четвртак, 16. новембар 2017.

Sodoma u Zagori: Ostapova Škola za Prevare i Bahanalije

piše: Slobodan Vasković

Luka Petrović, generalni sekretar SNSD-a, Šef Hobotnice koja pljačka Elektroprivredu RS, (posebno HET); Gradonačelnik Trebinja; Kum kriminalne sajber grupe koja napada “Neprijatelje”, priprema njihove sajber likvidacije, piše im sajber smrtovnice; Poznati “tviteraš”, koji kreira gnusne poruke, koristeći se lažnim profilima..., zaista je prezaposlena osoba.

Što je vidljivo iz dijela popisa njegovih obaveza, mnogo širih od navedenog.

Koliko je (pre)kratak put između sajber likvidacija i fizičkih likvidacija, saznaćemo vrlo lako prateći jedinstveni zločinački rad Ostapa Bendera!

Petrović, Ostap Bender SNSD-a, u proteklih deset godina stvorio je pravu Hobotnicu.

Namještanjem poslova dobio je naklonost ogromnog broja privrednika u Trebinju; Svi rade za njega kampanju, a on im, zauzvrat, izmišlja i namješta unosne poslove preko HET-a.

HET je pred kolapsom, ali Ostap ne posustaje.

Ostapove kuće u Zagori
Prvi je u Gradu, a Povremeno Prvi i u svom selu Zagora, gdje je, kako sam to već objavio, sagradio hacijednu sa 3 kamene kuće, bazenom, velikim rezervoarima za vodu, fudbalskim terenom, đakuzijima, proveo rasvjetu… i sve ogradio kamenim zidovima dugim više od 800 metara. Iako u selu niko ne živi. Sem Povremeno Ostapa.

Bez obzira na činjenicu da je selo pusto, trebinjski Ostap Bender insistira na “obrazovanju”.

Stoga je renovirao seosku školu, u kojoj nema nijednog đaka još od 1971. godine. Sve to uradio je parama Vlade RS i HET-a, podižući tako sam sebi Školski spomenik.

“Nije škola magare”, poručio je, svojevremeno, Mladen Jevrić Durić, poznati pokrajvareški “mislilac”, Tomi Nikoliću, tadašnjem predsjedniku Srbije.

Ostapova Škola-Klub
Očito je ta poruka duboko dirnula Ostapa, čiji su mentori i Jevrić i Durić.

Shvatio je da škola zaista nije magare, ali da magaraca, koji će trpiti njegove grandomanske dijagnoze, itekako ima.

Benderovski pronicljivo shvatio je da se renovirana škola, u koju već 46 godina  nije upisan nijedan đak, može “strateški” iskoristiti. Za unapređenje rada Hobotnice i edukaciju njenih članova. 

Tu se “uče”, na osami, najsloženiji “tenderi”, kojima se iz HET-a izvlači srž.

Ostap je pragmatičan, kao i sve Barabe njegovog kova, pa je Školu pretvorio u lični Klub, gdje dovodi svoje poslovne partnere na dogovore, zatim i provod. 

"Oltar" 
Sami, u pustom selu, u kojem je Ostap Povremeno Prvi, prepuštaju se, nakon uspješno utvrđenih prevara, bahanalijama, pa Zagora tih dana postaje ovovremena Sodoma.

Zna Ostap materijalizovati Mentalnu Pornokratiju, osnovni karakterni dio vladajuće Oligarhije.

Kako bi Žurke bile što organizovanije, Ostap je sredio i dvorište “Škole”, u kojem su postavljeni stolovi, stolice, pecana za roštilj i ražnjevi za jagnjad i ostale ražanj-žrtve; Oltar nezasitosti antinacionalne nomenklature kojoj Ostap pripada i čiji je najizrasliji Poklonik u Hercegovini. (nastaviće se)