четвртак, 30. новембар 2017.

Muzičke Vragolije Zorana Stevanovića koštale Republiku Srpsku stotine hiljada KM

piše: Slobodan Vasković

Gospodar zvorničkih Kriminalnih prstenova Zoran Stevanović nanio je štetu budžetu RS i opštine Zvornik gdje god je upleo svoje prste.

Uspio je ogromnu materijalnu štetu nanijeti i na području obrazovanja. zloupotrebljavajući funkciju Gradonačelnika i protežirajući svoje prijatelje iz Srbije, koji zloupotrebljavaju dvojno državljanstvo i mimo svih zakona i Srbije i Republike Srpske ostvaruju dva stalna radna odnosa, dvije plate, dva penziona i dva zdravstvena osiguranja, kao i ostale prinadležnosti što pripadaju stalno zaposlenim.

Stevanović je Osnovnu muzičku čkolu “Vojin Komadina” u Zvorniku pretvorio u tezgu svojih prijatelja iz Loznice (Srbija), gdje gradonačelnik inače živi. Što je takođe veoma neobična situacija, jer u Loznici se on doživljava kao “gastarbajter” u Republici Srpskoj. Iz koje je izvukao desetine miliona KM, a nije propustio ni da obrazovni sistem ošteti za stotine hiljada KM. I to u situaciji kada je broj nezaposlenih i na području opštine Zvornik u porastu.

Obaranje četiri konkursa
Stevanović ne dozvoljava da se izabere novi direktor OŠ “Vojin Komadina”, već na tom mjestu, kao v.d. direktora, već dvije godine drži Ljubišu Popovića, koji ima stalni radni odnos u Ljuboviji.

Zbog Stevanovićeve samovolje, konkurs za izbor direktora raspisan 07.12.2015. godine je poništen, a potom još tri Javna konkursa, raspisana 25.3.2016, 3.11.2016. и 5.7.2017. 

Sve to učinjeno je kako bi Popović ostao na čelu Muzičke škole i kako se ne bi otkrila velika prevara sa dvostrukim stalnim radnim odnosima, zloupotrebom dvojnog državljanstva, fiktivnim prijavama adresa, fiktivnim časovima, otimanjem novca od djece za tamošnji hor i niz drugih nečasnih radnji…; Riječju, kako se ne bi otkrilo da je Stevanovićevim favoritima iz Srbije dato (ukupno) stotine hiljada KM, a da isti nisu ni na koji način mogli ispuniti sve obaveze iz radnog odnosa. jer nisu mogli nikako biti na dva mjesta u isto vrijeme.

Ljubiša Popović, koji za sebe tvrdi da više nije direktor, zaposlen je, kako sam to već objavio, i u Osnovnoj školi „Petar Vragolić“ i Srednjoj školi „Vuk Karadžić“ u Ljuboviji (Srbija), gdje takođe ostvaruje punu normu nastavnika muzičke kulture na neodređeno vrijeme;

Da je samo Popović u pitanju, ne bi to, iako je nezakonito, ni bilo baš prestrašno, s obzirom na sve ono zlo što ga Stevanović čini u Zvorniku i toj regiji.

Novobeogradskozemunski "Fleš" i ostali lozničkovaljevski "Betmeni"
Međutim, osim njega u Osnovnoj muzičkoj školi „Vojin Komadina“ stalno zaposlenje ima još osam nastavnika, koji stalno zaposlenje imaju i školama u Srbiji (Loznica, Valjevo, Šabac, Beograd).

U OŠ “Vojin Komadina” zaposleno je ukupno 14 nastavnika.

Koliko su ove nzakonitosti duboko ukorijenjene, svjedoče i sljedeći podaci: Dugogodišnji predsjednik Školskog odbora OMŠ „Vojin Komadina“ bio je nastavnik Goran Dražević, stanovnik Loznice, dok ga odnedavno mijenja supruga Zorica Dražević. Oboje su i nastavnici Muzičke škole „Vuk Karadžić“ u Loznici. I imaju stalno zaposlenje u njoj od od 01.09.1992 godine - Zorica Dražević, dok njen muć Goran radi u toj školi, kao stalno zaposlen, od 01.09.2002. godine.

Oboje su stalno zaposleni i u Zvorniku i u Loznici i oboje su prijatelji Zorana Stevanovića.

U Zvorniku radi i Bošković Miroslav, zaposlen u “Politehnika - Škola za nove tehnologije”, Beograd/Zemun; Narečeni je stalno zaposlen od 01.12.2007. u Srednjoj turističkoj školi Novi Beograd.

Zaista mora biti “Fleš” da bi stigao predavati i u Zvorniku i u Zemunu i na Novom Beogradu.

Bojana Nikić zaposlena je od 01.09.1998. godine u OŠ za muzičko obrazovanje “Vuk Karadžić” iz Loznice. U istoj školi radi i Blagoje Melezović, od 17.09.1996. godine.

Dragan Nikolić "Betmen" stalno je zaposlen od 17.02.2010. u Valjevu, škola za Srednje muzičko obrazovanje i vaspitanje “Živorad Grbić” Valjevo.

Duplikati
U ovoj ekipi superbrzih i/ilikloniranih profesora sa dvostrukim stalnim zaposlenjem je i Mitrović Nenad, koji, osim u Zvorniku, radi i u muzičkoj OŠ “Vuk Karadžić” Loznica.

Svi oni uzimaju duple plate, svi oni kontrolišu ostale zaposlene i rade što im Stevanović naredi i svi oni glasaju za Stevanovića.

Svi oni su, potpuno nezakonito, plaćeni iz Budžeta RS i sva njihova primanja direktna su šteta po Budžet. 


Treba naglasiti da Uprava Škole, koja je nezakonita, kontinuirano nezakonito zapošljava nastavnike koji su sa mjestom prebivališta u Srbiji, dok samo tri nastavnika sa stalnim prebivalištem u Republici Srpskoj imaju ugovor na neodređeno i puno radno vrijeme. (nastaviće se)