четвртак, 19. април 2018.

Mjesto zločina: Metalska škola (parking)

piše: Slobodan Vasković

Davor Dragičević, otac Ubijenog Davida Dragičevića, objavio je fotografiju sa naslovom "Mjesto Zločina".



Riječ je o Metalskoj školi, u centru Banjaluke, odnosno parkingu iza nje.


Ranije sam objavio da je David pretučen na potezu Tržnica - Metalska škola - ulica Vase Pelagića.

Objavio sam i da je sa linije Tržnica - Metalska škola - ulica Vase Pelagića, brutalno pretučeni David Dragičević odvučen automobilom.

Ostaje pitanje gdje je držan dva do tri dana, mučen i Umoren, jer je njegovo ubistvo izvršeno, po svemu sudeći, 20/21.03. 2018. godine. Nakon toga je, prema mišljenju stručnjaka, još najmanje dva dana držan na nepoznatoj lokaciji mrtav, da bi nakon toga njegovo tijelo bilo doveženo do rijeke Crkvena i bačeno u nju.



Istragu o Ubistvu Davida Dragičevića preuzela je Uprava kriminalističke policije na čijem čelu je Siniša Kostrešević.

Davor Dragičević je objavio da je on lično tražio Kostreševića da vodi istragu, kao i da je On, Davor, dio istražnog tima.

"Svi će odgovarati. Idemo do vrha piramide. Pravda za Davida", objavio je Davor Dragičević na FB.

Sama činjenica da je došlo do promjene Uprave koja vodi istragu novi je veliki šamar Draganu Lukaču, ministru unutrašnjih poslova, koji to do danas nije dozvoljavao. 

Istovremeno, Lukač je svjesno zataškavao zločin, čak izišao u javnost sa manipulativnim i netačnim podacima.

Koliko Kostrešević može uraditi? Može mnogo, može otrkiti počinioce, ako zaista bude poštovao struku, bez obzira na činjenicu da istragu preuzima gotovo mjesec dana nakon počinjenog zločina; Predug period u kojem je učinjeno sve da se zločin zataška.


Da li će Kostrešević nastaviti zataškavanje? Nadati se da neće, ali će se vrlo brzo pokazati u kom pravcu ide i da li je spreman raskrinkati Vrh MUP-a RS, koji je zataškavao zločin, kao i direktne počinioce, među kojima su, izvan svake razumne sumnje, i pojedini pripadnici policije. 

Nikako ne treba zaboraviti ni Željka Karana, patologa, ključnu osobu uz čiju pomoć se zločin htio zataškati.


Do Istine i Pravde je dug put, vidi se to i u slučaju Ubistva Davida Dragičevića. Zato treba biti strpljiv i nikako i ni po koju cijenu uskratiti podršku Davoru Dragičeviću. Štaviše, on i porodica, moraju i dalje imati punu podršku javnosti da dođu do Istine. I Pravde. 

Njihovo Dijete je ubijeno i zločinci moraju odgovarati, a koji je put/način da se dođe do njih manje je bitan od činjenice da budu otkriveni, teško kažnjeni. Kao i oni koji su ih iz Vrha MUP-a RS štitili - primarno Dragan Lukač, Darko Ćulum, Darko Ilić i patolog Željko Karan!



Svi oni su već trebalo da budu uklonjeni sa svojih pozicija, ali nisu, što je teški propust vlasti.  Koji se mora ispraviti, jer ti Neljudi ne zaslužuju nikakvu poziciju, ali zaslužuju Kaznu. U skladu sa Zakonom!