петак, 6. април 2018.

Zadnji avion za Kaunas: Privatni sudovi i Fantomke; Zvornik na Jelovnik stavio je Vrh Režima; Opozicija ćuti dok Nesiti i Gladni pojedoše sadašnjost i budućnost Regije

piše: Slobodan Vasković

Milorad Dodik treba javno da se izjasni da li je obećao “Aluminu” Zoranu Gladnom, jer se Zoran Debeli poziva na njega u svim svojim kriminalnim akcijama. I na letove za Kaunas i Beč, avionom RS, koji su svjedočanstvo da osim Stevanovića Zvornik želi da pojede i Dodik!!! Dok su za trpezom još i Zoran Tegeltija i pripadajući mu tajkuni! 

Opozicija treba javno da se izjasni da li odobrava akciju kriminalnog preuzimanja “Alumine”, a odobrava, jer godinama ćute o svemu!


Koncepcija stečajnog postupka podrazumjeva namirenja priznatih povjerilaca prema određenom, zakonom, utvrđenom redoslijedu, uz istovremenu zabranu bilo kojeg privilegovanja ili favorizovanja. Upravo je to i smisao stečaja, tj. da se na pravilan način i u određenom procentu namire povjerioci, u ovom slučaju povjerioci Birača. 

Bilo koje privilegovanje predstavlja istovremeno izvršenje krivičnog djela.

Da bi Kriminalni klan, vidljiv kroz firmu “Pavgord”, vlasnika Gordana Pavlovića, imao bilo koje uslove da bilo šta traži od firme FG “Birač”, trebalo je da se prijavi kao povjerilac po otvaranju stečajnog postupka.

Klan/Pavgord to nije uradio, ali je uradila “Ukio banka”, kao navodni pravni prethodnik Pavgorda, 2013. godine; Učinila je to po osnovu lažnog i fiktivnog potraživanja od 155 miliona KM. 

To potraživanje, tih 155 miliona KM, stečajni upravnik FG “Birač” odbio je da prizna, a njegovu odluku o nepriznanju, nakon tužbe “Ukio banke”, su potvrdili i svi nadležni sudovi. 

Jednostavnije rečeno: Famozno potraživanje “Ukio banke” od 155 miliona KM, kao i famozne zaloge za njega, su utvrđene kao nepostojeće i to odlukom Okružnog privrednog suda u Bijeljini i Višeg privrednog suda u Banja Luci. 

Ovakvo nepriznato i nepostojeće potraživanje i zaloge je dijelom kupio kriminalni Klan za 10% cijene, odnosno kupio je 122 miliona KM Ničega za 6,4 miliona evra.

Sudija Osnovnog suda u Zvorniku Jelena Todorović, njena mentorka Slavica Tadić, predsjednice tog suda i vlasnik suda Zoran Stevanović Nesit, svojom najnovijom odlukom u pomenutom predmetu, postaju par ekselans alhemičari; Vodeći u regionu. 

Alhemija se ogleda u stvaranju novih 122 miliona KM, koja žele da naplate, iz nepostojećih 155 miliona. Oni 28.03. ove godine donose Rješenje kojim se firmi “Pavgord” dozvoljava izvršenje nad FG “Birač”, koja je u stečaju. To nije pravni nonsens, to je čist Kriminalni akt!!!



Za kriminalni koncern Alhemičara ne postoje drugi sudovi; Oni priznaju samo Zvornički, kojim gospodare, kao jedini, suvereni, najviši, najljepši… Uostalom ko smije da postavi pitanje nadležnosti, ili pak savjesnosti u radu sudija i vlasnika suda. 

Alhemijom je Kriminalnom klanu izvršenjem dodjeljno 122 miliona KM; Kako se ne mogu naplatiti iz FG “Birač” - prodaće “Aluminu”, ni manje, ni više. 

Zanimljivo je i to da se ovaj izvršni postupak pokreće nakon 4 godine od inicijalne prijave i osporavanja potraživanja “Ukio banke”, odnosno odmah nakon što je Viši privredni sud u Banjaluci potvrdio da je upravo to potraživanja nepostojeće. 

Ponašanje zvorničkih sudija i vlasnika suda, u cijelom ovom slučaju, 
može se tumačiti i kao najosioniji gangsteraj: Odluku je donijela sa Fantomkom na glavi!!!

Uloga i motivi Stevanovića u ovoj sekvenci najbolje se mogu razumjeti ako se u cijeli kontekst uvedu stvarni Nalogodavci svih ovih nedjela: Klan, koji je finansirao preuzimanje nepostojećoj 122 miliona potraživanja i za Ništa dao velike novce; Prvo 6,4 miliona evra, a potom još milione i milione za potpkupljiva je i “sređivanje”.

Značajan dio tih miliona stečen je na regionalnom narko tržištu.

Klan, koji je dao sve te pare (procjene su izmeđi 30 do 40 miliona KM, ukupno) sada zavrću ruku Stevanoviću, do pucanja koski. Zašto? Zato što je Stevanović prije pet godina Garantovao preuzimanje “Alumine”.

Razvratni Stevanović koji ne preže od izvršenja teških krivičnih djela (u kojima prednjače teška premlaćivanja neistomišljenika), doveden je u situaciju da nema kud, da mora pokazati Šefovima da nešto radi, jer pare nema da vrati, pa otud i donošenje Akta sa Fantomkom na glavi

Međutim, ne treba zaboraviti da je razvratni Stevanović javno izabrani predstavnik građana i prvi gradonačelnik Zvornika: On je slika i prilika trulog Režima koji vlada Republikom Srpskom: otvoreno bahat, drzak, bezobrazan, kriminalac, batinaš, diler, ucjenjivač, grabež, rubež, prevarant, perač para…

Stevanović je Nasilnik koji otvoreno prijeti Likvidacijama djece i unučadi. 



Koliko je Stevanović značajan Režimu, kojeg predvodi Milorad Dodik, svjedoči mučko ignorisanje gangsteraja u Zvorniku; To ignorisanje dolazi iz institucija koje Dodik kontroliše: MUP-a, Posebnog odjeljenja odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, čiji je jedini i isključivi zadatak da suzbiju svaku borbnu protiv korupcije i kriminala. U čemu, nažalost, uspijevaju i to po Dodikovom nalogu.

Ne treba zaboraviti u cijeom ovom slučaju ni sramnu ulogu Vlade RS, posebno ministra finanasija Zorana Tegeltije, koji je ključna poluga Klanu u izvršnoj vlasti.

Nema nikakve dileme da je vrh Režima naložio Stevanoviću da Razori Zvornik; da ga Pojede; Za to mu je obezbijedio i resurse za kriminalne radnje, između ostalog i avion, koji je u vlasništvu RS, da njime leti u Litvaniju i Beč i dogovora kriminalne poslove, koji su put ka otimanju “Alumine”.


Milorad Dodik treba javno da se izjasni da li je obećao “Aluminu” Zoranu Gladnom, jer se Zoran Debeli poziva na njega u svim svojim kriminalnim akcijama. I na letove za Kaunas i Beč, avionom RS, koji su svjedočanstvo da, osim Stevanovića, Zvornik želi da pojede i Dodik!!! Dok su za trpezom još i Zoran Tegeltija i pripadajući mu tajkuni! Što jedu sadašnjost i budućnost naroda Zvorničke Regije. Naočigled svih!


Opozicija treba javno da se izjasni da li odobrava akciju kriminalnog preuzimanja “Alumine”, a odobrava, jer godinama ćute o svemu! Zadovoljni mrvicama sa stola.

Na primjeru Zorana Stevanovića Debelog i vazda Gladnog moguće je dubinski posmatrati cijeli sadržaj koji Režim nudi narodu i kojim ga je nagradio za podršku: Previše Stevanovića je na svim stranama sa Fantomkama na glavama. U svim bojama i dezenima! (nastaviće se)