субота, 18. новембар 2017.

Dodik naredio smjenu Vladušića: Egzekutori Braća Bing

piše: Slobodan Vasković

Ljubiša Vladušić, dekan Ekonomskog fakulteta iz Istočnog Sarajeva, biće smijenjen po nalogu Milorada Dodika.

Vladušićev ključni grijeh je što se našao u prvim redovima na Skupštini Naroda Saveza za promjene, održanoj na Palama, 12. oktobra ove godine.

OO SNSD-a iz Istočnog Sarajeva zatražile su od Dodika da zbog prisustva Skupštini naroda smijeni Vladušića, a on je “bazi” izišao u susret.

Za Vladušića je kod Dodika intervenisao čak i Momčilo Krajišnik, ali nije bilo uspjeha - mora da leti.

Na Vladušićevu poziciju trebalo bi da bude imenovan Radomir Božić, nekadašnji viceguvrener Centralne banke BiH.

Ako ćemo pravo, Vladušić je već poodavno trebalo da bude sklonjen sa svih funkcionerskih pozicija, jer na njima radi isključivo u svoju korist. Već decenijama, a poslednjih nekoliko godina je igrač Darka Babalja, findžan mafijaša iz Istočnog Sarajeva.

Međutim, problem je što Dodik upravlja Univerzitetom u Istočnom Sarajevu, u detalju Ekonomskim fakultetom, iako mu to ne bi trebalo biti u opisu “radnog mjesta”. I što su oba Univerziteta pod direktnim uticajem kriminalaca, hohštaplera, svodnika i pervertita.

Vladušićevi egzekutori već su pripremljeni i poznati; Među njima su Braća Bing, nekadašnje studentske vođe, poznate po brojnim kriminalnim radnjama; I tada i sada!

Usekovanje Vladušićeve glave treba da sprovedu Predrag Govedarica, Mladen Lučić i Aleksandar Glavaš. Poznatiji kao Braća Bing, iz čega slijedi zaključak da Dodik, u ovoj fakultetskoj priči, dođe, u najmanjem, Sir Oliver!

Početkom novembra (09.11.2017.) sam objavio da su Rješenjem Vlade RS (26.10.2017.) u Upravni odbor Univerziteta Istočno Sarajevo, ispred osnivača, imenovani Predrag Govedarica i Mladen Lučić, nekadašnje vođe studenata sa tog Univerziteta. 

To su dvojica, od trojice Braće Bing - treći je Glavaš, koji još uvijek ima snažan uticaj na studentske organizacije Univerziteta Istočno Sarajevo.

I Glavaš i Lučić su odbornici DNS-a u tamošnjim opštinama, ali su bili i ostali sluge SNSD-a. 

Istina, služili su oni i Babalju, ali u aktuelnoj konstelaciji odnosa Babalj djeluje kao miš u odnosu na Dodika, pa je jasno da Vladušićeva glava teško može da opstane.

Preko koga se skidaju glave i kakav šljam upravlja Univerzitetima svjedoči podatak da je Lučić, zajedno sa Nenadom Nešićem, direktorom JP “Putevi RS”, preko firme “Legend” pljačkao i pljačka vlasnike putarskih firmi.

Samo na poslu sa soli uzeli su milione nezakonito, o čemu sam detaljno izvijestio.

Braća Bing
I Nešić i Lučić nalaze se pod istragom MUP RS, ali i SIPA. nspektori MUP RS su nedavno upali u “Puteve” i izuzeli dokumentaciju, a prije par mjeseci izuzeli su dokumentaciju i iz firme “Legend”, čiji je vlasnik Lučić. Preciznije, on je formalni vlasnik, a stvarni je Nešić. Tada je saslušan i Glavaš.

Krajem avgusta ove godine Lučiću, koji je odbornik DNS.a u opštini Istočna Ilidža, zapaljen je automobil; Sigurno zato što je "upisao master", ali nije ga to pokolebalo u učenju - nedavno je kupio sebi novi BMW 5, koji je platio 130.000 KM.

Sitnica za tako mladog, darovitog, čovjeka koji je naučio da služi krupnim ribama.

Sada je pitanje da li istraga MUP-a RS uopšte ima smisla kada Vlada RS one koje institucije istražuju zbog ucjena, nezakonitih poslova i otvorene pljačke imenuje na odgovorne pozicije?! I to na Univerzitetu!!! Ili je, pak, bolje pitanje - da li je istraga MUP-a RS najbrži put da mladi DNS-ovci budu poslušni kao ovčice i bespogovorno izvršavaju naređenja iz samog Vrha SNSD-a?! 

Biće da je ovo drugo cilj, jer da nije tako poodavno bi Nešić bio smijenjen sa v.d.d direktora JP “Putevi RS” i zajedno sa Glavašem i Lučićem “gulio” pritvorske dane. Kako ne bi uticali na svjedoke.

I ovaj slučaj, kao i blickrig smjena Milana Mataruge sa pozicije rektora Univerziteta u Banjaluci, pokazuje da vrh SNSD-a suvereno vlada obrazovnim institucijama.

Mataruga je zbrisan po Dodikovom nalogu; Kreator i organizator brisanja bio je Ranko Škrbić; Igor Radojičić, čiji je Mataruga čovjek, samo je zatvorio oči i sve je bilo gotovo za 24 časa!

Ljubiša Vladušić
Razlog - izgradnja zgrade medicinskog fakulteta u Banjaluci, vrijedna 40 miliona KM.

Za Vladušićem ne treba žaliti, jer se radi o neradniku i parazitu, koji  se decenijama bogati na račun nesreće ovog naroda, ali za Obrazovanjem treba itekako žaliti, jer je nepovratno uništeno i zatrovano otrovnim radom SNSD-a!   


Kako ne bi bilo da je sve što pišem ovih dana o Univerzitetima Crno, za večernje časove najavljujem jednu pravu Ljubavnu priču, koja završava hepiendom. Holivudskim!