уторак, 21. новембар 2017.

Jedini novinarski bend u JI Evropi/SB PREMIJERA; “KABLOVI” IMAJU “KIŠU”: Pogledajte novi videouradak sarajevskog rock sastava (VIDEO)

Nova pjesma sarajevske grupe Kablovi zove se ‘Kiša’, a njezin refren glasi: “Daj padni kišo / il’ da suzu pustim / ovo je stanje opasno za sve / pa nas odnesi  /il’ nas operi / da sutra bolji tu sanjamo sne”Ritam i blues, i angažovani tekst, to je osnov na kojem ova grupa gradi svoj izraz. Nastali kao grupa kolega iz novinarskih poslova, sada su već sagradili sopstveni izraz u kojem se osjećaju razni utjecaji, od americane do yugo-popa, ali se može reći da osnovna supstanca, sol kojim začinjavaju – samo njihova.

“Kiša” je snimljena u Studiju muzičke produkcije RTVBiH, na njoj su pored benda radili Željko Škarić i Damir Arslanagić, dok je Lucija Gregov gostovala kao solist na violončelu. Spot je djelo vlastite produkcije i prijatelja benda, montažera Marijana Dujmovića.

U “Kiši” se pojavljuje lijepa Naida Hubić,  aktualna Miss Earth-Water BiH 2017., a glavnu mušku ulogu igra gitarist grupe Edin Spahić. Kad se sve sabere i oduzme, Kablovi imaju kišu. A "Kablovi" su: Ahmed Burić (glas, klavijature), Dino Bajramović (bas gitara), Edin Spahić (el. gitara), Amar Ćesić (el. gitara) i Mario Iličić (bubnjevi).

Pogledajte i poslušajte “Kišu”.