петак, 17. новембар 2017.

Balabanova "Seks kutija" prijeti da eksplodira na Univerzitetu u Banjaluci


piše: Slobodan Vasković

Radoslav Gajanin, v.d. rektor Univerziteta u Banjaluci, najavio je da zahtjevi studenata, zbog kojih je pao njegov prethodnik na poziciji prvog čovjeka Univerziteta, teško mogu biti ispunjeni u obimu u kojem su postavljeni.

Interesantno, isto je rekao i Milan Mataruga, pa je ekspresno smijenjen.
To je još jedna potvrda da Mataruga nije uklonjen, jer nije mogao ispuniti studentske zahtjeve.

Ključni razlog njegovog tjeranja sa pozicije rektora je taj što nije dozvolio da Ranko Škrbić, dekan Medicinskog fakulteta, upravlja izgradnjom nove zgrade tog fakulteta u Banjaluci.

Škrbić je, bez dileme, ključni čovjek koji je inicirao udaljavanje Mataruge sa pozicije rektora.

Takođe je interesantno da je naprasno zaboravljna priča o Velimiru Balabanu, osumnjičenom da je seksualno napastvovao studentkinje.

Međutim, to je samo jedan od Balabanovih grijehova.

Godinama se na Univerzitetu zna da je on napasnik, ali je bio štićen, jer je, kako mi je potvrđeno iz nekoliko izvora, bio svodnik za određen broj najuticajnijih funkcionera na Univerzitetu.

Važno je naglasiti da se među njima ne nalazi Mataruga.

Upravo ti, koji su koristili Balabanove usluge da bi zadovoljili niske strasti, štite ga i od procesuiranja i od izgona sa Univerziteta.

On je bio skoro na svim fakultetima i sa svih je otjeran.

Ukoliko se zaista otvori slučaj Balaban, onako kako bi trebalo uraditi u skladu sa zakonom, na vidjelo će isplivati brojne seks afere, kao i imena brojnih visokih funkcionera Univerziteta i pojedinih profesora umiješanih u te afere, koje su i hetero i homo seksualne.

Kako stvari stoje, teško je da će Režim dozvoliti otvaranje “seksualne Pandorine kutije” na Univerzitetu, jer bi to imalo dalekosežne posledice i po Režim i po Univerzitet i po brojne “uvažene” pojedince.

Najrealnije je da će Škrbić dobiti prava da upravlja sa cca 40 miliona, koliko bi trebalo biti utrošeno na izgradnju i opremanje novog Medicinskog fakulteta, da će za pola godine, kada Gajaninu ističe mandat v.d., Škrbić postati rektor, dok će sve ostalo biti zataškano i gurnuto pod tepih.