уторак, 28. новембар 2017.

Metuzalem komplimentirao Usorcu: “Al’dobro lažeš Vlado. Ali dobar si nam i kad lažeš”

piše: Slobodan Vasković

Stevo Mirjanić Metuzalem doživio je prije nekoliko dana pravi šok kada ga je, na konsultacijama, dan uoči konačnog utvrđivanja Budžeta za 2018. godinu, teško iskritikovalo petnaestak poljoprivrednika.

Metuzalem je jedva preživio taj sastanaka, jer je debakl doživio pred svojim najvećim Neprijateljima u Vladi RS - premijerkom Željkom Cvijanović i Zoranom Tegeltijom, ministrom finansija.

Poljoprivrednici su teško iskritikovali mizernu pomoć Ministarstva poljoprivrede za prevazilaženje problema suše koja iznosi 28 KM/ha za nabavku regresiranog đubriva i 12 KM regresa za dodatnih 20 litara goriva po hektaru. 

Ono što je šokantno je da tu mizeriju Metuzalem naziva “značajna pomoć”, ali je još šokantnije da nije niti riječ prozborio na udare poljoprivrednika. 

Nije mogao da vjeruje šta ga je snašlo pred njegovim političkim neprijateljima, kako Metuzalem karakteriše Cvijanovićku i Tegeltiju.

Od svih prisutnih na pomenutom sastanku samo je Vladimir Usorac pokušavao, valjajući nesuvisle rečenice, spasti torpedovanog Metuzalema. 

Usorac je rekao da su mljekari dobili najmanje pomoći od Ministarstva što je izazvalo zaprepašćenje i podsmijeh prisutnih.

Mirjanić mu je uzvratio komplimentima.
“Al’dobro lažeš Vlado. Ali dobar si nam i kad lažeš”, pomrsio je kroz zube Metuzalem, prije nego što je klonuo i duhom i tijelom.

Antologijska Metuzalemova rečenica svjedoči da će Usorac imati povlašten položaj u budžetskoj 2018. godini. 

Da bi se dodatno dodvorio Metuzalemu Usorac se jedini pojavio na završnom sastanku o budžetu Srpske za 2018. godinu, jer niko drugi od predstavnika poljoprivrednika nije želio da dođe.

Usorac je tako, po ko zna koji put, pokazao u pravom svjetlu i dokazao je da gleda samo sebe, a za ostale nije ga briga.

Sva njegova borba protiv Metuzalema, o kojoj sam pisao, pokazala se kao navodna i jedino je želio ostvariti lični interes. 

Kada je dobio što je zahtijevao, Mirjanić mu je od najgoreg postao najbolji. Tipično! 

Nakon sastanka Metuzalem je nekako dobauljao do svog kabineta gdje je klonuo u fotelju. I stavio Hladne obloge, koje od tada ne skida.