уторак, 17. април 2018.

Zmijsko Gnijezdo: Karanova laž o “-10, -12 stepeni”

piše: Slobodan Vasković


Vrijeme Smrti Davida Dragičevića koje je odredio Željko Karan je 18.03. u 4. časa ujutro.


“Promene na šakama i stopalima ukazuju da je leš proveo u vodi najmanje dva, a najviše četiri dana, što znači da smrtni ishod nije mogao nastupiti pre navedneog vremena”, naveo je u reobdukcionom nalazu doktor Ivica Milosavljević (VMA), što znači da je vrijeme smrti po njemu između 20.03. i 22.03. 2018. godine.


Komentarišući nalaz Milosavljevića, Karan je za "Nezavisne" rekao da je u svom nalazu naveo maksimalni interval između vremena smrti i momenta obdukcije, a to je sedam dana. (Ovaj dio Karanove izjave ne znači baš ništa, sem bacanja prašine u oči).


"Kolega iz Beograda nije uzeo u obzir jednu stvar, koja mu vjerovatno nije bila poznata. Tada je temperatura bila -10, -12 stepeni. I voda je bila jako hladna", rekao je Karan, dodajući da je to možda razlog zbog kojeg je vještak iz Beograda stekao utisak da je tijelo bilo kraći period u vodi.

Međutim, Karan laže. Da je bila toliko niska temperatura Crkvena bi bila zaleđena.



Temperatura tih dana, 0d 18.03. - 24.03. ove godine nije padala ispod minus tri.


Prema tom sajtu, koji je relevantan, temperatura u Banjaluci se, u periodu od 18.03. - 24.03. kretala u intervalu od -3 do 7 stepeni.

Na sajtu Republičkog Hidrometeorološkog zavoda RS situacija je gotovo identična: prosječna temperatura u martu 2018. godine u Banjaluci je iznosila 5,4 stepena, a u navedenom periodu, prema njihovom grafikonu, nije, takođe, padala ispod minus tri stepena.



Pregledao sam i sve Dnevnike RTRS-a: U periodu od 18. - 24. su isključivo pominjali kako vodostaj rijeka i dalje raste i ugrožava određena naselja i gradove u blizini Banjaluke.

Navedeno je samo dio “reobdukcije” Karanove obdukcije koja je, dosad, potpuno demantovana u njenim najznačajnijim dijelovima.

Željko Karan je direktan saučesnik u prikrivanju Ubistva Davida Dragičevića i njegova uloga u tom zločinu trebala je biti ključna, ali je raskrinkan. Razgolićene su i njegove laži, pa i ova “temperaturna”.


Karan je još uvijek na funkciji, što je pokazatelj da niko od onih koji odlučuju o ovom nesretnom društvu nema namjeru da reaguje.



Na funkciji je i Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova, koji je saučesnik u prikrivanju zločina - Funkcijom No1, jer je tvrdio da ne postoje “elementi krivičnog djela u smrti Davida Dragičevića”, što su demantovale fotografije obdukcije tijela umorenog mladića, koje je objavio njegov otac Davor.

Lukač je, uz to, zahtijevao od Želimira Lepira, Glavnog okružnog tužioca, da Ubistvo proglasi Suicidom, što je Lepir odbio.

Ovo svjedoči da je Lukač DIREKTNO umiješan u zataškavanje. I da on vodi cijelu tu Monstruoznu igru.

Lukač je trebalo da bude smijenjen odmah nakon što je Darko Ilić izišao na pres i, zajedno sa Karanom, pokušao kriminalizovati Davida, ali to nije učinjeno. Zato što Ne Smiju da smijene Lukača. Plaše se njegove reakcije, ali i njegove Grupe - jedan njen dio je institucionalizovan, drugi nije.

Grupa je vrlo Opasna i spremna na sve.

Darko Ilić, koji je po nalogu Dragana Lukača (što je novi detalj u ovom monstruznom zlodjelu), izišao na pres i pokušao javno, pred TV kamerama, zataškati Ubistvo trebao je da bude smijenjen istog tog 26.03., kada se pojavio pred novinarima.



Nije smijenjen, istragu i dalje vodi, jer ga štiti Lukač, kojeg se vlast Plaši. 

Imaju i razloga: U situaciji kada MUP RS, koji vodi Lukač, javno zataškava Ubistvo, nema dileme na šta su sve pojedini pripadnici te institucije spremni. A spremni su i ubiti, jer, izvan svake razumne sumnje, u ubistvu svoje prste imaju pojedini pripadnici policije, posebno u njegovom zataškavanju.



Darko Ćulum, direktor Policije, već odavno nije trebao biti na toj poziciji, jer je i on tvrdio da “nema elemenata krivičnog djela u smrti Davida Dragičevića”, što je Laž, kao što je Notorna Laž koju je dotični izgovorio tvrdeći da je “drugi obdukcioni nalaz potvrdio prvi”. Demantovali su ga obdukcioni nalazi.

Iz MUP-a i dalje tvrde da “čine sve”, ali to sve nikako da da rezultate. Zato što je dio policije umiješan.



Bilo bi logično da su saslušani svi policajci koji su patrolirali te noći; Bilo bi logično da su saslušani svi pripadnici Uprave za borbu protiv terorizma, koji su 24 časa in continuo na ulici, prateći, po vlast, nepodobne, a ne potencijalne teroriste. 

Na čelu te Uprave je Nedeljko Lubura, Lukačev zet, za kojeg se vežu brojne, najblaže rečeno, kontroverze. Sa izrazito negativnim predznakom.  



Da pripadnici te uprave prate teroriste, otkrili bi, valjda, već ko je ispalio Zolju usred Banjaluke (30.09.2018.), kao i Ko je tih dana prijetio brojnim tužiocima. Među kojima nije Dalibor Vrećo, postupajući tužilac u slučaju ubistva Davida Dragičevića.

Ništa nije otkriveno. 

A i Zolja i prijetnje Tužiocima, sasvim realno, mogu imati direktnu vezu sa ubistvom Davida Dragičevića.



Direktnu vezu sa tim može imati i bodenje nožem maloljetnika u kafeu “Life”, jedinom koji je podržao protest “Pravda za Davida”. Tu je otkriven počinilac, ali ne i da li ga je NEKO poslao?!

Zmijsko Gnijezdo i dalje sprečava, svim sredstvima, da se otkrije Istina, dođe do Pravde; 

Zato je bitka za Istinu i Pravdu o Ubicama i Ubistvu Davida Dragičevića Bitka za Slobodu. (nastaviće se)