субота, 25. новембар 2017.

Što Nedeljko Milaković zakopa, ni Bili Piton ne iskopa: Zatrpavanje Vrbanje i korištenje Groblja kao deponije

piše: Slobodan Vasković

Pismo radnika Gradskog groblja upućeno gradonačelniku Igoru Radojičiću, koje sam nedavno objavio (“Pismo radnika Gradskog groblja Radojičiću: Bili Piton Milaković je sahranio Groblje”) i koje svjedoči o bahatom ponašanju Nedeljka Milakovića, uvaženog narodnog poslanika i direktora Gradskog groblja Banjaluka, mnoge je ponukalo da pokrenu niz žalbi na djelovanje Prvog Grobara ovog grada.

Kamioni puni zemlje čekaju istovar na Gradskom groblju


U Gradskoj upravi je zaprimljena žalba mještana naselja Vrbanja, čije se kuće nalaze ispod groblja; Preciznije, parcele koja je namijenjena za proširenje groblja.

Parcelu je Nedeljko Bili Piton uzurpirao. Milaković je dozvolio, mimo odluka Grada i bez ikakvih internih akata, da samo pojedini privatnici, koji njemu plate na ruke, mogu da istovaraju zemlju (koju iskopaju gradeći zgrade po Banjaluci) na toj parceli. 

Tako kamioni puni zemlje špartaju Gradskim grobljem, iako nemaju saglasnost da je tu deponuju.

Groblje je postalo kamionska autostrada. 

Stotine kamiona je prošlo kroz naselje Vrbanja i bez ikakvih dokumenata istovarilo zemlju. 

Pojavio se problem, jer je nezakonito odlaganje zemlje izazvalo naglu pojavu vode, koje do sada nikada nije bilo, i koja plavi susjedne kuće. 

Mještani su se žalili inspekciji i Gradskoj upravi. Sam Bili Piton Milaković je rekao da će on “preko svojih ljudi to da riješi kao i do sada”. Možda zakopavanjem kuća?! Pitanje glasi: Koga će mještani da tuže zbog plavljenja kuća, nesigurnosti tla, ugrožavanja njihove imovine i života…? 

Da li preduzeće Gradsko groblje ili lično Milakovića, koji uzima novac za ove nezakonite poslove ili Grad?!

Neko će da plati, ali je sve više činjenica da što Milaković “zakopa” ni Bili Piton “ne iskopa”!