недеља, 15. април 2018.

Šta su zaista Cvijanovićeva i Bogdanić radili u Vićenci

piše: Slobodan Vasković



Režimski mediji objavili su niz vijesti o tome kako je premijerka Željka Cvijanović zajedno sa ministrom zdravlja Draganom Bogdanićem u posjeti dijaspori u Vićenci.

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je njena posjeta Italiji nastavak aktivnosti započetih na Forumu dijaspore prije dva mjeseca poslije niza dobrih ideja koje bi mogle da se realizuju sa Srbima koji žive u inostranstvu, navedeno je u nekim od izvještaja.

Predsjednica Vlade RS nije rekla istinu: Ključni razlog njene posjete Vićenci jeste pokušaj da osvoji glasove brojnih birača iz Teslića koji žive u tom gradu u Italiji.

Na lokalnim izborima, oni su, listom, glasali za aktuelnog načelnika Teslića Milana Miličevića, a sada to Cvijanovićeva i Bogdanić pokušavaju promijeniti. 

Da je tako svjedoči i fotografija koja precizno ukazuje da se premijerka već bavi “predsjedničkom kampanjom”, da je u Vićenci bila kao funkcioner SNSD-a, a ne kao predsjednica Vlade RS, jer bi, da je drugačije, na torti bilo ime Republike Srpske ili njena zastava, a ne “slatki” logo SNSD-a.

Dok su oni u Vićenci sjekli SNSD torte, u Banjaluci su sjekli djecu nožem, tik uz Palatu predsjednika.

Cvijanovićeva i Bogdanić, bitno je naglasiti, su doživjeli debakl tokom posjete Vićenci, jer ih je većina naših ljudi koji rade u tom gradu bojkotovala, a njihova priča oko posjete školama je prejeftini spin, budući da su kroz njih bukvalno protrčali.

Ono što je naše ljude nastanjene u Vićenci šokiralo jeste bahatost premijerke i ministra: Njih dvoje su doletjeli i odletjeli avionom, a “u lokalu” su ih vozile tri limuzine/službena vozila, pristigla iz Banjaluke.