субота, 7. април 2018.

Republika Sahara: Pretvaranje Zvornika u pustinju sprovodi Zoran Gladni, uz odobrenje i podršku Dodika, Cvijanovićeve i ostalih Tegeltija

piše: Slobodan Vasković

Zoran Stevanović je, najmanje, deset puta, pred svjedocima, izjavio da je dogovoreno da, nakon otimanja “Alumine”, trećina pripadne Gordanu Pavloviću, trećina Miloradu Dodiku i trećina njemu. 
U postojećoj situaciji, za otimanje “Alumine” formalno može biti odgovorna samo nazovisudinica Jelena Todorović, ali stvarni benefit od otimanja ide, kako Stevanović javno svjedoči, njemu, Pavloviću i Dodiku.
 Sa druge strane dok je god Opozicija ćuti, a ćuti već dvije godine na brojne zločinačke radnje oko “Alumine”, Klan će preko Krpe Todorović, Bankomata Tadić, korumpiranih članova VSTS-a i drugih rubeža i grabeža uspješno osvajati pogon po pogon “Alumine”



1.
Prije godinu dana došlo je do nezakonite blokade računa “Alumine”, koju je dosudila Jelena Todorović, sudija Osnovnog suda u Zvorniku. Todorovićeva je donijela odluku da firma “Pavgord” može skinuti novac sa računa “Alumine” i, istovremeno, blokirala račune te firme.

Tada sam objavio da je ta kriminalna presuda imala podršku dijela Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH (VSTS). Bez toga, Okružni sud u Bijeljini ne bi konačno odobrio uvođenje “Pavgorda” u izvršni postupak protiv “Alumine”: Preciznije, finalno odobrenje je stiglo iz VSTS-a.

2.
Nakon toga Todovovićeva je blokirala račun “Alumine” na 155 miliona KM, iako je “Pavgord” potraživao 122 miliona KM. Dodatnih 33 miliona im je Todorovićeva dala “od sebe”. Preciznije, ona bi račune “Alumine” blokirala i na 155 milijardi maraka da joj je to naložio Zoran Stevanović Gladni, čiji Batinaši ovih dana prijete mladim ljudima u Zvorniku napadom na kuće i ugrožavanjem njihove lične sigurnosti. Naravno, policija na te prijetnje ne reaguje.  


3.
Posle nedjela Todorovićeve, “Alumina” je podnijela nekoliko krivičnih prijava tužilaštvima protiv sudije-sluge i obavjestila VSTS, koji je trebalo narečenu suspenduje. 

Međutim, Kriminalni klan je i ovdje reagovao i sve zaustavio: VSTS je ćutao godinu dana. Logističari ove pravosudne kriminalne afere su Zoran Stevanović Gladni i šefica zvorničkog suda Slavica Tadić, znana i kao Bankomat.

Todorovićeva je njihova krpa, direktno joj sudijska sudbina zavisi od njih.

4.
Stevanović i Tadićeva stoga od nje zahtijevaju novu Kriminalnu odluku: Klan je tražio da se pored blokade računa Alumine, donese novo Rješenje o izvršenju protiv FG “Birač”, sa ciljem prodaje/otimanja cijele “Alumine”.

Već sam objavio da se izvršni postupak ne može voditi protiv FG “Birač”, potšo je ta firma u stečaju, kao i da je riječ o potraživanju i zalogama od 155 miliona KM, koje su utvrđene kao nepostojeće. I to su utvrdile institucije RS.

5.
Kako god, Todorovićeva, 28.03.2018. godine, navlači Fantomku na glavu i donosi traženo novo Rješenje o izvršenju nad FG “Birač”. 

Po ranijem dogovoru, kao nagradu za ovaj Akt sa Fantomkom na glavi,  samo dva dana nakon toga, VSTS odbacije pritužbu na rad Todorovićeve, jer smatra da nema dovoljno dokaza o izvršenom disciplinskom prekršaju!? 

VSTV, zamjenik disciplinskog tužica, takođe, navodi da sudija u načelu na odgovara odluke koje donosi osim odluka kojima se očigledno krši zakon.

6.
Nema dileme da Kriminalni klan preko svojih ljudi u VSTS, nakon najnovijeg krivičnog djela sa fantomkom na glavi, abolira Todorovićevu za prošlogodišnje krivično dijelo blokade računa “Alumine”. 

Jednostavnije rečeno, Torodrovićeva za novo krivično djelo biva nagrađena abolicijom za staro krivično dijelo. 

7.
Koliko su pomagači iz VSTV-a duboko involvirani u radnje Klana, najbolje govori i idiotsko obrazloženje da “sudija u načelu ne odgovara za odluke koje donosi”. 

Ovi Pomagači klana zaboravljaju da u izvršnom postupku nema slobodnog sudijskog uvjerenje, te da su sve odluke Todorovićeve očigledno kršenje zakona, polazeći od toga da se omogućava izvršenje na kriminalnim zalogama i za nepostojeće potraživanje, te izvršenje na računu, a na osnovu zaloge na stvarima ili pak protivno ranijim pravnosnažnim presudama. 



8.
Nema sumnje da je potpisnik ovakve odluke ispred VSTV, zamjenik Glavnog disciplinskog tužioca Mirza Omerović, prilikom donošenja presude, žmurio na oba oka, sa istovremeno zapušenim nosem.

9.
Sve ovo se ne bi desilo da nije bilo “zlenog svjetla” Režima iz Banjaluke, koji, zajedno sa Draganom Čovićem, kontroliše ključne pravosudne institucije BiH. 

10.
Podsjetiću da su lično Željka Cvijanović i Zoran Tegeltija prošle godine, nakon aprilske blokade računa, u zgradu Vlade RS priveli upravu “Alumine” na prinudni dogovor sa Kriminalnim klanom, koji su predstavljali Zoran Stevanović Debeli i Gordan Pavlović Goci, vlasnik firme “Pavgord”. 

Tada su ih htjeli prisiliti da “Pavgordu” priznaju pedeset miliona KM potraživanja (za početak), što je odbijeno. Na tome je naročito insistirao Zoran Tegeltija, jedan od važnijih kreatora napada na “Aluminu”.

11.
Ne treba izgubiti iz vida da napadi Klana, koji predstavlja Stevanović,  višestruko odgovaraju Režimu: Bavljenje aktuelnim otimanjem “Alumine”, baca u zaborav kriminal koji su počinili Litvanci, sa Aleksandrom Romanovim na čelu. Oni su iz FG “Birač” i ostalih firmi povezanih sa njim, opljačkali 1,7 milijardi KM.

U svemu tome učestvovao je i Režim, koji je znao za pranje novca, odobravao ga, uzimao svoj dio; Pripadnici Režima učestvovali su čak i direktno u prevarama, bili njihovi neposredni akteri, poput Zorana Tegeltije.

12.
Tegeltija je, da podsjetim, Fondu za razvoj  (IRB) naložio da kreditiraju sa 19,4 miliona KM firmu “Energolinija”. Od tog novca, petnaest miliona je odmah izvučeno iz RS i “oprano” na rajskim finansijskim destinacijama. 

13.
Vrhu Režima posebno odgovara da Klan otme “Aluminu”, jer bi se lako dogovorili oko raspodjele Plijena. 

Zoran Stevanović je, najmanje, deset puta, pred svjedocima, izjavio da je dogovoreno da, nakon otimanja “Alumine”, trećina pripadne Gordanu Pavloviću, trećina Miloradu Dodiku i trećina njemu. 

14.
U postojećoj situaciji, za otimanje “Alumine” formalno može biti odgovorna samo nazovisudinica Jelena Todorović, ali stvarni benefit od otimanja ide, kako Stevanović javno svjedoči, njemu, Pavloviću i Dodiku.
.
15.
Sa druge strane dok je god Opozicija ćuti, a ćuti već dvije godine na brojne zločinačke radnje oko “Alumine”, Klan će preko Krpe Todorović, Bankomata Tadić, korumpiranih članova VSTS-a i drugih rubeža i grabeža uspješno osvajati pogon po pogon “Alumine”.


Što i jeste konačni cilj Kriminalnog Režima koji je od Republike Srpske napravio Republiku Saharu!!!