петак, 24. новембар 2017.

Gangsteri slabog stomaka brzo potežu telefon

piše: Slobodan Vasković

1.
Hm, stvari ovdje postaju baš vrele.

2.
Novembra 23. o.g. sam bio u MUP-u gdje su me po nalogu Tužioca pozvali da me pitaju da li sam imao još prijetnji od jednog službenika MUP-a RS, nakon marta ove godine. Kada mi je dotični prijetio. 

Punih osam mjeseci nakon prijetnji, tužilaštvo se raspituje da li ih je bilo još!

Kakva briga!!!

3.
Istraga se, kao, vodi.

4.
Priložim šta sam imao priložiti i obavijestim MUP RS i nadležno tužilaštvo da im se više neću obraćati, niti odazivati na njihove pozive, jer istrage koje oni, posebno tužilaštvo, vode oko prijetnji što mi se upućuju su puki formalizam; Završavaju i prije nego što počnu.

5.
I zaista neću, jer je to zaludan posao.

6.
Sve je čisti formalizam, svi jure samo da što prije zatvore te istrage. Poput onog nesretnog tužioca Vreće koji se nije usudio ni saslušati dvojicu koji su mi, lani, prijetili, jer su članovi GO SNSD-a.

7.
I kako to obično biva, samo dan nakon što sam u Institucijama izjavio da te Institucije neću više ni na koji način obavještavati o prijetnjama, dobijem nove prijetnje. I to vrlo vrlo gnusne.

8.
Zoran Stevanović, gradonačelnik Zvornika, koji, očito, ima stomak da pere novac i čini brojne druge zloupotrebe, ali nema stomak da pročita poneki red o tome, poslao mi je blasfemični SMS, u kojem najgnusnije prijeti mojoj djeci.

Bijedno, jadno, kukavički.

9.
Onda je počeo bjesomučno da zove na telefon. 

Poigrao sam se malo sa tom kriminalnom kreaturom koja prijeti djeci: Pustio sam ga da zove 11 puta sa svog broja, onda jednom sa nekog drugog, potom još jednom sa svog, da bih mu se javio.

Znao sam šta slijedi!

10.
Krenule su najvulgarnije prijetnje - On će mene, njegovi će moju djecu, njegova unučad moju unučad…

Zaista je interesantno da Stevanović, ugledni pripadnik Klana i Režima Milorada Dodika, ima namjeru da ubija Vaskoviće kroz generacije. 

Generacijama.

11.
Nisam prijatan sagovornik: Smjestio sam Stevanovića gdje mu je i mjesto. 

Za razliku od te kreature nikada ne prijetim; Nikome, ni njemu, posebno ne njegovim pokolenjima. 

Nakon toga sam prekinuo vezu, jer nemam vremena na bacanje i ne mogu beskonačno da slušam prijetnje Bijesnih Gangstera.

Uz to, čovječuljak je polupismen - Čak ni prijetnju ne zna izreći pravilno i jezički ispravno.

12.
Nakon toga je Stevanović zvao još tri puta.

13.
Nastaviću da pišem o njegovim prljavim poslovima; Kad već MUP RS ne želi da piše Izvještaje o tome, niti Posebno odjeljenje tužilaštva ne želi da radi svoj posao po pitanju pljačke milijardu maraka iz FG “Birač”, potom i pokušaja otimanja “Alumine”. 

14.
Što se tiče Institucija sa početka priče, ostajem pri izrečenom; Nemam vremena za bespredmetno gubljenje vremena, bilo sa Vrećom ili nekim od sličnih!

15.
Ostanite generacijama sa Vaskovićima! Biće baš interesantno i uzbudljivo.