среда, 29. новембар 2017.

Gangsterske oktave: Stevanovićevih Sedam “Muzičkih Džokera”

piše: Slobodan Vasković

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović veoma je uspješan i u muzičkom obrazovanju, gdje je uspio za nekoliko godina stvoriti pravu Gangstersku organizaciju.

Stevanović je u Osnovnoj muzičkoj školi “Vojin Komadina” u Zvorniku onemogućio upošljavanje građana Republike Srpske, a doveo je svoje prijatelje i poslušnike iz Srbije, koji su zagospodarili tom obrazovnom ustanovom i nanose tešku štetu budžetima i Republike Srpske i Srbije.

Zvuči nevjerovatno, ali se u Zvorniku ostvarilo: Čak sedam Stevanovićevih prijatelja multiplikovalo se u “Dvojne Ličnosti”, koje uspijevaju, istovremeno, predavati i u Muzičkim školama u Srbiji, kao i u Osnovnoj muzičkoj školi u Zvorniku.

Da cijela situacija bude što interesantnija, svih sedam Stevanovićevih profesora imaju stalno zaposlenje i u Srbiji i u Republici Srpskoj; Takođe, svi oni primaju pune plate, tople obroke i ostale prinadležnosti i u Republici Srbiji i u Republici Srpskoj; Uz to, i u Srbiji i u Republici Srpskoj im se uplaćuju doprinosi za penziono i zdravstveno osiguranje.

Istovremeno, zbog Stevanovićevog protekcionizma, mladi i visoko obrazovani ljudi iz Zvornika ne mogu da dobiju nikakav posao u OŠ “Vojin Komadina” već “trunu” na Birou za zapošljavanje. Godinama.

Ljubiša Popović, koji je na poziciji v.d. direktora OŠ “Vojin Komadina” u Zvorniku, gdje je i stalno zaposlen, istovremeno je stalno zaposlen i u 
OŠ „Petar Vragolić“ i Srednjoj školi „Vuk Karadžić“ u Ljuboviji (Srbija).

U sve tri škole, Popović ostvaruje punu nastavničku normu tako da se s pravom može okarakterisati kao Stevanovićev “Muzički Supermen” (pošto je riječ o negativcu, bolje je reći "Džoker"), jer samo neko nadnaravnih sposobnosti može biti na tri mjesta u isto vrijeme.

Popović je jedini kandidat za direktora OŠ “Vojin Komadina” u Zvorniku i Stevanović već dvije godine čini sve da ga iz statusa v.d. prevede u status direktora bez tog prefiska. Pri tom se krše brojni zakonski propisi, kako Republike Srpske tako i Srbije i nanosi ogromna šteta budžetima. 

Šteta iznosi već stotine hiljada KM, jer se radi o višegodišnjem gangsteraju, a njenu stvarnu visinu trebalo bi da utvrde istražni organi Srbije, ali i Republike Srpske. (nastaviće se)