петак, 10. новембар 2017.

Grobar zdravstva Škrbić dobio novu ulogu - Ukopnik obrazovanja RS

piše: Slobodan Vasković
Radoslav Gajanin (foto-Nezavisne novine)
Radoslav Gajanin izabran je za vršioca dužnosti rektora Univerizteta u Banjaluci. Odlučeno je to nakon sjednice Senata Univeriziteta. 
Milan Mataruga je zbrisan za 24 časa. 
Toliko je trebalo Ranku Škrbiću, nakon odobrenja Milorada Dodika, da ukloni Matarugu.
Matarugu nije zaštitio Igor Radojičić koji je bio ključan prilikom njegovog izbora za rektora; Pokazalo se da Radojičić nikada ne štiti svoje ljude; Ni ranije, a ni sada.
Mataruga je zbrisan blickrigom, upadom SNSD-ovih "studentskih vođa", iznošenjem teških optužbi i uslijedio je slom, nakon što je iz Vrha poručeno da treba da "kupi stvari i ide".
Interesantno je da je Gajanin bio kandidat za dekana Medicinskog fakulteta, prošle godine. 
Škrbić ga je zbrisao bez milosti; Preciznije, Gajanin nije pravio nikakve probleme oko izbora Škrbića za dekana, svjestan da bi ga to koštalo svega i svačega i nagrađen je pozicijom  prorektora za naučnoistraživački rad. Sa te funkcije je došao na mjesto v.d. rektora.
Sada Škrbić ima šest mjeseci da sebe ili jednu od brojnih "desniih ruku" inauguriše u rektora. 
Gajanin je samo prelazno rješenje; On je izabran i da se, za svaki slučaj, "začepe" usta Radojičiću, ako bi slučajno "shvatio" da je već čitav niz njegovih ljudi od povjerenja koji su nemilosrdno potopljeni.
Gajanin je predsjednik Savjeta za zdravstvo Gradskog odbora SNSD Banjaluka, pa Radojičić "nije imao primjedbi". Otužno. 
Škrbić je mislio na sve, iako Radojičić ne bi pisnuo ni u situaciji da Gajanin nije na tom mjestu u stranci. I da je izabran bilo ko drugi; Jednostavno, Radojičić se nije ni za koga oznojio; Osim za Dodika!
Sam Gajanin nije Škrbićev čovjek i neće raditi narednih šest mjeseci u njegovu korist, ali će, izvan svake razumne sumnje, nakon pola godine jedino željeti da ode sa pozicije rektora. Pošto ga čeka pakao.
Nakon toga na mjesto rektora će da sjedne Škrbić ili neko od njegovih "desnih ruku", a ima ih napretek; Zatim slijede projekti, krediti i novac; Jedan od njih je i izgradnja nove zgrade Medicinskog fakulteta. već su sve dozvole obezbijeđene. Projekat od 40 miliona KM.
Važno je znati da fakulteti nemaju račune, sav novac ide preko Univerziteta.
Škrbić je grobar zdravstva, pa je red da bude i ukopnik obrazovanja, koje je već u komatoznom stanju. Monstrum sa iskustvom na novom zadatku sahranjivanja još jednog Izvora Nacije!
Interesantno je da Režim nije upad "studenata" i njihove zahtjeve okarakterisao "Obojenom revolucijom", "Napadom na RS", "Atakom na srpski narod", "Udarom Džordža Soroša"..., iako je bila riječ o vanrednoj situaciji. Ali jeste pokazao kako izvrsno djeluje po "Soroševim" principima, koje tako zdušno javno osuđuje.
piše: Slobodan Vasković

Svi kriminalci i zločinci protiv sopstvenog naroda ponovo su na sceni: Vratio se i Ranko Škrbić - nečovjek koji je uništio zdravlje sopstvenog naroda.

Škrbić je imenovan za dekana Medicinskog fakulteta u Banjaluci.

Škrbić je, uz pomoć Milorada Dodika, Dragana Bogdanića i Mirka Stanetića, zgazio sve pred sobom, progio i maltretirao protivkandidate i postao dekan.

Imenovan je na sjednici Naučno-nastavnog vijeća, održanoj 30.09., a vijest nije objavljena, kako ne bi nanijela štetu kampanji SNSD-a, jer je Škrbić jedna od najomraženijih ličnosti u RS.

To potvrđuje i da je SNSD svjestan razmjera zločina koje je počinio Škrbić, ali ne odustaju od mafijaškog načina vladanja: jedan od Kumova ponovo je u punom pogonu! 

Potvrde Senata i rektora su, nakon ovog čina, tehničko pitanje. 

U igri za dekana bila su još dva profesora: To su dosadašnji  prodekani 
medicinskog fakulteta Radoslav Gajanin i Zoran Vujković. 

Škrbić je obojicu pomeo bez milosti.

Pritiscima i uklanjanju Škrbićevih protivkandidata asistirao je i Dragan Bogdanić, ministar zdravlja i Mirko Stanetić, direktor UBKC Banjaluka.

Bogdanić i Stanetić su pokušali prikriti trovanje novorođenčadi putem otrovnih respiratora, tako da je njihovo nasrtanje na protivakndidate Škrbiću lako prepoznatljiv ručni rad osvjedočenih kriminalaca, koji ne prezaju atakovati na živote kako bi se dokopali novca. 

Mjesto dekana nije finansijski isplativo, jer fakulteti nemaju svoj račun, već sve ide preko Rektorata univerziteta. 

Ni Škrbiću nije do titula, već do para i tu je cijela kvaka: Planirana je, kako sam već objavio, izgradnja nove zgrade za Medicinski fakultet na Paprikovcu. Nadležni su već započeli pregovore sa Evropskom bankom za novi kredit; Austrijanci su im projektanti i konsultanti, što znači da je ponovo u igri “Vamed”. I da je ponovo na djelu nova otimačina.

Vrijednost zgrade je oko 40 miliona KM, a odobren je i regulacioni plan. Tih 40 miliona su Škrbićev i Dodikov cilj.

Prema podacima Vlade RS, u poslednjih deset godina u zdravstveni sektor u Banjaluci uloženo je 410 miliona KM. Taj novac sve vrijeme usmjeravao je Škrbić i njegov najveći dio je pokraden, a vrlo malo je zaista i uloženo u zdravstvo.

Da je sve spremno za pljačku, svjedoči i podatak da je prije mjesec dana u Banjaluku (na Medicinski fakultet) stigao i prof. Dr Stevan Trbojević, Škrbićeva desna ruka u brojnim pljačkama. Trbojević je ranije bio prodekan na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu i veza je za "austrijske kredite". Ranije je on bio glavna spona za brojne kredite, a tada mu je pri ruci bio Nikola Špirić, dok je bio na čelu Savjeta ministara BiH. Mafija ne popušta.

Svako ko posjećuje bilo koju od klinika u Banjaluci osjeti na svojoj koži da su ta ulaganja simbolična, jer većina dijagnostičkih aparata ne radi i kompletan sistem je poodavno u fazi truljenja.