среда, 15. новембар 2017.

Ostap Bender u selu Zagora, kod Trebinja

piše: Slobodan Vasković 

1.
Ostap Bender naših prostora je, može se to ustvrditi sa velikom vjerovatnoćom, Luka Petrović, generalni sekretar SNSD-a.

Ostap i Luka su slični po dželatskoj spremnosti da preko tuđih leševa, zločina, uz sveprisutnu bešćutnost, dođu do cilja - novca!
Dodik i Ostap
2.
Ključna razlika između Ostapa Iljfa i Petrova i Ostapa Dodika&Oligarhije jeste u tome pšto su prvog svi voljeli, čak i tada supermoćni Staljin, dok se drugog, ovdašnjeg, našeg savremenika, svi gnušaju; Ne toliko zbog dželatske spremnosti za krvoločnost i svaku vrstu prevare, koja podrazumijeva leševe, već zbog njegovog perverznog, malicioznog, bijednog karaktera, oličenog u realizaciji svake gadarije nedostojne i zadnjeg šljama i ološa sa dna ljudskog taloga.

3.
Ostap Bender, oličen u Luki Petroviću, upravo je iz tog kala. I koliko god sebi psihotično grabio, gradio, državnim parama, vile, prostore za bahanalije, bazene…; Riječju otimao, neće uspjeti promijeniti mišljenje o sebi i nikada postati tip Ostapa Ilje Iljfa i Evgenija Petrova.      

4.
Napad Hubrisa/Grabdomanije na Petrovića, njegova opsesivna zaokupljenost brojem nekretnina koje želi da posjeduje, najbolje potvrđuje slučaj Sela Zagora, koje se nalazi u Trebinjskim brdima.

5.
Iz tog sela je Dodikov Ostap, a u tom selu niko ne živi.

6.
Sem ponekad ovdašnjeg Ostapa bendera, koji je u Zagori sagradio hacijednu sa 3 kamene kuće, bazenom, velikim rezervoarima za vodu, fudbalskim terenom, đakuzijima, proveo rasvjetu… i sve ogradio kamenim zidovima dugim više od 800 metara. 

7.
Prije desetak dana počelo je asfaltiranje puta do Zagore, u kojoj niko ne živi, a sve finansira Grad Trebinje na čijem se čelu Ostap nalazi.

Ostapove kuće u Zagori


8.
Tako je Ostap uspio da izliječi svoju tešku frustraciju i vjeruje da je postigao ključni Mentalni Cilj - Postao je Prvi u Selu, ali onog trenutka kada u njemu više niko nije ostao, sem njega kad Povremeno dođe.

9.
U “Povremeno”” je problem: To znači da je Ostap Luka Povremeno Prvi u selu, što je još veće poniženje nego da nikada nije došao do Prvog u Selu, te, po njegov mentalni habitus, (trajno oštećen perverznim i gadnim skrivanjem iza tuđih imena i malicioznim ološudarima udarima sa tih pozicija), Značajne Funkcije.

10.
Trebinjskog Ostapa karakteriše beskrupuloznost, a ugaženi leševi su mu put, kojim stiže do cilja. 

11.
Ostap je 2012. godine rušio i srušio Dobroslava Ćuka kako bi preuzeo GO SNSD Trebinje, a u aprilu 2014. godine, neposredno pred izbore, izlobirao kod Dodika da smijeni predsjednika GO SNSD Trebinje Marka Mitrovića.

12.
Umjesto Mitrovića imenovan je Ostap.

13.
Mitrovića je, nakon toga,  i u HET-u, ponizio, degradirao i potpuno urnisao iako ga je upravo Mitrović 2006. godine preveo iz SDS-a u SNSD i povjerio mu poziciju saradnika za javne nabavke HET-a. 

14.
Mitrović je naučio šta znači “guja u njedrima” kao i brojni drugi; Ostap, zbog enormnog trošenja državnog novca i gaženja bliskih saradnika, ima ogroman broj neprijatelja unutar samog SNSD-a koji čekaju trenutak da izgubi moć i da mu se osvete. 
15.
Do tada ne smiju, jer je Ostap Bender iz Trebinja spreman nasrnuti i na njihove porodice; Mučki, skriven iza drugih ili, pak, lažnih nikova. 

16.
Jedan od poznatijih bednerovskih poteza, otkako je Ostap gradonačelnik Trebinja, jeste onaj kada je Mika Ćurića, svog kuma, imenovao za zamjenika gradonačelnika; Nije to samo “zbog rodbine”, već da bi pare iz elektroenergetskih preduzeća izvlačio preko firme „Dimex“ koju kontroliše Ćurić. Što i čini. 

17.

Ostanite sa mnom, jer priča o Trebinjskom Ostapu ima svoje nove nastavke.