici RJ “Palež” i “Studena Gora” su bili Đorđe Radić i Jovan Golijanin, obojica funkcioneri SNSD-a. 

Inspektorat RS je još ranije utvrdio da oni ne mogu obavljati dužnosti rukovodilaca RJ, ali ih je Dangubić ostavio na tim pozicijama, s tim što ih je preimenovao u referente za te RJ. 

Dangubić je, po sili zakona, 2. oktobra 2016. godine trebalo da ode u penziju, ali Čolović ne dozvoljava da se Dangubić penzioniše, dok ne pokrije manjak. 

Kad to završi biće utovaren u prvi kamion s oblovinom i odvežen u nepoznatom pravcu, kao i njegov prethodnik na poziciji direktora ŠG “Romanija” Bojan Tošić. 

Mlečani jesu posjekli svu šumu na Velebitu i Dinari, ali su bar planine ostale.

Iza Čolovića neće ostati ni šuma ni Romanija.